Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] wgrywanie/pobieranie plikow serwerowych z serwera

Eryk.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej

mam vps, wygram sf baze danych itp. i ja edytuje w swoj sposob. mam pytanie czy da sie te sf juz przezemnie zedytowane pobrac w calosci bym mogl sb je zaarchiwizowac lub komus dac? jak tak to jak je pobrac w 100%?

Opublikowano

Zainstaluje apache i spakuj pliki komendą " tar czf pliki.tar.gz /usr/home/game/ " i wrzuc do katalogu /usr/local/www/apache22/data

15961668440157620438.png

Opublikowano

sory za glupie pytanie ale nie wiem, po co?;] i czy nie da sie nieco latwiej? apache jednak swoje bierze a vps biorę najmniejszego

Opublikowano

Zainstaluje apache i spakuj pliki komendą " tar czf pliki.tar.gz /usr/home/game/ " i wrzuc do katalogu /usr/local/www/apache22/data

Co za lamerski pomysł. Poczytaj co to scp a nie ucz ludzi myśleć jak lama.

- zabezpieczenia: logowania do serwera na klucz RSA, baz danych - TUNEL SSH, FIREWALL, ANTY-DOS, aktualizacja systemu

- jaile: (podział serwera dedykowanego na kilka pod serwerów z oddzielnymi adresami IP, usługami, kontami użytkowników, konfiguracją itd.), aktualizacja jaili, autorestart jaila z wewnątrz jaila

- optymalizacja logów, bazy mysql, naprawianie bazy mysql, automatyczny backup na zewnętrzny serwer FTP, poprawny licznik graczy online, itd.

- programowanie: edycja/pisanie skryptów php, zapytań (query) SQL.

Opublikowano

Co za lamerski pomysł. Poczytaj co to scp a nie ucz ludzi myśleć jak lama.

Wiesz nie chce się udzielać na twój temat kto jest lamerski ale nie ja bałem się spotkać w real ... i się wykręcałeś wiec nie obrażaj

15961668440157620438.png

Opublikowano

Jak ktos pisze z sensem to się nie wtrącam. Jak widzę jak ktoś radzi wielce komuś jak zrobić coś głupiego to wtedy pisze co myśle. Połowa ludzi z tąd może chce się czegoś nauczyć reszta liczy na gotowce typu podaj co mam wpisać. Rady typu daj chmod 777, zainstaluj apache zeby pobrac plik z serwera piszą lamerzy którzy uczą się takiego podejścia od innych lamerów. Google nie boli, myślenie także. Z mojego punktu widzenia lepiej kogos naprowadzić na rozwiązanie niech wymysli z mała pomocą sam niż podać mu gotowca którego i tak nie będzie umiał zrobić. Instalujecie na wirtualkach co sie tylko da webminy, i inne gówna. OK nie wnikam bo to mało ważne. Tylko poźniej jeden z drugim inteligentem robi to samo na dedykach i jest serwer dziurawy jak ser szwajcarski. Co do pana obrażalskiego Lexora nie spotykam się z dziećmi w realu i nie umawiam się przez internet. Nie potrzebuje fumfli do piaskownicy.

Po części się z Tobą zgodzę. Teraz większość użytkowników oczekuje gotowych rzeczy, a jak już pojawi się jakiś komunikat, który nie jest wspomniany w poradniku to od razu rozpacz, że nie działa, zły poradnik itp. A co do webminów itd. to raczej za serwery dedykowane biorą się bardziej ogarnięte osoby.

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

Opublikowano

@adminie

Mówisz nie spotykasz się z dziecmi to czemu boisz się podać adresu ... wiesz nie ja zebram od ludzi 600zł za zabezpieczenia i nie daje żadnej gwarancji np adresu bo wiesz jak by mi coś nie podobało bo wpadam i się rozliczam z tobą ale wiesz to już twoja sprawa

PS Eryk

pan FreeBSD sie nie zna i lepiej zrób coś samemu niż słuchaj jego durnych rad Zainstaluj tak jak ci napisałem

15961668440157620438.png

Opublikowano

@adminie

Mówisz nie spotykasz się z dziecmi to czemu boisz się podać adresu ... wiesz nie ja zebram od ludzi 600zł za zabezpieczenia i nie daje żadnej gwarancji np adresu bo wiesz jak by mi coś nie podobało bo wpadam i się rozliczam z tobą ale wiesz to już twoja sprawa

Żebra to sie na dworcu. Wiedzę sie ceni i się dzięki niej zarabia. A ludzie dorośli cenią sobie prywatność. Jak jesteś taki cwaniak to zamieść swój adres w swoim podpisie na mpc podaj tez numer telefonu i bądź jak anons towarzyski. Gwarancja to ci moge dać wtedy jak będę adminem serwera i nikt inny nie będzie miał do niego dostępu. Coż z tego że zrobi się zabezpieczenia jak pożniej zainstalujesz byle gówno na serwerze z dziurami bezpieczeństwa albo dasz komuś dostęp żeby ci zrobił pliki, poprawił coś lub sam wgrasz backdoora bo ktoś ci da super hiper wypasionego patcha do game lub najnowsze liby. A poźniej pretensje do zabezpieczeń. Nie pasuje rób sam. Warunki współpracy ze mną są jasne komu nie pasi to jego problem.

- zabezpieczenia: logowania do serwera na klucz RSA, baz danych - TUNEL SSH, FIREWALL, ANTY-DOS, aktualizacja systemu

- jaile: (podział serwera dedykowanego na kilka pod serwerów z oddzielnymi adresami IP, usługami, kontami użytkowników, konfiguracją itd.), aktualizacja jaili, autorestart jaila z wewnątrz jaila

- optymalizacja logów, bazy mysql, naprawianie bazy mysql, automatyczny backup na zewnętrzny serwer FTP, poprawny licznik graczy online, itd.

Opublikowano

Wiesz Adminie " anons towarzyski " określenie idealne do ciebie brodę masz tylko byś musiał te okulary chyba ślepota dolega ? za duzo przez komputerem napie**alasz pewnie ?

PS widziałem ze jesteś zawodowym serwisantem drukarek bo mi trzeba tuszu zalać wpadniesz ? <zartowalem>

PS Eryk pisz na PW to ci pomogę

15961668440157620438.png

Opublikowano

PS widziałem ze jesteś zawodowym serwisantem drukarek bo mi trzeba tuszu zalać wpadniesz ? <zartowalem>

Jak większość narodu nie umiesz czytać ze zrozumieniem :-) Polecam dowiedzieć się co to jest drukarka fiskalna. Wikipiedia na pewno ci pomoże. Bo widze ze z google umiesz korzystać.

Xyli:

ale on chciał gwarancje 100% i nie wiadomo na jak długo - to mu napisałęm uczciwie że gwarancje 100% to będzie miał jak serwer odłączy od internetu. Każdy inny pajac by go wkręcał co to jego zabezpieczenia nie robią itd. a ja mówię szczerze że nie ma 100% pewności że nikt się nie włamie bo zawsze najlepsi z najlepszych znajdą jakiś sposób a największą luką jest głupota użytkownika.

Opublikowano

Jak większość narodu nie umiesz czytać ze zrozumieniem :-) Polecam dowiedzieć się co to jest drukarka fiskalna. Wikipiedia na pewno ci pomoże. Bo widze ze z google umiesz korzystać.

Xyli:

ale on chciał gwarancje 100% i nie wiadomo na jak długo - to mu napisałęm uczciwie że gwarancje 100% to będzie miał jak serwer odłączy od internetu. Każdy inny pajac by go wkręcał co to jego zabezpieczenia nie robią itd. a ja mówię szczerze że nie ma 100% pewności że nikt się nie włamie bo zawsze najlepsi z najlepszych znajdą jakiś sposób a największą luką jest głupota użytkownika.

To przecież każdy powinien wiedzieć, że każde zabezpieczenie da się pominąć. Każdy też z życia wie, że jak ktoś zacięty jest to mu się uda.

Opublikowano

AdminFreeBSD - mój ojciec prowadzi sex-shopa i mówi ze moze ci zatrudnic jako serwisanta drukarek 100% gwarancji na pensje , ps Szukamy tez alfona ty z pewnością na niego się nadajesz chcesz to mozemy się spotkac to ci serwisuje ten krzywy ryj za " DARMO "

Spadną ci te okulary

PS Eryk.

Jak chcesz mogę ci pomóc z instalacją jak masz jakiś problemy pisz PW!

15961668440157620438.png

Opublikowano

Trolololololo. Nie ogarniam;p

Opublikowano

No fajna konwersacja ale do jakiego "kurwa chuja" ja sie pytam, wy sie kłocicie macie cos takiego jak wiadomosc prywatna.

AdminFreeBSD gówno za przeproszeniem to kogos interesuje ze ty probujesz pomóc a nie dac gotowca.

Forum jest od tego ze jak ktos potrzebuje to robisz to co umiesz,chcesz a nie pierdolisz farmazona

nie podoba Ci sie, że ktos stęka o gotowe rzeczy to kurwa nie udzielaj sie jak wczesniej

od tego jest forum. Zamknąc Kurwa juz te mordy i pomóc chlopakowi co tam chcial

bo po tej wasze kłotni juz zapomnialem co potrzebował...

Pozdrawiam

sygnaturkanarutorefixio.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...