Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomocy] Adobe photoshop 7

Idefis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Mam kolorowe zdjęcia oka i chce zaznaczyć tylko niebieski kolor oka żeby potem mu zmienić kolor lecz nie wiem jak zaznaczyć tak aby było perfekcyjne okrągłe zaznaczenie źrenicy. Próbowałem lasem ale mam za duży puls :P.

Da się jakoś automatycznie?Tzn. aby zrobił tak żeby tylko ten niebieski kolor źrenicy zaokrągli.

1370985415-U261426.png

ID PlayStation3 -> IdefisKiller

Opublikowano

Jeśli używasz Photoshopa to wchodzisz w Obraz/ Dopasowanie/ Barwa i Nasycenie po czym wybierasz na górze w tabelce kolor jaki ma ta tęczówka kolor.

Następnie ruszasz suwakami tak, aby ten kolor Ci odpowiadał i zapisujesz. Tadam :).

deyroshu_kun_by_deyroshu-d56t0q0.png

za dużo pytań nie zwiastuje niczego dobrego... czyń.

Opublikowano

@UP

To zmienia kolor całego zdjęcia a ja tylko chce zmienić kolor źrenicy tylko

1370985415-U261426.png

ID PlayStation3 -> IdefisKiller

Opublikowano

Mógłbym zobaczyć te zdjęcie? Bez podglądu nie wiem za bardzo jak pomóc, bo myślałem, że masz po prostu zdjęcie oka, np. o tym kolorze niebieskim (przy czym wybierasz tam gdzie napisałem "niebieski"). Reszta w takim razie powinna mieć normalne kolory...

//edit

autor przecież napisał, że nie ogarnia lassa, bo ma zbyt ruchliwą rękę :).

deyroshu_kun_by_deyroshu-d56t0q0.png

za dużo pytań nie zwiastuje niczego dobrego... czyń.

Opublikowano

Omg co za znafcy .

Użyj zaznaczenia za pomocą różdżki. Powinno zaznaczyć ci tylko i wyłącznie źrenice ze względu na to, że zaznacza w zależności od koloru. ps05.jpg

Następnie wejdź w Obraz->Dopasowania-> Barwa nasycenie i zmień kolor na taki, jaki ci odpowiada.

Możesz również zaznaczyć różdżką i za pomocą Obraz->Dopasowania->Czarno biały zrobić źrenice szare.

Później na nowej warstwie pomalować te źrenice zwykłym pędzlem i dać tryb warstwy "nakładka" lub "łagodne światło". Podobny efekt, polecam ci ten drugi sposób.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...