Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc

zarziii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosze o pomoc w podkreceniu procesora. Znam regulamin! Prosze o ewentualnie przeniesienie tamtu. A wiec! Mam problem, posiadam procesor AMD Athlon 1800+ ram 512 80gb dysk twardy i 128 mb karte graficzna geforce mx 5200. Bios Asus A7V600-F. Po 1 nie wiem jak wloczyc tego biosa ! :( wogolnie nie ograniam go. Po 2 Nigdy nie podkrecalem procesora. Po 3 do ilu moge go podkrecic? Prosze o pomoc wlasna lub podeslaniu mi linka z taka oto instrukcja. Oczywiscie 5 :)

<!--sizeo:6--><span style="font-size:24pt;line-height:100%"><!--/sizeo--><!--fonto:Arial Black--><span style="font-family:Arial Black"><!--/fonto-->Ja lubie placki ;D<!--fontc--></span><!--/fontc--><!--sizec--></span><!--/sizec-->

<!--quoteo--><div class='quotetop'>CYTAT</div><div class='quotemain'><!--quotec-->Mnie straszne byl kupuje vip za 10 zl numer 7285**3 nie warto bo oszustwo sprzedaje!!! angry.gif<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Opublikowano

ale ten procek jest 1.8ghz wiec jak moze byc 1.5ghz? xD

<!--sizeo:6--><span style="font-size:24pt;line-height:100%"><!--/sizeo--><!--fonto:Arial Black--><span style="font-family:Arial Black"><!--/fonto-->Ja lubie placki ;D<!--fontc--></span><!--/fontc--><!--sizec--></span><!--/sizec-->

<!--quoteo--><div class='quotetop'>CYTAT</div><div class='quotemain'><!--quotec-->Mnie straszne byl kupuje vip za 10 zl numer 7285**3 nie warto bo oszustwo sprzedaje!!! angry.gif<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Opublikowano
ale ten procek jest 1.8ghz wiec jak moze byc 1.5ghz? xD

Athlon 1800+ ma zegar 1.53 lecz jeśli masz 1.8 sprawdź czy już go ktoś nie podkręcił

jak nie jest podkręcony to dawaj do 2.0 wyżej nie będzie stabilnie

chcesz podkręcać a nawet biosu nie potrafisz uruchomić lepiej poszukaj programu

Opublikowano

Ale o to chodzi ze nie potrafie. Nie wiem jak wloczyc biosa. w innych procesorach potrafie w tym jakis ekran czarny wyskakuje z napisami zamiast biosa :(

Opublikowano

Podkręcić to jest żaden problem. Problem się pojawia jak grasz dłuższy czas. Wszystko jest fajnie tylko nagle się okazuje, że się procek spalił, bo było mu za ciepło :>

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Opublikowano

hmmmm

M@niek - tu się z tobą nie zgodzę - nigdy nie miałem procka który by chodził na normalnych fabrycznych ustawieniach (a miałem już deczko procków)

Po podkręceniu (i tez zależy o ile) żywotność procesora może spaść o około 50% - czytaj że jeżeli normalny proc będzie działał 50 lat to twój 25 (tak niby kiedyś mówił intel bo niby jego procki mogą działać bezawaryjnie około 50 lat)

podkręcanie procka powinieneś zacząć przede wszystkim od wyczyszczenia kompa z kurzu

bawiąc się w podkręcanie musisz wiedzieć że wszystko zależne jest od komponentów z jakich składa eis komp (ja kupując cokolwiek do kompa kupuję to pod kątem OC). Bardzo ważny jest zasilacz który daje stabilny prąd, pamięci, karta grafiki, płyta oraz inne komponenty ( ja miałem ostatnio problem z karta dźwiękowa która powodowała zwisy systemu)

Zanim cokolwiek podkręcisz musisz mieć dobry wentylator (chłodzenie wodne) który zapobiegnie spaleniu się procka podczas kręcenia!

Dla początkujących OC polecam zabawę z programami do podkręcania - jest ich deczko!

Jak już opanujesz programy możesz zacząć zabawę w biosie!

Ps. na głównym w pogaduszkach było o podkręcaniu - wejdź tam i wpisz słowo kluczowe "podkręcanie" - kilka tematów ci znajdzie - może to ci coś pomoże !

... jestem jaki jestem - piszę jak piszę - mam gdzieś 5* - nie lubisz mnie to twój problem - jesteś nieudacznikiem wyżyj się i daj mi negatywa ...

GM cieszysz się z 5% - najpierw przeczytaj czym jest spam a potem nagradzaj bucu jeden

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...