Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Stare dobre prywatne serwer..

Pekuei

:D  

165 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagra? by? na serwerze typu Fyyt2, longju3 itd?

• Owszem
      130
    • Nie ma mowy wole Polskie szity przepe?nione gównem.
      35

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciał bym wam przedstawić moje zdanie na temat tego co dzieje z metinem, oraz zobaczyć wasze opinię.

Kiedyś, dawno, dawno temu, kiedy jeszcze Polscy administratorzy nie wiedzieli że Ymir robi pliki, powstawały tak cudowne serwery jak Fyyt2, Csyt2, NewLongju, longju3, wielu z was na pewno pamięta te czasy, jak wam się grało kiedyś w porównaniu do tego co dzieje się teraz?

Jakie to było piękne gdzie zbierało się po 3 yangi żeby mieć na poty, łowiło się ryby..

Maxymalne lvl'e na prywatnych serwerach były podajże 125 a nie 250, wgl. Co to jest z tym 250lvl, każdy szuka serwera (o ile lubi easy) Żeby był 250lvl, nie lepiej aby był ten 180 chociażby, aby w 2 tygodnie dało radę wbić, itemy standardowe + Hwang i epicka broń, gdzie na DT chodziło po 50 osób aby nie tracić ulepszaczy..

Gdzie w IS'ie nie było praktycznie nic, wszystko można było zdobyć w grze.

Jeżeli się wypowiadasz, dopisz coś od siebie, znajomy chciałby właśnie tego typu serwer postawić, lecz średnio jest z naszą pamięcią, powiedzcie, jak byście chcieli aby było na serwerze, jeżeli będzie dużo pozytywnie nastawionych osób, z chęcią postawimy ten serwer.

Zachęcam do dyskusji, jeżeli masz hejtować.. Wyjdź po prostu, nie szukajmy kłótni postawmy na wspólną, dobrą grę jaką jest metin!

Opublikowano

Zgadza się piękne czasy. Serwery Kxyt itp na takich serwerach uczyłem się grać.

Wkrótce wychodzi avalonv2, będzie super, serwer klasyczny.

Wracając do tematu serwery które aktualnie wychodzą wychodzą poza metina, bronie ściągane z innych gier itp,

....włamanie na konto . 30.03.-1.04 . Za obrazy przepraszam !

Opublikowano

Prosiłbym o zawarcie informacji w komentarzach czy byście byli skłonni zagrać na tego typu serwerze

Opublikowano

teraz wszyscy lecą na kasę i nie utrzymują serwa dla frajdy. Każdy chcę trzepać kasiorę z IS'a więc ludzie pakują do metka różne wierzchowce, eq jakieś grzyby do zbierania, rózne systemy ulepszeń i inne nowości... Za dwa lata zobaczycie co to będzie metin...

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

teraz wszyscy lecą na kasę i nie utrzymują serwa dla frajdy. Każdy chcę trzepać kasiorę z IS'a więc ludzie pakują do metka różne wierzchowce, eq jakieś grzyby do zbierania, rózne systemy ulepszeń i inne nowości... Za dwa lata zobaczycie co to będzie metin...

Jak mówiłem wcześniej, na serwerze w IS będą duperele, które będzie można spokojnie zdobyć w grze, mamy nadzieję iż to przyciągnie dużą ilość graczy.

Opublikowano

Też pamiętam te czasy a najbardziej longju3.us. Mimo końcówki us był to niemiecki serwer na którym grały chyba wszystkie nacje. Do dt chodziło się w 30 osób zawsze całą gildią, były potrzebne ulepszacze i wgl. pograłbym na takim serwerze. Ale bez 127lvli max ma być 99 tak jak to kiedyś było i bez epików wtedy zbroje na 61+9 były czymś a teraz złote hwangi itp.....

Opublikowano

Też pamiętam te czasy a najbardziej longju3.us. Mimo końcówki us był to niemiecki serwer na którym grały chyba wszystkie nacje. Do dt chodziło się w 30 osób zawsze całą gildią, były potrzebne ulepszacze i wgl. pograłbym na takim serwerze. Ale bez 127lvli max ma być 99 tak jak to kiedyś było i bez epików wtedy zbroje na 61+9 były czymś a teraz złote hwangi itp.....

Także pamiętam dobrze longju3, spędziłem tam dużo czasu, może kojarzysz nick Komurczak. Tam ciężko było o jakikolwiek item +9.

Lecz w planach mamy bardziej coś podchodzącego pod Fyyt2.

Opublikowano

Na serwerze w IS, raczej nie będzie nic.. Nie chcemy serweru pod IS chcemy stary dobry serwer metin2

Heh to jak ty chcesz utrzymać serwer?Nawet jeśli stworzysz serwer i będzie powyżej 500 graczy nie obronisz się przed atakami DDoS ;>

51598082385122362513.jpg

Opublikowano

Heh to jak ty chcesz utrzymać serwer?Nawet jeśli stworzysz serwer i będzie powyżej 500 graczy nie obronisz się przed atakami DDoS ;>

No widzisz, ale Ja nie mam zamiaru bronić się przed dedosami, na każdego ddosa poleci odpowiedź z kilku maszyn.

Opublikowano

ja zaczynalem swoja przygode z privami do metina od serwera csyt2 byl to zajeb**** klasyk.bylo ciezko ale przyjemnie.na dt szlo zawsze sporo osob.

dla mnie teraz serwery za duzo sa przeladowane nowosciami.nie wiem po co po 10 broni jak 1/2 dodatkowe wystarczaja no i te 250 lvl po co to komu najlepszy max lvl wg mnie to 105/125

pozdrawiam

Opublikowano

Ja chciałbym zagrać spowrotem na serwerze jak NewLongju czy Insomnia ( Polski serwer- pamięta ktoś?) gdzie był to prawie czysty officjal z innymi ratami. Tamte czasy w erze metina już nie wrócą. Balmora prezentuje podobny serwer, lecz IS strasznie odstrasza. Zróbmy reaktywację newlongju ( chinole jedną zrobili, ale tylko dla chinoli i szybko upadła).!

Pomogłem Ci? Napisałem fajny post? Kliknij Lubie To.
lew4.png

Opublikowano

Tylko jest mały problem, ciężko będzie przywrócić stary klimat na serwer, postaramy się z całych sił aby się to udało, na razie próbuję zebrać informacje, o tym jak to dokładnie wyglądało aby nie zrobić jakiegoś byka, więc kto co pamięta, niech przypomni.

Opublikowano

No widzisz, ale Ja nie mam zamiaru bronić się przed dedosami, na każdego ddosa poleci odpowiedź z kilku maszyn.

Powodzenia życzę... ^^

@Topic

Powiedzmy sobie szczerze nawet jeżeli ktoś postawi privka na wzór serwerów 2008/2009 to i tak mu ten projekt padnie bo teraz większość się deklaruje, że zagra itp. a potem pustki na serwerach. ;s

Opublikowano

Powodzenia życzę... ^^

@Topic

Powiedzmy sobie szczerze nawet jeżeli ktoś postawi privka na wzór serwerów 2008/2009 to i tak mu ten projekt padnie bo teraz większość się deklaruje, że zagra itp. a potem pustki na serwerach. ;s

To akurat wiem, ale nawet jak będą pustki serwer będzie stał ponieważ nie będzie On pod IS

Opublikowano

UP@ Dzięki za dużo informacji, na pewno się przydadzą.

A co do klimatu, jeżeli nam uda się stworzyć klimat, dużo osób pójdzie za nami i będzie good game a nie jakiś shit typu XenoX- Bez obrazy ale wszedłem tam wczoraj a tutaj bronie, mapy, questy jakieś dziwne itemy o których istnieniu nie miałem pojęcia.

Edit. Odpowiedzmy sobie na zasadnicze pytanie..

To jest metin2?

heossn.jpg

Czy to jest metin2?

metin05.jpg

Jak dla mnie na pierwszym ss jest totalna kpina i porażka.

Opublikowano

[Dyskusja]Stare dobre prywatne serwer..

A więc odpiszę, jest to dyskusja na temat starych dobrych serwerów a tego co dzieje się teraz, dzięki której będziemy mogli zebrać odpowiednie informacje aby ruszyć z serwerem typu Fyyt2, newlongju itd.

Opublikowano

jak dla mnie NewLongju był dobry ale dupy nie urywał.

Za to Polskie AnimeMT2 lub AHRIMANIA/HYBRID to były serwery! Zagrał bym na reaktywacji któregoś z nich ;>

Opublikowano

Ja bym polecał żeby server był Hard ! 0 epików tylko eq na 54lv brak 6/7 bonu

I żeby była walka o metki w m2 z których leci po 1 KU lub kd to były bardzo dobre czasy

na metin2 PL do których marzył bym powrócić ... !

1359796545-U215643.png
Opublikowano

Trwają pracę nad serwerem, prosiłbym o zgłaszanie propozycji w tym dziale co do serwera, co byście chcieli aby było itd.

Opublikowano

Myślicie, że dzięki kilku osób przywrócicie stare czasy Metin2?

Nie sądzę...

To gracze mają tworzyć stary klimat tej gry. Jako założyciele serwera co zrobicie? Poustawiacie handlarzy i raty i co dalej?

Będziecie czekać na ten stary klimat. Ale on nie nadejdzie, bo te czasy już mineły. Będzie grało z 30 osób, które naprawdę będą chciały grać jak kiedyś, ale prędzej czy później sami też odejdą z serwera. Wiele hardów powstaje i nic z tego. Niemieckim serwerom może się to udać, ale nie polakom, bo oni już inaczej widzą metina.

Uwierz, ale jak wyżej pisali - "wiele osób było przed Tobą". Nic nie zdziałali wielkiego.

Chcecie stary polski klimat? Idzcie na Metin2.sg, tylko że tam prawie nie ma już żadnych walk o metiny (tj. ksucia)

Opublikowano

Hmm...

Maxymalnie oczywiście standardowe bronie syrek,a po stalce Hwang tak jak to było kiedyś.

Skille hm..Drop po 2 KU z metka,kamole z metinów 65+

Czcionka na serwie taka jaka była na NewLongju(doda to troche klimatu)

Świecenie zbroi/broni standardowe.

Ulepszacze normalnie(KOWAL o 15% lepszy niż w polaku)

Standardowy wygląd miast.

Skille normalnie,nie żadne nowości.

Perły po 10/15/30kk u handlarzy

Drop yang duży.

exp do 30 fast potem normalnie.

99lvl max to oczywiscie

Coś jeszcze mi się przypomni napisze.

51598082385122362513.jpg

Opublikowano

Hmm...

Maxymalnie oczywiście standardowe bronie syrek,a po stalce Hwang tak jak to było kiedyś.

Skille hm..Drop po 2 KU z metka,kamole z metinów 65+

Czcionka na serwie taka jaka była na NewLongju(doda to troche klimatu)

Świecenie zbroi/broni standardowe.

Ulepszacze normalnie(KOWAL o 15% lepszy niż w polaku)

Standardowy wygląd miast.

Skille normalnie,nie żadne nowości.

Perły po 10/15/30kk u handlarzy

Drop yang duży.

exp do 30 fast potem normalnie.

99lvl max to oczywiscie

Coś jeszcze mi się przypomni napisze.

Planowany jest lvl 127, HW na 50 jak to kiedyś było oraz HW po stalce

System ulepszeń broni np. Truta(75) - Syrek(95) - śmiercio(120)

W nocy przygotuję zapowiedź tego co oferujemy, oczywiście na forum będą sugestie i propozycje, każda z nich rozważymy, dodam także do zapowiedzi kilka ankiet.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...