Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Włączenie DHCP nie mając dostępu do strony konfiguracyjnej routera

ManXer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyłączyłem w TP Linku WR740N DHCP, zresetowałem go i od tego czasu nie miałem dostępu do internetu przez niego, tak jak i do jego strony konfiguracyjnej. Wiem, że to dlatego że muszę teraz ręcznie ustawić IP, DNS i te sprawy ale nie pamiętam co tam powinno być u mnie. Próbowałem z ustawianiem IP na 192.168.0.1 i kilka innych IP przy masce 255.255.255.0 ale nic nie działa. Dodam, że wcześniej zmieniłem też domyślne IP routera na inne, jak chciałem je wpisać to wyskakiwało mi że jest już używane. Aktualnie korzystam z internetu po kablu, ale router jest potrzebny do drugiego komputera i telefonów.

fs_overall.png

Opublikowano

zresetuj całkiem router i ustaw od nowa

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Przytrzymaj jakies 20-30sek. przycisk resetu i przy tym podlacz zasilanie do routera, potem pusc reset, odlacz zasilanie, zaczekaj chwile i podlacz zasilanie, powinien normalnie ruszyc ze zresetowanymi ustawieniami.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...