Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak buildować carry zeby...

Alarkash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie: jak buildować carry, żeby w late nie był useless? bo zawsze mam tak że mnie mają na jakieś 10 auto nawet nie inne carry tylko takie jak master yi, a inne AP to nawet duużo więcej wytrzymują.

ile mieć armora? czy anioł stróż wystarczy?

PISANIE WYŁĄCZONE

Opublikowano

Nie jestem pewny czy chodzi mu o AD carry czytajac jego wypowiedz.

Co do AD carry IE, PD, BT, LW, GA, Berserki. W tf wystarczy dobrze stac poprostu, nie pchcac sie w srodek by focusowac jak reszta teamu ad/ap carry tylko bic co wystaje, z twoim dmg nawet tank bedzie czul sporo. Do tego twoj team powinien cie bronic, a przynajmniej jedna osoba gdy jakis gap closer cie zlapie.

AP carry podobnie, wiadomo, build sytuacyjny, HP bierzesz z Rylaia lub RoA, GA tez dobrze sie sprawdza. W tf pozycja, staraj sie pruc w przeciwnego AD carry, nawet jak padniesz to swoje zrobiles. Jak masz skille na cd, nie stoj na sile probujac autoatakowac, odczekaj w buszu, lub wyciagnij przeciwnika by reszta twojego teamu mogla go zabic.

Opublikowano

Aniołek i Lodowy Młot starczą tyle że ty masz robić DMG a nie tankować bo od tego masz tanków. Tak jak Up stań w dobrej pozycji i jak zaczną podchodzić wycofaj się.

tumblr_o1840uKrwV1tv0tovo2_r1_400.gif

Opublikowano

Lasthituj wszystkie miniony, w tf poczekaj az tank wejdzie. Ad carry nie moze byc useless w late. Carry wlasnie w late ma god mode.

Co do itemkow to: infinity edge, phantom dancer, last whisper, bt, buty berserki i jako defensywny item qss jesli cie mocno focusuja i maja duzo cc. Albo guardian angel. Tylko nie kupuj frozen maleta, to sid nie sprawdza na ad carry

;)

Opublikowano

Z tego co widzę to to jest początkujący gracz i gra na polskiej wersji więc to co mu piszecie to po 1. większości nie zrozumie 2. podajecie mu taktyki i buildy na 30 lvl z dobrym elo , tak samo mój kolega sobie wymyślił że będzie grał jaki ci z 2500 elo i siedzi teraz sobie w 1100-1200 ale wracając .

Staraj się dobijać wszystkie miniony i mieć dobrego supporta bo od tego zazwyczaj zależą kille buduj itemy na atak jak ostrze nieskonczonosci krwiopijca itd chyba ze bedziesz mocno dostawac to możesz sobie zbudowac frozen maleta lub cos w stylu qss który nie wiem jak sie nazywa po polsku ... :D

NJxbd4x.png

Opublikowano

@up ale jebłeś o pizdu

po prostu nie ogarniam ad carry ... pytam sie

przeczytałem jedno zdanie a reszty nie czytam. dziękuję dowidzenia. postaram się trzymać z tyłu team fightów ;d

ale prawdopodobnie jak ktoś mnie dorwie to po mnie prawda?

PS na nordicu jak znajdziesz supporta to cud

PISANIE WYŁĄCZONE

Opublikowano

Prawdopodobnie jak ktoś cię dorwie to po tobie, ale własnie twój team nie może do tego dopuścić. Chyba że jesteś strasznie mocno feednięty i przeciwne papiery składają się na 3 aa, a tanki na 5 to wtedy to nic ci się nie stanie. A co do supporta, sam osobiście jak gram ad carry to tylko i wyłącznie z supportem. Supportuje mnie znajomy z RL i nie ma meczu aby przegrać linie, a w 10 minucie nie miec + 6/0.

Opublikowano

Prawdopodobnie jak ktoś cię dorwie to po tobie, ale własnie twój team nie może do tego dopuścić. Chyba że jesteś strasznie mocno feednięty i przeciwne papiery składają się na 3 aa, a tanki na 5 to wtedy to nic ci się nie stanie. A co do supporta, sam osobiście jak gram ad carry to tylko i wyłącznie z supportem. Supportuje mnie znajomy z RL i nie ma meczu aby przegrać linie, a w 10 minucie nie miec + 6/0.

masz 30 winow tak ?

Nie ogarniasz Ad carry to nie graj ,jak teraz nie ogarniesz to wgl tym grac nie bedziesz potrafilt akie moje zdanie

kxAyLut.png

Opublikowano

@Up a ty 2 i 1 lvl?

To ty nie ogarniasz.. Dobrze napisał więc siedź cicho.

Zresztą co tu wygrane mają do rzeczy?

tumblr_o1840uKrwV1tv0tovo2_r1_400.gif

Opublikowano

Lasthituj wszystkie miniony, w tf poczekaj az tank wejdzie. Ad carry nie moze byc useless w late. Carry wlasnie w late ma god mode.

Co do itemkow to: infinity edge, phantom dancer, last whisper, bt, buty berserki i jako defensywny item qss jesli cie mocno focusuja i maja duzo cc. Albo guardian angel. Tylko nie kupuj frozen maleta, to sid nie sprawdza na ad carry

Carry w late ma god mode? Zastanów się, carry właśnie nigdy nie ma god moda, o ile jego drużyna źle gra. Co z tego, że on jest 10:0, lecz gdy irelia z 3 fragami i 200 creepami wyjdzie z toba w 25 minucie, rzuci się na dajmy na to gravesa to on zginie? O ile irelia ma dobry target.

Z tego co widzę to to jest początkujący gracz i gra na polskiej wersji więc to co mu piszecie to po 1. większości nie zrozumie 2. podajecie mu taktyki i buildy na 30 lvl z dobrym elo , tak samo mój kolega sobie wymyślił że będzie grał jaki ci z 2500 elo i siedzi teraz sobie w 1100-1200 ale wracając .

Staraj się dobijać wszystkie miniony i mieć dobrego supporta bo od tego zazwyczaj zależą kille buduj itemy na atak jak ostrze nieskonczonosci krwiopijca itd chyba ze bedziesz mocno dostawac to możesz sobie zbudowac frozen maleta lub cos w stylu qss który nie wiem jak sie nazywa po polsku ... :D

Frozen mallet na carry ad, powodzenia, buduj dalej swoje buildy

League of Legends

EUNE nick: WORSTBLITZEUV4

http://www.twitch.tv/tytanowy_janusz123/ << zaaaaaaaaaapraszam

Opublikowano

Zadaniem carry będzie wyciągnąć jak największy dmg. Nie ma czegoś takiego jak "build na wszystkie okazje". Trzeba buildować tak, aby w aktualnym momencie być jak najlepiej dostosowanym do sytuacji. Oczywiście jako AD carry powinieneś budować czysty dmg, ale z wyjątkiem jednego itemu, który pozostawiasz defensywny.

Jeżeli mają wyfeedowanego AD carry i większość teamu wroga także jest AD, warto pomyśleć nad Kolczastą Kolczugą. Jeśli to AP carry mocno daje się we znaki, wtedy budujemy Całun Banshee. Zwykle wystarczy Anioł stróż. No chyba, że enemy team to idioci - wtedy wszystkie 6 itemków dajesz pod dmg. Dla AD carry również niezwykle ważny jest life steal. Warto mieć przed mid-game chociażby kostur na kradzież zdrowia. Również warto pomyśleć czy bardziej przyda się szybkość ataku czy DMG. W przypadku cahampów, które stackują coś na wrogu (Vayne) warto jako pierwszy item kupić Zapał. Jeżeli nasze skille skalują się dobrze z AD (Sivir,Graves) to wtedy idziemy w K-W miecz. Również trzeba się zastanowić czy lepiej wystackować 2-3 dorany czy lepiej zbierać na coś większego. Jeżeli na linii nas cisną, wtedy warto wystackować dorany nawet do liczby 3. Jeżeli mamy dobrą farmę i wpadają jakieś kille, to wtedy nie chcemy doranów.

Nie ma też tak, że musisz mieć supporta na linii. Dobrze będzie się spisywać także jakiś offtank z doskokiem i dobrym cc jak np. Pantheon czy Jax. Nie musicie się wtedy bać, że zabraknie wam DMG. META SUXI

Jako AP carry, jesteśmy zwykle najsilniejsi w mid-game (oczywiście są wyjątki jak np. Orianna czy Vladimir). Naszym zadaniem powinno być utrzymanie wroga na swojej liniii jak najdłuższy czas ale także pomoc gankowaniem innych linii. Jeżeli nie widzimy szans na kill na naszej linii - idziemy razem z junglerem np. zgankować topa. Nigdy nie obejdziemy się bez jakiegokolwiek itemu na survi, gdyż wtedy padniemy jak szmaty - jako że wchodzimy do walki przed AD carry, a często jesteśmy w samym jej środku (jak np. Swain).

Zwykle wystarczy Różdzka wieków. Jeżeli jednak nasz team nie dominuje wtedy trzeba pomyśleć także nad dodatkowymi itemkami jak np. Berło Rylai lub Całun Banshee, tudzież Klepsydra Zhonyi. Zbudowana w ten sposób Anivia może być nie lada wyzwaniem - dobre przeliczniki sprawią, że dmg. wystarczy, a jajko strolluje wroga na tyle długo, by nasz team mógł go sobie zniszczyć (przejście przez RoA i R'sCS dwukrotnie powinno trochę potrwać. Mimo wszystko obowiązkiem jest posiadanie Rabadona. Naszym priorytetowym celem zawsze powinien być wrogi AD jako iż burst większości postaci AP wystarczy aby szybko go zdjąć.

Oczywiście pozycjonowanie jest też bardzo ważne - warto zasadzić się w krzakach i z tamtąd prowadzić ostrzał, oraz trzymać się za plecami tanków i off-tanków. Oraz w pewnej odległości od drugiego carry - aby wróg nie miał nas w jednym miejscu.

wikmk9.jpg

Opublikowano

strasznie mi się chce czytać xD

Tylko problem w tym że na east na lv 17-18 to żeby team mnie słuchał to trzeba sam nie wiem co. chodzę za jednym to sie w 5 na nas rzucają. chodzę z resztą to sie rozdzielają

takie rzycie na tym iście

PISANIE WYŁĄCZONE

Opublikowano

Masz 17 lvl? Tam nie probuj grac pod team tylko pod siebie bo to i tak nie ma sensu. Ja lvlujac smurfa biegalem sobie ad carry po mapie i zabijalem wszystkich dookola. Wiekszosc teorii jaka powinienes znac dostales w tym temacie, choc niektore to brednie :D

Pozostaje praktyka, musisz wiedziec na ile stac dana postac przy takich a nie innych itemach. Na co mozesz se pozwolic a kiedy sie wycofac.

Opublikowano

@up ale jebłeś o pizdu

po prostu nie ogarniam ad carry ... pytam sie

przeczytałem jedno zdanie a reszty nie czytam. dziękuję dowidzenia. postaram się trzymać z tyłu team fightów ;d

ale prawdopodobnie jak ktoś mnie dorwie to po mnie prawda?

PS na nordicu jak znajdziesz supporta to cud

Tak, masz trzymać z tyłu team fight, off tanki etc, mają cię chronić.

Build : doran , buty berserki, infinity edge/bloodthiser , phantom dancer , infinity edge/bloodthiser , jeśli przeciwnicy mają armor to Last whisper, jakieś survi typu Guardian angel lub qss.

1332703407-U173186.png

"Bo My tu się szanujemy zamiast dupy sobie lizać!"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...