Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Zarabianie na YT

9Jarek9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym zacząć zarabiać na YT i mam kilka pytań. Czy mogę zarabiać na filmikach z muzyką w tle? Na YT piszę "Przykłady filmów, które spełniają wymagania:

Nakręcony przez Ciebie film o kocie niezawierający muzyki w tle.

Twój film zawiera bezpłatną muzykę i możesz potwierdzić prawo do wykorzystania komercyjnego, używając bezpośrednich linków do piosenki i odpowiedniej licencji.

Zespół Twojego znajomego napisał i nagrał piosenkę dla Twojego filmu i oświadczył na piśmie, że możesz jej używać i czerpać z niej przychody."

Czy ta muzyka którą dodaje do filmu jak wchodze w ulepszenia, a potem dźwięk. Czy ta muzyka zalicza się do tych darmowych?

Czy mogę zarabiać nie powiązując mojego konta YT z kontem Adsense, a dopiero po jakimś czasie to zrobić?

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Muzykę możesz dodać tylko opartą na licencji Creative Commons. Jest wiele stron gdzie jest darmowa muzyka, choćby danosongs.com, ale w opisie filmu musisz podać wykonawcę, tytuł, stronę z której ją pobrałeś i link do licencji.

Czy mogę zarabiać nie powiązując mojego konta YT z kontem Adsense, a dopiero po jakimś czasie to zrobić?

Oni sami powiążą Ci konto z tym AdSens, żebyś mógł wypłacić środki. Przyjdzie Ci na meila.

y5r5.png

Opublikowano

No, ale czy ta muzyka którą można dodać w edytorze filmu na YT jest darmowa. To chce wiedzieć, bo w większości filmików mam właśnie tą muzyke i nie wiem czy ona jest na licencji creative commons. Mi się wydaje, że jest, ale musze to wiedzieć na 100%.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

I mam jeszcze jedno pytanie, bo przy wszystkich moich filmikach w którym dodawałem muzyke jest takie coś "Ponieważ posiadacz praw autorskich zgłosił roszczenia do tego filmu wideo, statystyki nie mogą zostać upublicznione." czytałem tam na YT, że na takich filmikach nie można zarabiać, dlaczego takie coś mi się pojawia przy filmikach. Przy filmikach dodałem nawet autora w tagach, ale nadal takie coś mam.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Przy filmikach dodałem nawet autora w tagach, ale nadal takie coś mam.

nic ci nie da to, że napiszesz w tagach. Po prostu nie możesz używać i już.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...