Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Windows Live Movie Makerem

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dziwny problem.

Kiedy składam filmiki z Frapsa z movie makerze wszystko jest OK. Format .avi. Jednak jak projekt zapiszę, to po jego otworzeniu pliki wideo (a obrazki tak) się nie wczytują i po 2 sekundach od jego odpalenia "program windows live movie maker został niespodziewanie zamknięty". Przyczyny są według mnie dwie:\

Pierwsza, to jakieś FFV Codeki, które nie wiem skąd się wzięły na moim kompie (nie instalowałem tego!!!!) i nie wiem nawet dokładnie do czego służą. Podczas klejenia filmów w makerze czy oglądania czegoś np. w Best Playerze zapychają mi one czasami nawet 20 ikonami pasek komunikatów (załącznik)

Drugą przyczyną może być to, że wystarczy nieodpowiedni format pliku albo czas odpowiedzi krótszy niż sekunda i windows maker się wywala.

Ale nawet jakby powyższe przyczyny były prawdziwe, to i tak nie wiem jak rozwiązać ten problem :/

Robiłem update Windows Live`a i wogóle ale to nie pomaga.

I NIE PISZCIE MI: ŚCIĄGNIJ SONY VEGAS CZY PINNACLE BO MAM OGRANICZONY TRANSFER (14 GB MIESIĘCZNIE) I JAKBYM ŚCIĄGNĄŁ VEGASA TO BY MI WYŻARŁO CAŁY LIMIT MIESIĘCZNY!!!!

post-680990-0-39554900-1341999566.jpg

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

czyli twierdzisz że nie instalowałeś żadnych kodeków w systemie ? przecież to kontrolki ffdshow który to kodek musiałeś zainstalować

WLMM ma zawsze problemy z kodekami innym niż windosowskie

p.s. tak strasznie żal ci tych 200 Mb na ściągnięcie innych programów ? to pozostaje męczyć się niestety z programem windowsa

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

200 mega? Myślałem że to idzie w gigabajty...

Ej a jak wywalę ffdshow z systemu to będzie mi się walić odtwarzanie filmów czy będzie działać tak jak wcześniej?

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...