Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Plusy i minusy pierwszego czołgu z seri "Ruskie som OP" : KB-1

Gość Stim

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trochę się nim już zagrałem , więc opowiem wam trochę o tym czołgu w punktach. Jest to czołg V tieru , ciężki. Wiele osób zachwala ten czołg , ale i nie bez powodu. Punkty nie będą jakieś takie super , napiszę je poprostu z własnego doświadczenia.

Plusy :

- Czołg potrafi przyjąć bardzo dużo na klatę. 650 hp.Jest po czołgu średnim t-28 , gdy w niego wsiądzemy czujemy różnicę między niebem z ziemią. Pierwszy medal "Stalowa ściana" zdobyłem własnie na tym czołgu

- Topowe Działo z t-28 z bardzo dobrą penetracją w PP: 120pen 160-180uszk

- Specjalne działo "na tzw. noobów II-V tierowych" 122mm , uszk 450/370 pen 60/160. Gdy niedoświadczone czołgi -V podjeżdzają pod nas , BUM , i zostaje tylko i wyłącznie wrak czołgu

- Dobry zasięg widzenia , z ulepszonym radiem 440 + lorneta polowa daje nam niemal 500++(max w grze dzięki za sprostowanie) co jest naprawdę sporym zasięgiem jak na V tier.

- Ciężko trafić w dowódcę , w porównaniu do niemieckich oraz brytyjskich amerykańskich czołgów tego samego poziomu (wieża)

- Wieża , jak na V tier ma mocny pancerz.

- Czołg po wymaxowaniu załogi oraz zrobieniu go elitarnym jest świetnym moneym makerem

- Gdy wymaxujemy załogę , dowódca oraz celowniczy mają wymaxowane perki celownicze , ten czołg na tierach III-VI jest niemal że niezniszczalny(oczywiscie kierowca musi być równie dobry)

Minusy

- Niestety , jest powolny , nawet najlepszym silniku

- Niemal że cały tył czołgu pokrywa silnik , przez co łatwo go zatrzymać w miejscu i uziemić na dłuższy czas

- Łatwo zablokować obie gąsienice. Gdy działo samobieżne trafi dziwnie niecelnie w środek czołgu , DMG rozsyłane jest do obu gąsienic (nie wiem czy to bug, juz nie raz tak mialem)

Czułe punkty i inne oznaczenia na czołgu

Przód czołgu LOOK :

2rzrps.jpg

Prawy bok LOOK :

s8xcxm.jpg

Lewy bok LOOK :

f9iaks.jpg

Tył czołgu LOOK:

g5enwc.jpg

Spojrzenie ogólne z zrzutem na prawy bok LOOK :

w0spta.jpg

Wszystkie ilustracje 100% by st1m.

Red ? Łatwe do trafienia krytycznego , załoga/dowódca

Violet ? Amunicja

Green ? Silnik

Blue ?Paliwo czołgu

Opublikowano

Poradnik ladny duzo info itp. Co do czolgu jest genialny jak wszystkie ruskie. Mi ani razu odkad nim gralem nie trafili w silnik. Najlepszy czolg ciezki 5 tieru moim zdaniem.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Ok poradnik po małych błędach techincznych naprawiony , wszystkie screny działaja wszystkie spoily też :)

Opublikowano

1)Obecne KW nie ma startu do poprzednika, w jego przypadku używał bym określenia "op" bardzo ostrożnie. Brak 107 i 152 jest wyraźnie odczuwalny, obecne wykałaczki nie zaspokoją żądz tych którzy posmakowali wyżej wymienionych.

2)Maksymalny zasięg widzenia w grze wynosi 500m-wyjątek-arty.

3)Brytyjskich czołgów nie ma jeszcze w grze. Poza tym wszyscy dowódcy siedzą w wieżach.

Opublikowano

1)Obecne KW nie ma startu do poprzednika, w jego przypadku używał bym określenia "op" bardzo ostrożnie. Brak 107 i 152 jest wyraźnie odczuwalny, obecne wykałaczki nie zaspokoją żądz tych którzy posmakowali wyżej wymienionych.

2)Maksymalny zasięg widzenia w grze wynosi 500m-wyjątek-arty.

3)Brytyjskich czołgów nie ma jeszcze w grze. Poza tym wszyscy dowódcy siedzą w wieżach.

1. Dla wielu osób jest naprawdę OP , trzeba nim umieć grać poprostu

2. Mała pomyłka , dzięki za sprostowanie.

3. Brytyjskie , ehh no amerykańskie , o nie mi chodziło ...

Opublikowano

Poradnik ładny, to twój 1 poradnik ?

Aha i dam radę, jeśli chodzi o weak spoty tutaj ich szukaj.

http://www.wotdb.info/

Tak , to mój pierwszy poradnik :) Dziękuje za pochlebną opinię.

Tak , znam to wotdb , tylko mialem pod ręką program screenshu , czołg stał w garażu , więc sam trzasnąłem fotki ;)

Opublikowano

Jaaaa... pfff Boję się tego czołgu gdy jestem niżej ( nawet jak o tier wyżej ). ARL 44 mam problem go przebić w przód, losowatość z 75% szans na przebicie, a gdy ustawi się bokiem, mam na myśli kątowanie jak MAUS, no no no... ja pier** nie idzie nic zrobić. Różnica na szczęście jest taka że nie uciekam przed tym jak E-75 przed MAUS-em :P. Ten czołg bardziej za tankera może robić, co prawda mini kutas gun może wkurzyć ale na dłuższą metę dużo czasu potrzebujesz żeby jakiś czołg rozebrać.

Sorki za składnię językową i ortografię :P

11cc1be4064edda5addd6e1.png
Opublikowano

W arlu bij w wierzę, druga jest dość cienka a pierwsza ma gigantyczny kominek. Z boku w bierze lub między gąski ew. w "spoiler". I jak w każdym brzuszek.

Opublikowano

Powtórzę to co inni, dobrze zrobione, świetna robota.

moglbys dopisac jak grac takim czyms i jak grac przeciw takiemu czemus ;)

Także tak uważam, skoro spędziłeś tyle czasu na tym czołgu to podziel się swoja taktyką, przyda się.

9c5e8497803a7cb2gen.jpg

Dzięki znajomemu mam teraz zaje**stą nazwę :F

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...