Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagrywanie filmów z komputera.

Frappi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Chciałbym się zając nagrywaniem poradników do gier.

Mój problem polega na tym iż chciałbym nagrywać te filmiki do 7 min max i tak aby były one wyraźne i mało zajmowały.

Nagrywam do tej pory programem HyperCam 2 i niestety gdy nagram 1 min filmik to zajmówje on około 1GB co jest bardzo uciązliwe przy wysyłaniu filmu na serwery youtube.

A więc powiedzcie mi co nalezy ustawić aby filmy zajmowały owiele mniej miejsca i były dosyć wyraźne.

Natomiast druga sprawa jest taka że gdy wstawie filmik aby go obrobić do programu windows move maker to po dodaniu jakiegoś dodatku to filmik robi się strasznie niewyraźny i nic nie widac na filmiku bo jest tak rozmazany obraz. Może to wina złego formatu? Ja się na tym nie znam i wolę zapytać was jako doświadczonych porgramistów,informatyków czy innych osób co się na tym znają.

Pozdrawiam

Frappi

'' Nigdy nie rozmawiaj z debilem. Na początku zniży cię do swojego poziomu a następnie pokona inteligencją ''

Opublikowano

Nagrywaj BandiCam'em, a obrabiaj w Sony Vegas, Adobe After Effects.

Czy ten program jest darmowy i czy mógłbyś mi podac wstepne ustawienia do programu? Tak aby filmiki spełniały oczekiwane przezemnie wyżej podane kryteria?

Pozdrawiam

Frappi

'' Nigdy nie rozmawiaj z debilem. Na początku zniży cię do swojego poziomu a następnie pokona inteligencją ''

Opublikowano

Ściągnij sobie full frapsa i nim nagrywaj. Po nagraniu film będzie duzo zajmował ale jego wagę możesz potem zmniejszyć np wlaśnie w windows movie maker lub w jakimkolwiek programie do obróbki video. Jakość filmu zależy np od formatu jaki wybierasz przy zapisywaniu filmu.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Ściągnij sobie full frapsa i nim nagrywaj. Po nagraniu film będzie duzo zajmował ale jego wagę możesz potem zmniejszyć np wlaśnie w windows movie maker lub w jakimkolwiek programie do obróbki video. Jakość filmu zależy np od formatu jaki wybierasz przy zapisywaniu filmu.

Prosiłbym o bardziej szczegółowe dane. Bo raczej już się domyśliłem ze jakośc zalezy od formatu lecz tez napisałem ze Windows move maker niestety zniekształca mi obraz. Może jakiś malutki poradniczek w puntach?

Oczywiście leci limit lajków za najbardziej pomocne posty.

Pozdrawiam

Frappi

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Nagrywaj frapsem , potem obrób w Camtasia studio. Z camtasia studio możesz od razu uploadować na yt.

Sashinn_eune_5_5_logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...