Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Prośba o build dla Shaco

zablej123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam właśnie zakupiłem Shaco:** i nie mam dla niego buildu zwykle to na innych tez nie mam dlatego zawsze biorę 3 widmowe tancerze 2 ostrze nieskonczonosci i caly czas ich klade ale chce zeby shaco zabijal ich bardzo szybko oczywiscie z crytem i nie padal odrazu po stunie najchetniej to poprosze o 3 buildy

z crytem zeby zabijal szybko

nie padal po stunie

z crytem i zeby nie padal po stunie

Dodam jescze ze myslalem nad 2 buildzie butki 25% atak speed 2 widmowe tancerze 2 ostrze nieskonczonosci i krwiopijec ale nie wiem czy bedzie dobry i prosze was troche do gory zebyscie przeczytali tam gdzie sa przerwy zrobione 3 buildi wymienili z tym co jest tam napisane

Opublikowano

Nie potrzebujesz nic na crita, bo z Q wjeżdżasz i zjadasz dość dużo HP. Co do buildu, to ja biegam z takim:

Na start: boots-of-speed.gif+ 3xhealth-potion.gif

Po junglowaniu wracasz i kupujesz: wriggles-lantern.gif oraz boots-of-mobility.gif

Potem składam: trinity-force.gif albo frozen-mallet.gif+ atmas-impaler.gif

Na sam koniec dokładasz do tego: infinity-edge.gif+ guardian-angel.gif+ the-bloodthirster.gif.

Jeśli nie chcesz padać, to musisz ogarnąć. Biegasz między liniami, przy okazji czyszcząc dżunglę i zabijasz/pomagasz w zabiciu. Jeśli chodzi o skille, to na 1lvl bierzesz shaco-jack-in-the-box.png na 2 shaco-deceive.png a potem maxujesz shaco-two-shiv-poison.png. Czyli wygląda to tak: E>W>Q>R lub jeśli tak bardzo chcesz kryty to E>Q>W>R.

W dżungli najlepiej zacząć do Blue Buffa, rozstawiając shaco-jack-in-the-box.png zanim się zrespi i dzięki temu masz obniżony cooldown + mana regen. Dobrze jest pooglądać parę Rankedów i zobaczyć, jak ludzie nim grają, bo czasami można trafić na prawdziwego "Błazna" :)

Nie jest to koniecznie najlepszy build, ale gram z nim dość długo i nie narzekam.

7m9a.png

Opublikowano

TipDialogImage_mirroredJungle.png

Proszę bardzo :) W lewym dolnym rogu zaczyna drużyna Niebieska, a w górnym prawym Fioletowa(Czerwona, jeśli masz dla daltonistów). Na Blue Buffa wystarczą ok. 3 "Zabawki". Jeśli chcesz, to mogę ci na PW, albo tutaj rozrysować kolejność czyszczenia dżungli, ale to chyba sam ogarniesz :)

7m9a.png

Opublikowano

Do 3 a potem gankujesz, a potem czekasz aż okazja jest ,jak nie ma to recall do bazy itd.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

a i mam pytanie bo daje pajacynke zabije 1 potwora i mi deda czemu a mob jej nie bije

mrspritex1 jestem nowy w LoL i nie znam skrotow takich jak ganowanie i inne masz moze stronke z skrotami i opisane co oznaczaja?

Opublikowano

Shaco creates a Jack in the Box at the target location with 150 health. It will Stealth after 2 seconds, and pop out when an enemy comes near (300 range), fearing nearby enemies for 0.5 / 0.75 / 1 / 1.25 / 1.5 second(s) and attacking them. W amatorskim tłumaczeniu mojego autorstwa jest to tak: Shaco tworzy "Jack in the Box" ze 150 punktami zdrowia w wybranym miejscu. Jack staje się niewidzialny po 2sekundach i wyskakuje, kiedy przeciwnik się zbliży, straszy pobliskich wrogów na 05/0.75/1.25/1.5 sekund/y i atakuje ich. Widzę mój błąd :) Nie jest podany czas strzelania, ale znika bodajże po 1.5 albo 2sekundach po wyskoczeniu i nie ważne, czy ktoś go bił, czy nie.

7m9a.png

Opublikowano

Najlepiej sobie zrobić grę Niestandardową i "wyuczyć" dżunglę, żeby nie paść na pierwszym lepszym campie, albo dodać sobie dwa takie same boty (np. master yi do przeciwnika i do Ciebie), junglować i wyuczyć troszkę ganki. Nie będzie to do końca dobry gank, bo jak wiadomo na botach jest kilka razy łatwiej, ale zawsze coś ^_^

7m9a.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...