Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z hamachi. Internet z multimedii.

K4but0o

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z hamachi. I nie wiem czy to ode mnie czy od kolegi. Otóź gdy podepnę bezpośrednie internet kabel z modemu od multimedi (internet + tv + teleon 20mb/s) to kolega nie może wejść na mój serwer, ale ja moge wejść na niego, widze połączenie bezpośrednie (zielona kropka) i on u mnie też. Natomiast gdy podłączenie się poprzez router wifi to wtedy on nadal nie może wejść na mój serw, ale już ja u niego i on u mnie widzi niebieską kropkę (tunel pośredni) i na jego serwie są straszne lagi :/ Ale jak wchodzimy na kogoś serwer hamachi to ja widze u wszystkich zielone kropki oni u mnie też tylko u kolegi widać niebieską a on u mnie też. Nie wiem czy to od mojego routera wifi czy od niego ? Model to TP - LINK TL-WR841N.

[extract]Zbieram minusiki :) Bo plusów nikt nie daje ^^[/extract]

kabuto.png

Opublikowano

Oj nie wiem czym to może być spowodowane, lecz moooże spróbuj....

1. Wyłączyć zaporę,

2. Odblokować porty :D

(: .ćyż usnes am eiN

Opublikowano

Napisz kolejno jakie kroki wykonałeś stawiając serwer hamachi :) Zasadniczo nie ma różnicy od rodzaju dostawcy internetowego, po prostu najczęściej popełniane są błędy:)

Opublikowano

Pliki pod serwer pobierales z minecraft.net czy bukkit.org bo raczej nie jest to wina internetu.

Ostatnio rozmawialem z jedna osoba i pobierala pliki serwerowe z minecraft.net i nikt nie mogl wejsc na jego serwer, dopiero pobranie z bukkit.org nowej wersji bukkit pomoglo.

Na serwerach mozna mnie znalezc pod nickiem:

- Husam

- HusamPL

Opublikowano

Od plików wszystko, ok. To nie mój pierwszy serwer mc zwykły jak i na bukkicie :) Odblokowałem porty używane przez hamachi lecz nie wiem czy to cos pomoże :(

[extract]Zbieram minusiki :) Bo plusów nikt nie daje ^^[/extract]

kabuto.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...