Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Lepszy aegis czy venom?

Grubovsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! aktualnie mam golca z venomem. Boce conajmniej 16h dziennie i sie zastanawiam nad wymianą na aegisa. Do FE mi daleka droga( 2-3 miesiące minimum), więc statek będzie głównie do expa/wrót. Lepiej będzie kupić aegisa, czy zostawić venoma a za te 250k uri kupic klucze/coś innego?

Edit: ewentualnie zamiast aegisa mogę w citadel zainwestować. Tylko którym lepiej by sie biło alienki/robiło wrota? mam romb, bo2 mało ale później by sie dokupiło. Raczej nie orbituje tylko stoje i bije.

Opublikowano

Co do Aegisa to jest to naprawdę świetny statek . Osobiście go posiadam i po prostu jest POGROM !

Co do wrót , Aegis-em wrota robi się naprawdę łatwo . A co do pvp to po prostu gratka ; ) No a co do Citadeli to nic nie wiem bo nie posiadam

Opublikowano

Citadel jest dobry tylko jako "tank" i ktoś musi bić. Obliczyłem na nim 825k osłon+formacje serca(pp+seprom+6lvl dronów[tylko irki]+booster). Jako że latam sam to jednak do aegisa jestem przekonany bardziej.

Opublikowano

citadel jest dobry tylko wtedy na bitki jeżeli inni mają inne statki, mało bije, jedynie tyle że mając dużo osłon i kraba można ściągnąć na siebie atak kilku golców licząc na to, że koledzy podobijają wroga :P

aegis jest świetny do wszystkiego, wrota, ubery, piraty, kubiki, wszystko leci bez klepania ;p

Opublikowano

Aegis jest dobry? chyba dla fe co maja full lf4 i full havockow teraz lecial aegis przez 4-1 mial jeszcze plus 100 k hp bo chyba we wrotach klikal full oslon na 2 konfigach ja straclem max 20 k a on z tymi swoimi mocami padl jak stawia to gówienko do klepania to odlatuje i on tez zaczyna mine gonić więc już go ine klepie ogólnie przegrałem tylko z 1 aegisem full havocków ale jak nie masz lf4 dużo ani havockó to aegis to gówno

Opublikowano

kilka min. tzn? 20 jak na venomie czy do 5-7?

U aegisa cooldown umiejętnosci wygląda tak:

1: Urz. naprawiające ładuje wszystkich w zasięgu z grupy po 20.000hp/s przez 9s, kolejne użycie za 2 minuty.

2: reg. hp trwa 7s i ładuje Ciebie 20.000HP/s a wybraną osobe z grupy 40.000hp/s kolejne użycie za 90s.

3: ładowanie osłon co 30 s, działa 5 s i Ciebie ładuje 15.000/s a wybraną osobe z grupy 25.000/s

Opublikowano

Sory żę tu piszę ale nie chce zaśmiecać forum tematami . Czy opłaca mi się kupować AEGIS jak mam starą FE , czy lepiej inwestować w LF-4 / Havocki ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Agis może i jest dobry ale jak bocisz to ci się nie opłaca sie go kupować jak wo gule na koncie nie latasz bo jak bocisz przez 16h to na pewno ci się przyda polecam ci zrobić starom fulke i kupić z 500 kluczy na evencie na lf-4 a na pewno coś trafisz

Opublikowano

Jeśli używasz boxybota to statku nie zmieniaj,urke wydaj lepiej na klucze.A jak bocisz na KBot/IBot/PBDObot to opłaca się zmienić,ustawiasz na alienki i bocik tłucze aż miło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...