Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Początki BF3 na multi potrzebna pomoc.

Gość kamil40013

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio kupiłem w sklepie bf3 żeby grać na multi. Nie setety po wejściu na multi totalny nie ogar. Może ktoś mi da pare wskazówek na początek ?

Opublikowano

Ćwicz, innej rady nie ma na początek. Na początek możesz(jeśłi chodzi o pojazdy) pograć troche czołgami itp ale jako pasażer bo będzie Ci łatwiej.

1337113491-U379973.png

Opublikowano

Serwery 16/24 slotów, TDM bądź conquest. Unikaj mapy kanały na TDM, bo tam nie ogarniesz - totalna rzeź ;d Graj na serwerach NORMAL, a nie HARDCORE. Tyle, co chodzi o serwery.. Co to samych sposobó gry - więcej tu trzeba powiedzieć, i to nie jest rozmowa na forum. Znajdź sobie jakąś osobę ogarniętą, wejdź z nią na ts3 i na serwer z mała ilością osób i ucz sie. ;p Sam Ci mogę pomóc, ale to dopiero od następnego tygodnia.

Opublikowano

Dzięki za pomoc. Jakoś ogarnę.

pozwiedzaj mapy :)

Mapy ogarniam ale nie zabrdzo ogarniam zasady gry i nie rozróżniam wrgoa :D

Opublikowano

Jak up

Najlepiej graj na hardcore to szybciej nauczysz się grać.Ogólnie normal jest bardziej dla noobów.Na początek polecam ci kanały tdm 64/32 lub metro 64.

Opublikowano

szczerze mówiąc gram w bf'a przez 3 miesiace, nie chce cie zniechecac czy cos ale teraz juz wgl nie mozna ugrac co 2 serwer jakis "chit". Gram na xboxie <lol2> chity na xbo? dziwnie to brzmi ale taka prawda, niedośc ze nowy dodatek close quarters wyszedl i te bronie to miazga. Wgl nie moge ogarnac normalnych broni, obniżyli celnosc skutecznosc a co najważniejsze dmg. Dla mnie ta gra zeszla na psy, nie zajmują się najprostszymi bugami które widać gołym okiem.

żeby dobrze grac musisz ćwiczyć, ćwiczyć , ćwiczyć i sie nie poddawac !

najlepszego skilla wylapiesz na tdm canals 3k ticekts. naucz sie grac stopniowo, w pierw medyk lub maszyny ciężkie. potem reszta.

Bynajmniej ja tak gralem do dziś, w sob jade sprzedać gierke i nareszcie odpoczac od tej strzelaninki..

graphic.png
Opublikowano

szczerze mówiąc gram w bf'a przez 3 miesiace, nie chce cie zniechecac czy cos ale teraz juz wgl nie mozna ugrac co 2 serwer jakis "chit". Gram na xboxie <lol2> chity na xbo? dziwnie to brzmi ale taka prawda, niedośc ze nowy dodatek close quarters wyszedl i te bronie to miazga. Wgl nie moge ogarnac normalnych broni, obniżyli celnosc skutecznosc a co najważniejsze dmg. Dla mnie ta gra zeszla na psy, nie zajmują się najprostszymi bugami które widać gołym okiem.

żeby dobrze grac musisz ćwiczyć, ćwiczyć , ćwiczyć i sie nie poddawac !

najlepszego skilla wylapiesz na tdm canals 3k ticekts. naucz sie grac stopniowo, w pierw medyk lub maszyny ciężkie. potem reszta.

Bynajmniej ja tak gralem do dziś, w sob jade sprzedać gierke i nareszcie odpoczac od tej strzelaninki..

1. Tylko ty grasz na X360 gdzie celujesz jakąś pedalską gałeczką

2. Patch, który zmieniał całą rozgrywkę był bodajże w kwietniu, nie w czerwcu z wyjściem CQ

3. Na PC masz serwery No-PB (cheaterskie) i PB(nie cheaterskie, każde wejście na hacku = ban na PB i GCG)

4. Nie "chit"(być może chodziło ci o chitynowy pancerz?) tylko cheat/cheater.

5. Tylko konsolowcy czują się bezkarni, bo dopóki ich nikt nie zreportuję to są bezkarni

6. Może nie potrafiłeś grać? Zobacz sobie MW3/BF3 montage na kanale TheHazardCinema z konsoli :) W MW3 takie no scopy lecą, że nawet na PC ich nie zrobisz.

Opublikowano

Jeśli nie rozróżniasz wroga włącz pomoc dla daltonistów, to daje większy kontrast i łatwiej się zorientować czy swój czy wróg. Na początek najlepiej przejść kampanie, tam zapoznasz się z uzbrojeniem i mechaniką gry. Jeśli gorzej ci idzie w CQB to wejdź na jakąś większą mape (np. Firestorm) i wsiądź to czołgu. Ja tak miałem na początku, nie radziłem sobie jako inf, to poszedłem w pojazdy i skill sam się zdobył wraz z doświadczeniem. Podaj swój profil na Battlelogu to zobaczę czy z tobą jest źle. :)

Tubady aka Chopey

❱❱❱❱ [Android] CS:GO Smoke Center ❰❰❰❰

Nie cheatuję.
Tubady.png

Opublikowano

A ja powiem tak. Nie graj na Conquest bo to nie wiem kto ci radzi ale jak zaczynasz to ci nie wyjdzie. Ja jak zaczynałem to miałem non stop staty pro elo minus i teraz jak już się nauczyłem grać to odbijam dopiero. Wchodź sobie na puste lobby i pozwiedzaj mapy. Wyczaj najlepsze hidy i miejsca do campu jeśli masz taki styl, albo obczaj sobie taktyke gry. Nie próbuj myśliwcem latać od początku, bo ci nie wyjdzie. Jeśli chcesz grać na multi myśliwcem to musisz z kumplem najpierw do co najmniej naprowadzanych odblokować, bo gracze ci szans nie dadzą. Co do TDM to tylko hardcore i polecam na Wyspie Chark, tam się szybko gry nauczysz. Koniecznie Polskie lobby najlepiej quzo. Ew. niemieckie. Zawsze filtruj tylko niem. i polskie lobby, bo tam masz najmniejszy ping. Gdzie indziej będziesz zawsze do tyłu. Powyżej pingu 75 nigdy nie miałem nawet jak grałem w ruskich ale ja cisne na kablu. Na początku graj medykiem, będzie ci łatwiej.

kubak479.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...