Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Minecraft

zielak104

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak , oczywiście minecraft ma wymagania:

Wymagania Minimalne:

CPU: 2.0+ GHz procesor wielordzeniowy, 2.5+ GHz procesor jednordzeniowy

RAM: 2.0+ GB dla Xp, 3.0+ GB dla Vista/Win 7/Mac OS, 4.0+ GB dla wszystkich 64-bit systemów operacyjnych

Karta graficzna: Musi obsługiwać OpenGL 1.4 lub lepszy (może być to zintegrowana karta graficzna)

Dysk twardy: 80+ MB wolnego miejsca

Wymagania Zalecane:

CPU: 1.5+ GHz procesor wielordzeniowy, 2.0+ GHz procesor jednordzeniowy

RAM: 1.0+ GB dla Xp, 1.5+ GB dla Windows 7-32 bit, 2.0+ GB dla Vista/Mac OS, 3.0+ GB dla Windows 7-64 bit

Karta graficzna: Dedykowana karta ATI/Nvidia obsługujaca OpenGL 2.0 z 128+ MB dedykowanej pamięci

Dysk twardy: 250+ MB wolnego miejsca

Opublikowano

Oczywiście. Minecraft nie ma dużych wymagań. U mnie na starym komputerze miałem 512 ram i chodziło po 50-60 FPS. Teraz mam 16 giga ram i nie duża różnica ;)

Opublikowano

Oczywiście. Minecraft nie ma dużych wymagań. U mnie na starym komputerze miałem 512 ram i chodziło po 50-60 FPS. Teraz mam 16 giga ram i nie duża różnica ;)

Tu się kolego mylisz ... Minecraft ma bardzo duże wymagania , gdyż jest pisany na javie więc nie wiem czemu napisałeś że "minecraft ma małe wymagania" , nie znasz się nie pisz

Opublikowano

a i jeszcze jedno bo jak tak tylko pytałem

strasznie fps skaczą mam optifine da się coś zrobić ?

dałem 3 gb ramu do minecrafta

emllbGFrUExfX19ldW5lX19fNTMyX19fTlVMTF9fXzRfX18xMDBfX19ub25lLnBuZ19fXzlfX18xX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Opublikowano

Ja mam 512mb ram i 1.61ghz na super plaskim mam 120+ na zwyklym 50+

ale czasem sa lagi dobrze ze rzadko ^^

Ps.

Mam game booster i optifine

Opublikowano

minecraft ma 1GB ram (java) i możesz mieć np. 16 GB ram ale dopóki nie wrzucisz troche w minecrafta to na grzyba 2.0GB+?

Minecraft staje się coraz lepszy i mam gdzieś czy komuś się to podoba czy nie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...