Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet w notebooku wolno chodzi.

blacha212

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam mały problem ponieważ w moim notebooku internet bardzo wolno chodzi, mam 1 komputer stacjonarny,laptop,notebook. W stacjonarnym internet chodzi bez problemów tak samo jak i w laptopie, jednak w notebooku internet ledwo chodzi. Notebooka czyściłem ccleaner i skanowałem antyvirusem, czy to wina Rutera czy może coś z komputerem? Testowałem internet na 3 przeglądarkach: IE(Nic się nie otwiera),Google Chrome(Znaczna poprawa, nieraz potrafi nawet stronę otworzyć :D), Opera(Jak w Google Chrome).

Proszę o pomoc.

Opublikowano

A odłącz tamte komputery od neta i sprawdź jak działa internet w momenecie kiedy tylko ty z niego korzystasz....

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Może też być tak że jeśli ty łączysz się przez Wi-Fi a tamte przez Kabel to w routerze może być tak ustawione że MOC nadawania w wi-fi jest np. na 30% i wtedy one zabierają ci łącze...

Ja w routerze mam na 100% ustawione. ( PC ( kabel ) i 2 lapopy przez Wi-Fi ) i prędkość na każdym jest taka sama, no chyba że ktoś zacznie filmiki na YT w HD oglądać bo niestety za 1miech koniec umowy dopiero a teraz 1Mbs/s

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Generalnie jest tak że ruter stoi na biurku i kabel od niego jest podłączony do PC, z laptopem łączy się bezprzewodowo i z notebookiem tak samo.

Za 5min dam edit odnośnie wypowiedzi kolegi wyżej.

@EDIT

Włączyłem film w HD na YT i troszkę wolniej chodził, powiem że internet w notebooku raz chodzi dobrze raz nie.

Nie rozumiem dlaczego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...