Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

5 Acc 1 Komp

wtulcio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie znam Vmware ogulnie od kiesy powstał Virtual box zacząłem nim się bawić oczywiście jak na początku powstał to nie było 3D więc ciężko mi było odpalić 2 konta aczkolwiek rozwiązanie znalazłem w auto dostosowanym pod pliki mu i też grałem ee + sm bo program auto nie reaguje na złe rozdzielczości tylko wie od razu gdzie co ma być i jakoś dałem rade hehe a jak 3D weszło i wiele już się nauczyłem to takie 3/4 konta to lajt potem zacząłem kombinować i wreszcie znalazłem patent którego nikomu nie powiem za czasów k2 stawiałem 8 postaci na rynku :} to tyle hehe

ale powiem jedynie że na 5 acc nie trzeba mieć kompa czołga wystarczy że jest core duo no i jako tako na czasie kartę G itp

Pozdro

Opublikowano

Jak to tylko na 32bitach? A to info? I ten link? x86 - to standard procesorow zarowno 32- jak i 64-b, a amd64 to platforma oparta na procesorach amd. Wiec jesli masz jakis problem z instalka to sprawdz, moze u Ciebie w pc cos jest nie tak:)

que?

Opublikowano
Chodziło mi o SandBoxie :P

Hmm, moj blad bylem pewien ze pisales o vb. A co do SandBoxie, zalezy jaki Windows masz. Bo jesli XP to moze przyda Ci sie ta informacja. Musisz jedynie odinstalowac jedna poprawke z systemu i bedzie dzialac, Ale tylko wtedy kiedy masz Win XP, bo na viscie juz nie dziala. Swoja droga ja osobicie preferuje wlasnie virtualbox'a bo hostem jest linux a gosciem - winda 64b ;). Tutaj masz liste programow do virtualizacji i jesli w hoscie jest winda i architektura IA-64 to obsuguje procesory 64bitowe na platformie intela, a jesli amd64, tak jak pisalem wyzej na amd:)

que?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam problem, mianowicie po postawieniu win xp sp3 na VB, jak wlaczam mu ewidentnie widac ze nie ma sterow do grafiki (przeskakuja klatki srednio 1/sek).. Niestety winda zainstalowana na VB nie dopuszcza sterow od grafy do instalacji i nie moge nic z tym zrobic :s

Jakas alternatywa? co moge zrobic zeby mi MU hulalo jak powinno?

Moze powinienem zainstalowac inna ver. windy? Jezeli tak, to jaka?

Prosze o pomoc

Opublikowano

Virtual rzadzi owszem ale tylko wtedy gdy masz odpowiedni sprzet. I nie wypisuj glupot ze wystarczy chciec.

Sam jakis czas temu probowalem odpalic drugie acc na swoim laptopie ale niestety, klatka po klatce skacze jak cholera. A gdy juz pobawilem sie opcjami i w koncu w miare normalnie zaczelo chodzic to za kazdym razem dostaje DC.

Tak czy owak mimo ze mam mocnego laptopa to niestety ani VBOX ani Vmware czy tez inne badziewia nie zadzialaja. A moj lapek to Intel Core 2 Duo 2GHz 2MB, 4GB DDR2, 2x 250GB 7200 16MB SATA2, a grafa nVidi GO 9200 256MB - tak wiec wydaje mi sie ze w tym przypadku grafika mi nie wyrabia. System jaki mam zainstalowany to Windows 7 64Bit Ultimate, a na VBox-ie Windowsa XP SP2. Wszystkie dodatki zainstalowane i co najwazniejsze to Mu. Nawet samym systemem sie bawilem, usuwalem wszystko co niepotrzebne i zbedne oraz przyspieszylem go na maxa ile sie tylko dalo. Sam VBOX niewiele ma opcji ktorymi mozna sie pobawic. Wystarczy wlaczyc 3D, przydzielic wiecej ramu, zwiekszyc pamiec grafy, zmniejszyc partycje virtualna i tyle... Niczego wiecej nie zmienisz bo tak czy owac w niczym nie pomoze...

Chyba ze znasz jakies czary :D

Napisz jeszcze moze jaki masz sprzet - czy to lapek czy stacjonarny, jaka grafa....

pozdro

=======================

PS.

Mam problem, mianowicie po postawieniu win xp sp3 na VB, jak wlaczam mu ewidentnie widac ze nie ma sterow do grafiki (przeskakuja klatki srednio 1/sek).. Niestety winda zainstalowana na VB nie dopuszcza sterow od grafy do instalacji i nie moge nic z tym zrobic :s

Jakas alternatywa? co moge zrobic zeby mi MU hulalo jak powinno?

Moze powinienem zainstalowac inna ver. windy? Jezeli tak, to jaka?

Prosze o pomoc

Kolego nie ma sterownikow i nie bedzie bo nie da sie zainstalowac poniewaz takowych nikt nigdy nie zrobil. To jest wirtualny system a pod takie systemy nikt nie tworzy sterownikow. Jedynie co musisz zainstalowac to dodatki dostarczone wraz z VBOXEM.

Po zainstalowaniu systemu wirtualnego juz na VBOX-ie u gory, w zakladce urzadzenia masz opcje "Zainstaluj dodatki" - i musisz koniecznie je zainstalowac - bez nich kiczowato chula system.

Opublikowano

wczesniej nie probowalem instalowac tych dodatkow bo bylem swiecie przekonany ze to bedzie cos typu Aktualizacje Automatyczne.. po ktorych mi winde wywali.

gsxr - dziekuje za pomoc, mu teraz hula.. co prawda dalej przeskakuja klatki ale juz nie 1/sek tylko jakies 5/sek, tak ze da sie przynajmniej cos zdzialac

Serdecznie pozdrawiam

Opublikowano

no to wychodzi na to ze tylko u mnie nie dziala... ale sprobuje jeszcze zainstalowac winde xp sp3, bo poki co probowalem tylko na sp2... moze ktos ma jakies pomysly jak to odpalic u mnie?

Opublikowano
Kolego nie ma sterownikow i nie bedzie bo nie da sie zainstalowac poniewaz takowych nikt nigdy nie zrobil. To jest wirtualny system a pod takie systemy nikt nie tworzy sterownikow. Jedynie co musisz zainstalowac to dodatki dostarczone wraz z VBOXEM.

Ty jestes jakas Wyrocznia, Alfa i Omega, czy jak, że piszesz z takim przekonaniem o czymś o czym nie masz zielonego pojęcia? Nikt, nigdy? Jeśli cały Twój świat to systemy Windows i na tym kończy się wiedza dotycząca informatyki, to chociaż sie nie odzywaj, i nie pisz herezji. Sterowniki do grafiki na vbox: gentoo-portage.com/x11-drivers/xf86-video-virtualbox, tutaj akurat do systemu gentoo linux, ktorego używam, i właśnie na nim virtualizuje oprogramowanie bo nie mam siły przełączać się miedzy systemami. Więc jeśli jest do tej dystrybucji, to jest do każdej innej i zapewne do windows/mac osx. Więc nastepnym razem, albo sprawdź, albo po prostu nie pisz takich bzdur.

que?

Opublikowano

A mi sie udało odpalić jedno mu ale na takim sprzęcie ze ho ho. Zaś co do wirtuala to można przecież antilaga sobie na pliki zarzucić. Coś tam odciąży procesy grafy o procent lub dwa.

Opublikowano
Ty jestes jakas Wyrocznia, Alfa i Omega, czy jak, że piszesz z takim przekonaniem o czymś o czym nie masz zielonego pojęcia? Nikt, nigdy? Jeśli cały Twój świat to systemy Windows i na tym kończy się wiedza dotycząca informatyki, to chociaż sie nie odzywaj, i nie pisz herezji. Sterowniki do grafiki na vbox: gentoo-portage.com/x11-drivers/xf86-video-virtualbox, tutaj akurat do systemu gentoo linux, ktorego używam, i właśnie na nim virtualizuje oprogramowanie bo nie mam siły przełączać się miedzy systemami. Więc jeśli jest do tej dystrybucji, to jest do każdej innej i zapewne do windows/mac osx. Więc nastepnym razem, albo sprawdź, albo po prostu nie pisz takich bzdur.

heh nie no prosze Cie!

Kazesz mi sie nie odzywac bo nie mam pojecia o tym co pisze, tak??? heheh dobry jestes kolego!

Proponuje Ci nauke czytania ze zrozumieniem a nastepnie jebnij sobie meliske na uspokojenie a nie sie tu podniecasz niepotrzebnie...

Czlowieku przeczytaj 15razy co napisalem a dopiero pozniej zastanow sie 20razy nad tym co odpisac. Winda to nie linux! Ale pewnie nie zrozumiales, ze chodzi tu o WINDOWSA>

napisze jeszcze raz >>> WINDOWS >>> STEROWNIKI >>> NVIDIA >>> VIRTUALBOX >>> zrozumiales??? czy dalej nie... ??

Ps. no i zajrzyj prosze na forum virtualbox-a

jesli troche znasz podstaw angielskiego to znajdziesz tam informacje dotyczace sterownikow! Ale i znajac jezyk mozna nie zrozumiec.

n/c

dziekuje

Opublikowano

primo: forums.virtualbox.org/viewtopic.php?p=409&sid=2f1ec65cc82b8ffb48221cc86e3001c8 , cytujac Ciebie "jesli troche znasz podstaw angielskiego"

secundo: pisze jak w morde ze virtualbox sluzy od wirtualizacji systemu, a nie do gier

tertio: jesli troche pokombinuesz to uda Ci sie uruchomic tryb 3d na wirtualizowanym systemie

co do tego ze nie pisze sie dedykowanych sterownikow do aplikacji wirtualizujacych to tutaj masz racje, zreszta jak napisalem w punkcie drugim, nie ma takiej potrzeby

Poczytaj tutaj o wirtualizacji i 3d, jesli oczywiscie znasz angielski: virtualdub.org/blog/pivot/entry.php?id=155

I nie kaz mi "jebnac" meliski, bo takie teksty bedziesz mogl mowic swoim dzieciom, jak juz je bedziesz miec. Jesli chcesz sie na jakis temat odzywac to dobrze znac chociaz podstawy tegoz tematu. Napisalem wyraznie - jesli uzywasz windows, a nie wiem czy wiesz ale stosunek uzywalnosci systemow operacyjnch na swiecie ksztaltuje sie mniej wiecej tak 0,9 - Windows; 0,05 MacOS; 0,02 Linux; 0,03reszta. Wiec jesli istnieje pod linuxami (ktore nomen omen sa jak widac, po podanych powyzej przeze mnie danych), sa systemami niszowymi, to i istnieje pod Windowsem, ktorego przewaga jest miażdząca

que?

Opublikowano

ahh moj drogi prosze powiedz mi czy Ty w ogole masz pojecie o co sie rozchodzi???

Mamy koncowke 2009roku a nie 2007r kiedy vbox nie wspieral 3D/ wydaje mi sie ze nie jestes w temacie, Twoje informacje sa troche przedawnione, poza tym widze ze Twoja wiedza pochodzi z tematu ktory wczesniej podales - skoro wiesz tyle ile przeczytales w tym jednym temacie no to sie nie dziwie :D

link ktory podales odnosi sie do bardzo starych wersji VBox-a w ktore nie byla wbudowana wirtualizacja 3D.

na dzien dzisiejszy sprawa wyglada inaczej! Otoz wirtualizacja 3D jest juz wbudowana i aby ja wlaczyc wystarczy zaznaczyc dostepna jedna z opcji ktora widnieje pod nazwa "Akceleracja 3D" - i wcale nie trzeba kombinowac - wystarczy ja zaznaczyc!!! lol ---- tutaj przyznaje racje! System ten nie jest przeznaczony do gier, aczkolwiek mozna go wykorzystac do tego celu. Jednak tylko takie ktore nie maja zbyt wysokich wymagan. Jesli dobrze poszukasz, na VBOX-ie dziala juz wiele gier, od kad wbudowali akceleracje 3D, jednak gry te maja wiele do zyczenia :D

Kolego (przepraszam za ten zwrot ale nie wiem jak masz na imie), prosze Cie i jeszcze raz Cie prosze!!! Nie porownuj linuxa do windowsa. To ze windows jest numerem 1, to wcale nie znaczy ze zaraz wszystko znajdziesz pod niego.

Nie mam ochoty na rozpisywanie sie w temacie linuxa i windowsa bo mi sie juz nie chce ale...

Z mojej strony: Pojde na latwizne. Otoz skoro twierdzisz ze sa sterowniki pod linuxa to prosze udowodnij swoja racje znajdujac sterowniki i pod Windowsa (bo przeciez twierdzisz ze takie powinny byc), sterowniki przeznaczone dla kart graficznych nvidi (moze byc i ATI - dla zasady) - prosze znajdz....

i wtedy przyznam Ci racje. A ja bede tym, ktory nie ma pojecia o czym pisze... i zamilkne w tym temacie :D jesli ja mam racje ;) to sie juz pewnie domyslasz...

Pozdrawiam Cie serdecznie

Opublikowano

przez wzgląd na brak czasu nie bede szukał rozwiązań dla Windows, jak słusznie zwróciłem uwage - nie pisze się sterowników stricto pod systemy wirtualizowane szczegolnie producenci wiodacy (ATI/Nvidia), ergo napewno ich nie znajde. Ale wiem, że można uruchomić takie sterowniki, kombinując troche (rozpakowanie paczki exe, poprzerzucanie sterownikow w odpoiednie miejsca systemu, zabawa z rejestrem, itd, itp, etc). Więc jeśli chodzi o udowadnianie sobie czegokolwiek [uwaga pisze z cpslck'iem] TAK - NIE MAM POJECIA O CZYM MOWIE. Jesli o to Tobie chodzilo, to chyle czoła. Jednak fakt pozostaje faktem, ze istnieja sterowniki pod wirtualizowane systemy, ergo wlasnie linux i ja sie doczepilem dokladnie sformulowania Twojego (nikt/nigdy). Więc powtarzam po raz kolejny - mylilem sie. Jesli Cie to uszczęsliwi to jestem content. I zeby byla jasnosc - nie trzymam urazy do calej wypowiedzi, tylko do kilku niefortunnych sformulowan. Tyle z mojej strony eof();

que?

Opublikowano
przez wzgląd na brak czasu nie bede szukał rozwiązań dla Windows, jak słusznie zwróciłem uwage - nie pisze się sterowników stricto pod systemy wirtualizowane szczegolnie producenci wiodacy (ATI/Nvidia), ergo napewno ich nie znajde. Ale wiem, że można uruchomić takie sterowniki, kombinując troche (rozpakowanie paczki exe, poprzerzucanie sterownikow w odpoiednie miejsca systemu, zabawa z rejestrem, itd, itp, etc). Więc jeśli chodzi o udowadnianie sobie czegokolwiek [uwaga pisze z cpslck'iem] TAK - NIE MAM POJECIA O CZYM MOWIE. Jesli o to Tobie chodzilo, to chyle czoła. Jednak fakt pozostaje faktem, ze istnieja sterowniki pod wirtualizowane systemy, ergo wlasnie linux i ja sie doczepilem dokladnie sformulowania Twojego (nikt/nigdy). Więc powtarzam po raz kolejny - mylilem sie. Jesli Cie to uszczęsliwi to jestem content. I zeby byla jasnosc - nie trzymam urazy do calej wypowiedzi, tylko do kilku niefortunnych sformulowan. Tyle z mojej strony eof();

chyle czoło ku dołowi :/

moja wiedza jest znikoma i niestety sam nie potrafie zdzialac niczego konkretnego ze sterownikami. Chetnie poszedlbym na latwiezne (rowniez z braku czasu) i sciagnal jakas gotowa paczuszke ze sterami ale takowej znalesc nie moge.

Moze i masz racje ze gdzies sa tylko trzeba je wykopac, ale kto ma czas na takie pierdoly :D

Przepraszam za te nieodpowiednie sformułowania ale to moze przez ta agresje ktora wyczytałem z Twojego posta.

to i ja koncze :D

Peace

Opublikowano

... i żyli długo i szczęsliwie ;). Moj post tez byl za ciezki, przyznaje, ale serio mowiac wiem, bo ktos ze znajomych na studiach zrobil taki trik, ze sterami od ati bodajze, i siedzac chyba na debianie z wirtualka win xp, stukał sobie w hitmana az chulało. w kazdym razie Pax :).

que?

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...