Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Dziwne strony.

Pekuei

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W dzisiejszym poradniku postaram się, przybliżyć wam, działanie "dziwnych stron" w grze metin2.

Jak wielu z was zauważyło, napisałem poradnik jak kraść konta za pomocą tego typu strony, wielu z was się to nie spodobało więc napiszę teraz jak uniknąć kradzieży.

Jak to działa, jak to wygląda..

Działa to następująco, ktoś pisze nam w grze przykładowo: darmowe SM, jesteś na liście zablokowanych graczy, nowa strona główna.. Po czym wysyła wam link, najczęściej z śmieszną końcówką przed .pl typu: .za.pl

Już wtedy wiemy że coś jest nie tak, czemu?

Strony nawet jak są identyczne, nie są to strony oficjalne, na tego typu stronach, znajduje się pole do logowania, jeżeli to by była oficjalna strona link by był np. www Link do strony głównej . pl / blacklist

Po za logowaniu..

Logując się na takiej stronie, pamiętaj "Administracja nigdy nie poprosi Cię o twoje dane"

A tam trzeba podać: login, hasło i często e-mail.

Po wpisaniu tam naszych danych np. W celu odebrania darmowych sm, nasz login i hasło wędruje wprost na e-mail, osoby która stworzyła tą stronę, w przeciągu 3 minut nie mamy nic na koncie.

Jak tego uniknąć..

Po prostu, nie wchodzimy na tego typu strony, a jak już wejdziemy, podajcie złe pasy typu: L: bot H: bot

Demo:

http://glador-blacklist.aq.pl

Tak wiem dla wielu z was wydaje się to logiczne, lecz niestety z własnego doświadczenia wiem że nie tylko osoby młode na to wchodzą, często nabierają się w ten bezsensowny sposób osoby już pełnoletnie.

Opublikowano

Czytałem twój poprzedni poradnik wspomniany wyżej przez cb, teraz zrobiłeś poradnik w nowym i lepszym kierunku. Tak trzymaj i życzę powodzenia.

Opublikowano

Czytałem twój poprzedni poradnik wspomniany wyżej przez cb, teraz zrobiłeś poradnik w nowym i lepszym kierunku. Tak trzymaj i życzę powodzenia.

Jeden jest zaprzeczeniem drugiego, planuję zrobić jeszcze kilka poradników, bardziej estetycznych itd. Lecz nie mam pomysłów.

Opublikowano

fajnie opisane, like leci

PS: coraz mniej ludzi nabiera się już na to, ale jeszcze zdarza się, że ludzie dają się okraść - będą mieli nauczkę ;)

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Poradnik bardzo przydatny, o ile sie nie mylę kiedyś było coś podobnego, ale to nic. Przydałoby się to podpiąć aby każdy o tym wiedział, bo naprawdę dziwię się ile ludzi w tych czasach się na to nabiera.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...