Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PS2][Pytanie] ps2 + pendrive 32gb

mike11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę kupić pendrive'a 32gb do mojego ps2 lecz nie wiem czy PD będzie kompatybilny z ps2 i tutaj pytanie do was czy ktoś ma takie połączenie? Może polecilibyście jakiegoś PD?

Na PD chcę wrzucać gry bo laser i nawala i przez to gry się zawieszają.

Opublikowano

A masz przerobiongo ps2?

Ja mam pena 4GB KIngston i mi działa, kolega ma 4GB jakieś innej firmy i mi jego nie poszedł.

Więc najlepiej sprawdzic jaka to firma itp.

skpUo.png

Opublikowano

ps2 przerobiona modbo chipem. na oku mam wlasnie kingstona. Obecnie przy ps2 mam kingstona 1gb :D i na nim robilem testy i wszystko jest ok lecz nie wiem co bedzie z 32gb.

Sorry za bledy i brak polskich znakow ale z telefonu pisze :D

Opublikowano

No tak, poszperałem w google i ok. 40% Konsol odpala tylko KIngstony. czyli wychodzi na to, że odpali Ci kinga. Tylko problem z tą dużą pamięcią. Zapytaj się czy możesz wypożyczyc sobie go na 1h i zwrócisz. Albo weź swoją konsolkę donich do sklepu i tam podłącz. Chyba, że chcesz to kupic przez allegro to już kombinuj. Ale myślę że powinno Ci odpalic :)

skpUo.png

Opublikowano

narazie testuje rozne "penki" i zastanawiam sie czy jak polacze ps2 z kompem przez usb np takim kablem

http://allegro.pl/seven-markowy-kabel-usb-2-0-am-am-3m-laser-meski-i2468016241.html

to wszystko bedzie dzialalo? czy bede musial zrobic jedna partycje w formacie FAT32?

Opublikowano

Konsole Sony odczytują tylko partycje w systemie plików FAT32. Co do połączenia nie mogę Ci zagwarantować, czy będzie działać, ja daję 90%, że nie, gdyż musiałbyś się chyba bawić ze sterownikami.

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

czytalem na ciecie ze moj pomysl z kablem nie wypali. Teraz chce wrocic do mojego pierwszego pytanie czy ps2 obsluzy mi PD Kingston 32GB ?

Opublikowano

Lepiej jakbyś mógł sprawdzić czy tą 32 odczyta. Samego pendrive w FAT32 Kingstona odczyta na pewno, ale kwestia pamięci.

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

a może ktoś próbował takiego połącznenia?

http://allegro.pl/pc29-adapter-usb-sata-ata-dysk-hdd-2-5-3-5-ide-i2466101841.html

+ jakiś dysk twardy

np ten:

http://allegro.pl/dysk-twardy-excel-stor-80gb-i2491124105.html

i nastepnie podłączć ten dysk przez przejściówke do ps2

na innym forum czytalem że komputer i jakies dvd odczytywaly dysk podłączony przez tą przejściowke jako pendrive'a lecz nie wiem jak to bedzie z ps2

a może polecacie jakis inny tani dysk z allegro tak miedzy 40-80GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...