Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

StarCraft II - parę pytań co do kupna.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. :)

Postanawiam kupić grę StarCraft II. Słyszałem, że nadal sporo ludzi w to gra i jest na prawdę ciekawie. Podstawowe i krótkie pytania to takie:

- Gdzie dostanę najtaniej pudełkową wersję gry ? Nie chcę klucza, ponieważ jest w tej samej cenie co pudełkowa ( ok. 110zł, nigdzie nie mogę trafić poniżej a allegro jest nie pewne dla mnie )

- Trudno się nauczyć tej gry i ogarnąć ? Jak patrzę na multi to jak na czarną magię. Te rozgrywki mnie przerażają, ale zarazem jakoś zachęcają i kuszą do kupna.

- Czy tryb Single Player jest w miarę długi ? Po przejściu tego trybu będę mniej więcej wiedział a może nawet w większości o co chodzi w grze, aby pewnie rozwijać wszystko w rozgrywce sieciowej ?

- Czy gra posiada jakiś samouczek ?

- Szybko wyszukuje się ludzi do gry 1vs1 ? Jest wielu chętnych, bądź jakiś temat na MPC / forum StarCrafta gdzie są zapisy na wspólne gry 2vs2, 3vs3 i rozmowy na TS-ie ?

- Czy gra jest w wersji Polskojęzycznej ?

Wiem, że jest wersja testowa... kiedyś byłem w połowie pobierania i przerwałem z niechęci do gry.

Kolejne pytanie:

- Czy ta wersja testowa jest normalnie na battle.net czy potrzeba Trail Key ?

Prosiłbym też o jakiś bezpośredni link do tej wersji darmowej ( do przetestowania ), ponieważ chcę rzucić okiem przed zakupem jeszcze a nie mogę tego teraz nigdzie znaleźć. :)

E9mwj60.png
Opublikowano

1. Sprawdź ceny w sklepach - empik etc, najtaniej to na allegro.

2. Bardzo ciężko, podobnie jak Warcraft III TFT przed którym spędziłem kilka lat, masz kilkadziesiąt jednostek, coraz więcej musisz ich robić, w tym czasie ogarnąć budowle w bazie oraz zaatakować i odeprzeć ataki wroga.

3. Tak jest w miarę długi, najlepiej go przejść i w miarę da się ogarnąć.

4. Posiada samouczek, na singleplayerze pokazywane Ci wszystko co masz zrobić etc.

5. Da się w grze kliknąć szybki mecz i po kilku sekundach grasz.

6. Tak, jest w wersji polskojęzycznej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...