Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik] Shaco - Radosny Zabójca

MPC Fighter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ponieważ, mam wolny czas postanowiłem, że go wykorzystam... :-)

Otóż to mój pierwszy poradnik, w którym napiszę jak grać, a może raczej jak ja gram następującą postacią:

Shaco - Radosny Zabójca

Początkową fazę gry zaczynam kupując Ostrze Dorana i wybierając niespodziankę. Po dokonaniu zakupów i wybraniu pierwszego skilla idę na Pradawnego Golema (Blue) (*UWAGA ta opcja jest możliwa jeśli nikt z naszego teamu nie potrzebuje bardziej tego buffa, oczywiście możemy się ratować kradnąc buffa naszym przeciwnikom, albo startując od naszego Q-Podstęp. Jednak zabicie Blue daje nam tylko level i możliwość częstego stawiania laleczek.) i stawiam 3 laleczki oraz 4 przy walce z nim, gdy go ubiję mam 2 level wybieram "q" i bjegnę na moją linię (powinna się konczyć pierwsza, albo zaczynać druga fala minionów) mając przewagę levela gankujemy naszą linię, przy odrobinje szczęścia i pomocy mojego sojusznika z laina mogę się cieszyć statami 1 do 0. Następnie biję miniony i maxuję zatrute kosy (nie licząc naszego ulti). Moje następne zakupy to Buty prędkości, gdy już je posiadam, nastawiam sie na w miarę częste ganki. Moje combo wygląda tak: Q pare auto-atacków i dobijam z E. Po ganku szykuję sie na kolejnego lub wracam na swojego laina, by bić miniony i zbierać golda. Moje następne zakupy to: Łapa Madreda, a potem Widmowy Tancerz, Ostrze Nieskończoności i Krwiopijec.

Team fighty wyglądają tak: staram się nie rozpoczynać samemu walki - chyba, że nie ma innego wyjścia... Wtedy zaczynam zawsze z naszym Klonem. Wysyłając albo samego klona w stronę wrogów [jednocześnie moja postać stoi w krzakach], albo wysyłam pierwszego Klona, a ja idę za nim. ((* postacią poruszam trzymając lewy ALT i klikając prawy przycisk myszki.), w innym przypadku, gdy ktoś zacznie imicjować Team fighta podchodzę razem z moim zespołem, gdy jestem już blisko team fightu wskakuję z Q i zadaję jak najwiekszy dammage, gdy jestem focusowany puszczam Klona i staram się odskoczyć, w tym czasie steruję Klonem, by ginąc zadał obrażenia jak największej ilości wrogim postaciom. Mając mało HP używamy wyłącznie naszych skilli nie bijąc się wręcz (doskok z Q i uciekamy jednicześnie bijąc z naszego E, dzięki czemu przeciwnik nie będzie mógł nas dogonić.) Dodatkowo w każdej fazie gry (o ile pozwala mi na to stan many) mogę się wspomóc laleczkami.

Koniec.

Mam nadzieję, że poradnik się przyda, i pieszę jeszcze raz: to jest mój sposób na grę i nie musisz się z nim zgadzać, jednak radzę byś wypróbował go przed skomentowaniem.:-)

P.S. Piszę z telefonu komórkowego - poprawki i screeny jeszcze przewidziane. :-)

Opublikowano

Teraz pytanie - PO CO PISAĆ PORADNIK NA TELEFONIE ? :)

Nie było można poczekać ,aby to wszystko miało jakiś sens ?

Brak estetyki ,słabo się to czyta .

Masterki to też raczej na screenie - ale na telefonie raczej nie wstawisz .

Ale runy to już można podać ?

I double temat...

1331059428-U215643.gif

Opublikowano

grałem dzisiaj z gościem, który zaczynał na wilkach i na drugim lvlu gankował linie z red buffem

muszę spróbować mimo, ze jakoś nie przepadam za Shaco (wole ap/ad carry)

sam tutorial nie jest zły

Hejo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...