Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]configi

Martynka :*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zawsze jak gram słyszę słowo "config" i dręczy mnie pytanie co to takiego i na czym polega ? Więc zwracam się dowas abyście mi wyjaśnili co to ten configi, jakie sąrodzaje configów, jak one działają i w czym pomagają. No i bardzo proszę do każdego opisu configu dopisać jak go wgrać / wpisać i link do downloadu : ) Z góry dziękuję i pozdrawiam .

Opublikowano

Config to ogólnie plik konfiguracyjny do Csa. Zawiera komendy ktore ustawiają Csa pod Ciebie. Wiem że troche lipnie brzmi, ale CFG ustawione pod Siebie daje sporo wygody. Przynajmniej mi. Plik userconfig.cfg lub config.cfg wklejasz do cstrike_(polish). Linku poszukaj w Google.

Opublikowano

Bez configu nie zagrasz, w nim bindujesz sobie opcję np. dzięki niemu skaczesz, gdy klikniesz spację.

Masz go w cs w folderze cstrike.

Opublikowano

Sumując, jest to plik w formacie tekstowym, zawierający twoje ustawienia gry czyli np. ilość fps, ex_interp , cl_rate, oraz zbindowane klawisze. Config dostępny jest w grze pod przyciskiem "~`" pod esc. Tam wklejasz/wpisujesz komendy.

Pszerfa.          i'm back

Opublikowano

Config to nic innego jak twoje własne ustawienia. W Counter-Strike są komendy każda odpowiada za coś innego. Jeśli ustawisz te komendy dobrze to będzie Ci się lepiej grało, te wszystkie komendy z gry zapisują się w pliku o roszczeniu *.cfg. Otwierając config notatnikiem zobaczysz listę komend i tak zwanych bindów to jest- klawiszy przypisanych do odpowiednich komend np. po to żebyś pod przyciskiem W szedł do przodu, a pod Spacją mógł skakać.

Config każdy robi dla siebie, pod swoje upodobanie, lub można wziąć czyjś i go zedytować. No chyba że przyzwyczaisz się do cudzych ustawień to nie musisz edytować.

a_ap_rocky_signature_by_durty530-d5r6scd.jpg

Po za forum nie pomagam! Pomogłem? Daj

LIKE!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...