Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Survival][RPG][Fabuła][No-Premium] Anizaria - Niepubliczna ALPHA

Byamarro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bitthj.png

Nazwa Serwera: Anizaria

Maksymalna liczba Graczy: 20 (W fazie ALPHA)

Typ Serwera: (Survival / Hardcore / Wojna Frakcji / RPG / Fabuła)

Premium: Nie

Administracja: Byamarro

Architekci: Byamarro, Crationality, Xepio, D3jM0N, sadix14

Istnieje forum, TS, wiki i blog Anizarii ale poprzedni temat został usunięty bo podałem linki do nich :/ Linki na PW

Opis Serwera:

Anizaria to serwer nad którym trwają jeszcze prace. Będzie to coś więcej niż serwery które widzi się zazwyczaj...

Przyznam szczerze że niezbyt wielkie doświadczenie mam z robieniem serwerów MC. Ot kilka serwerów Hamachi. Mam za to doświadczenie jako deweloper nieco poważniejszych gier komputerowych więc podszedłem do tego jak do stworzenia gry opartej na silniku MC.

Założenia były proste, miała być fabuła, mnóstwo sekretnych lokacji, questy, NPC, żyjący świat który pokazywał że ma własną historię i że trwa już od setek tysięcy lat... Zadanie dość trudne, ale nie niemożliwe do wykonania. Wzorem miały być gry typu Skyrim, Fallout itp. Trzeba było przeszukać gry i znaleźć dobre rozwiązania (np że Skyrima wziąłem pomysł na to by po bardzo długich lochach na końcu było tajne przejście które prowadzi na początek lochów (tak by gracz nie musiał się wracać całą drogę. Bardzo mi się to spodobało więc postanowiłem to zastosować).

Ciężko jest zrobić serwer MMO który miałby fabułę, ale znalazłem już kilka sposobów by zachowanie graczy nie psuło wczuwania się w klimat. Pluginów jest cała masa, każdy kuszący nowymi możliwościami, ale trzeba było skupić się na optymalizacji (mimo wszystko myślę że serwer nie będzie mógł mieć więcej niż 50 slotów).

System gildii - Każda gildia oferuje graczowi inne zdolności których może go nauczyć. Każda gildia będzie dawać inne questy. Na razie są 2 oficjalne Gildia Wojowników i Gildia Magów, są również takie których znalezienie nie będzie takie łatwe dlatego że większość strażników zabiłaby pierwszego napotkanego członka tychże gildii.

System questów - Questy można spotkać wędrując po Anizarii lub od instytucji (np. Gildie). Questom towarzyszą różne historie i scenki kinematograficzne.

Lokacje - Uznałem że kopalnie, jaskinie, twierdze i netherholdy to zdecydowanie za mało jak na Anizarię. Trzeba będzie postawić setkich budowli (większość całkiem prostych, jak zwykły domek) które gracze będą modli splądrować i złupić a nawet zgriefować.

Niebezpieczeństwo - Serwer z fabułą musi być nieco groźniejszy niż zwykłe, co to za realizm gdy w pojedynkę ktoś łupi całą chmarę potworów. Myślałem nad systemem Hardcore (śmierć= ban/duch) system funkcjonował jakiś czas wale był zbugowany więc został wyłączony (tym można zająć się później). Póki co, potwory są na poziomie hard, by nawet Ci w diaxowej zbroi nie mieli łatwo.

Realizm - Ciężar zbroi odpowiednio nas obciąża (nie obejrzałem się a gracze już zrobili własny system klas na tank'i, łuczników itp, co mnie bardzo zdziwiło). Dodatkowo odpowiednio ciężka zbroja pójdzie z nami na dno jeśli wskoczymy do wody (kto to widział by ktoś pływał otulony żelastwem). Pistony mogą wystrzeliwać graczy i niektóre bloki. Strzały zabierają więcej obrażeń trafiając w głowę, trochę mniej w korpus a najmniej w kończyny.

Różne typy strzał, kradzieże itp. - Różne smaczki dodające do naszego serwera co nieco.

Oto szkic trailleru Anizarii. Na razie nie jest przeznaczony do reklamowania, bardziej do zaprezentowania tego co czeka nas na serwerze.

Inne informacje:

To wielkie nieprzedsięwzięcie. Potrzebny nam sztab ludzi! Dołącz do nas i stwórzmy razem, najlepszy serwer jaki Minecraft widział!

Poszukuję kilku Beta Testerów, scenarzystów, programistów java, architektów, i moderatorów (na moda wymagana znajomość cubów i permissions/na architekta zalecana znajomość cubów ale nie wymagana).

Serwer, póki nie wyjdzie z fazów zamkniętych testów, będzie odpalany z mojego komputera (oczywiście no-hamachi) toteż nie będzie otwarty 24/7.Mam również nadzieje na jakieś sugestie z waszej strony.

UWAGA!!! Poprzedni temat został usunięty bo dałem linki do bloga, wiki i forum Anizarii. Oto link do starego:

Opublikowano

Witam!

serwer pomimo mojej głupkowatej krytyki nadal się trzyma :).

Do rzeczy!

Wielka przyszłość przed nim, Magia, kradzierze, błogosławieństwa, ukryte miejsca i questy to tylko mał kawałek z tego co zobaczyłem :)

Wszyscy mniej więcej ogarnięci, a admin uczciwie zawracał sobie dupę przeze mnie, co jest godne podziwu :P .

Lecz nadal uważam że budowle nawet te królewskie są ciut szarawe, średniowiecze średniowieczem ale jeden kolorek na 100 klockow by nie zaszkodził.

Polecam serwer, może ktoś się znajdzie kto namówi Byamarra do niewielkiego przepychu ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...