Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Permission denied - Java

Gość piotrex43

Rekomendowane odpowiedzi

Gość piotrex43
Opublikowano

Witajcie drodzy ! Mam kolejny problem :/ Ostatnio zmieniałem javę z wersji 6 - 32 bitówki na 7 - 64 bitówkę . Ale jak to zawsze musiał powstać nowy problem :P Otóż przy ładowania Minecrafta wyświetla się oto taki błąd : Failed to update news<br>java.net.SocketException: Permission denied: connect powoduje on iż Minecraft nie może łączyć się z internetem w niektórych przypadkach . np nie widać skinu , czy nie mogę wejść na serwer , jedyne co Minecraft robi z połączeniem z netem to się loguje :D Domyślam się że coś blokuje dostęp . Oglądałem filmy na YT zapewne to Java . Wykluczam na 100 % antywirus oraz zaporę gdyż nawet po wyłączeniu nadal nie dało się połączyć . Teraz pytanie do Was, moi drodzy co w tej sytuacji powinienem zrobić ? Proszę o jasną instrukcję gdyż z grzebaniem w plikach itp nie mam zbyt dobrych doświadczeń :P Ahh napisałem się . Jak ktoś zna rozwiązanie niech pisze :P Pozdrawiam piotrex43 .

P.S Proszę o przeniesienie tematu do działu ogólnego - Minecraft z powodu mojego gapiostwa :P

Opublikowano

Spróbuj zainstalować starą Javę 6 pod Twoj system ( 32, 64 - bity ). A jak nie pomoże to....

Zdziwiło mnie to, że kiedyś miałeś Javę 32 BITOWĄ, a zainstalowałeś 64 BITY? O co chodzi? Sprawdź ilu bitowego masz kompa. Ja na swoim mam zainstalowane 2 Javy, 32, i 64 - bitową, chociaż kompa mam 64 - bitowego :D

== Chciałbym, abyś przeczytał to co niżej:

(: .ćyż usnes am eiN

Gość piotrex43
Opublikowano

Taa miałem 32 bitówkę :D Ale miałem problem potem z przypisaniem pamięci bo była nieprawidłowa ale jakimś cudeńkiem Minecraft działał (dziwy nad dziwami !) . Komp oczywiście mam 64 bit :) Hehe zawszę ta java :( Poco Minecrafta stworzono na javie tyle problemów xD Jak zainstaluję już 6 to zrobię edita podziękuję i dam "Lubcie" :P

P.S A już myślałem że nikt nie odpisze :(

Ogromne dzięki ! Rzeczywiście wystarczyło podmienić wersję na 6 i wszystko jest ok ! Dzięki wielkie za pomoc :) "Laiki" już są .

P.S Sorry że jeszcze pytam ale dlaczego jak Minecraft włączam z oficjalnego Lunchera to mam cały czas ten sam problem a jak otwieram przez plik .bat (z przypisanym ramem) to mam Minecrafta dobrego ? Proszę moderatorów aby nie zamykali jeszcze tematu .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...