Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Problem z Bukkitem :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Troszkę się rozpiszę. Może nie ten dział, ale innego znaleźć nie mogłem. Może takich tematów było tysiąc, może żadnego, nie mogłem znaleźć więc zakładam. Otóż przez spory okres czasu nie mogłem postawić bukkita. Sam się dziwiłem co jest nie tak ale nie szło. Po jakimś czasie pobrałem gotowy serwer, działało :O Miałem problem z odblokowaniem portu, wpisałem ip= zewnętrzne IP mojego komputera i nie działało, na routerze port był odblokowany. Poszukałem i znalazłem, wpisałem więc w ip= IPv4, problem z portami zniknął. OK, ale serwer nie działa. Próbowałem na różne IP, z portem, bez portów, zmieniłem w końcu port na 25564, ale nadal dupa. OK, lecimy dalej, usunąłem z kompa wszystko co miałem Minecraftowe Serwerowe (hamachi, którego bądź co bądź zrobić mi się nie udało), gotowca bukkita i jakieś tam inne śmieci jeszcze. Pobrałem CraftBukkita w najnowszej wersji (1.2.5 R4.0), napisałem launchera (Windows 7 Ultimate 32-bit, oryginalny oczywiście), w server.properties zmieniłem ip= IPv4, port 25564 a połączyć nadal się nie mogę. I tu pytanie do Was drodzy MPC Forum userzy, co mam zrobić?

Treść launchera:

@ECHO OFF

SET BINDIR=%~dp0

CD /D "%BINDIR%"

"%ProgramFiles%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx1G -jar craftbukkit-1.2.5-R4.0.jar

Komputer:

AMD Athlon 2 X2 255 3.1gHz

AMD ATI PowerColor Radeon HD 5770 512mb

RAM 4GB

Windows 7 Ultimate 32-bit

server.properties:

allow-nether=false

level-name=world

enable-query=false

allow-flight=false

server-port=25564 # Port 25565 jest często wykorzystywany przez inne programy, dlatego odblokowałem również 25564 i to na nim raczej będzie stać serwer.

level-type=DEFAULT

enable-rcon=false

level-seed=

server-ip=***.***.**.** # Jest tu IPv4, nie zewnętrzne IP mojego komputera!

max-build-height=256

spawn-npcs=false

white-list=false

spawn-animals=false

online-mode=false # Mam JESZCZE nieoryginalnego Minecrafta.

pvp=false

difficulty=0

gamemode=0

max-players=26 # To się zmienia, a i tak nie będzie tu grać więcej niż 10 osób.

spawn-monsters=false

generate-structures=false

view-distance=10

motd=A Minecraft Server

Tak, rozpisałem się, ale to po to, aby uprzedzić Wasze pytania na temat niektórych rzeczy zawartych w tekście. Proszę o jak najszybszą odpowiedź, gdyż bardzo zależy mi na tym, aby serwer powstał.

@Edit: PO ODPALENIU SERWERA POKAZUJE SIĘ NAPIS "Done! (jakiśtam czas) [..].", ale ja nie mogę się z nim połączyć, na liście wyświetla mi się "Can't reach server.".

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

w zaporze systemu masz porty zablokowane lub routerze adres ip musisz przekierowac taki jaki masz w hamahi wpisz do routera minecraft

Opublikowano

Ech, serwer jest bez Hamachi, nie napisałem tego gdyż myślałem, że to oczywiste, skoro w ip=IPv4 .. Napisałem, że port w routerze jest odblokowany. Zapora systemu Windows jest wyłączona.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

refresh.

OK, więc problem jest bardziej złożony, niż myślałem. W międzyczasie próbowałem stawiać różne serwery, bukkit z hamachi, nie-bukkit hamachi, ale żadnego nie udało mi się postawić. Wyskakuje napis "Done!" w konsoli, włączam Minecrafta, dodaję serwer i wyskakuje mi "Can't reach server." Próbowałem łączyć się na różne IP, na żadnym serwer nie działa (z portem, bez portu). Każda próba niestety kończy się fiaskiem.

Kolega podsunął mi pomysł, żeby zamiast IPv4 wpisać bramę domyślną.

W server.properties zmieniłem IP z IPv4 na bramę domyślną, port na 25565, odblokowałem port na routerze i powrócił stary błąd, mianowicie:

[WARNING] **** FAILED TO BIND TO PORT!

[WARNING] The exception was: java.net.BindException: Cannot assign requested address: JVM_Bind

[WARNING] Perhaps a server is already running on that port?

Problem ten rozwiązałem zmieniając właśnie port domyślny na port 25564. Tym razem nie wiem czy ta zmiana poskutkuje, gdyż zmieniłem IP na hamachi a błędu nie ma, nie zmieniając przy tym nic na routerze ani w server-port:.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...