Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Sprzedawanie Skryptów lub Silników

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy mogę sprzedać sobie od tak silnik gry lub jakieś skrypty? Nie mam 18 lat, nie chcę podpisywać jakiś umów i tego typu podobnych rzeczy.

Mam 15lat, czy mogę sprzedać takiego typu rzeczy? Jeżeli tak to gdzie i prosiłbym o napisanie ile taki silnik kosztuje. Zawsze może mama lub tata za mnie sprzedać takie coś :)

Opublikowano

Tylko jak coś sprzedasz to musisz odprowadzić podatek... Nie lepiej coś na boku sprzedać (tylko wtedy jest ryzyko)

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Opublikowano

Nigdy nie widziałem żadnego silnika gry via www na allegro. Ile kosztuje taki silnik? Z wszystkimi "bajerami" i całkowicie rozbudowany :D

Opublikowano

Coś wątpię abyś posiadał w 100% autorski silnik... Bo takie pytania zadajesz. Jeżeli takowy posiadasz to udowodnij nam to.

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Opublikowano

Udowodnię wrzucając gotowy silniki na forum ;p

Jeszcze gotowego nie mam, jestem tak w połowie ale nie wiem czy jest sens kończyć, wolę sprzedać kilka kopi niż wstawiać samemu na hosting, na reklamie znam się słabo więc nie wiem czy gra odniesie sukces (sukces to za dużo powiedziane ;)).

Opublikowano

Wystawiasz na allegro i masz kasiorkę.

Jeżeli chodzi o koszt, to zależy od samego silnika, funkcji, zabezpieczeń etc. Najlepiej jak skończysz to zrób betę i Ci ktos to wyceni :)

skpUo.png

Opublikowano

Dokładnie , nie masz 18 lat wystaw na allegro a nikt cie nie oszuka i dostaniesz kasę za twoją wykonaną pracę czyli np. skrypt czy silink do jakieś gry

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...