Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Komputer wyłącza się gdy gram w Battlefield 3.

garibaldi199

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo. Mam problem. Mianowicie od klilku miesięcy dręczy mnie problem, że gdy gram w bf'a 3 komputer po 20-30 min. się wyłącza. Zakupiłem podkładkę chłodzącą, ponieważ myślałem, że za bardzo procesor się przegrzewa. Dzisiaj gram i znowu się wyłączył komputer. Zastanawiam się jak temu zapobiec. Pomożecie ? Dzięki.

P.S Nie wiem dokładnie czy wina procka, ponieważ jeszcze przed tym kiedy kupiłem podkładkę to komputer się wyłączył, ale można go było bez problemu od nowa uruchomić. Teraz gdy się wyłączy to muszę odłączyć go od ładowania, wyjąć baterię i dopiero włożyć *bez skojarzeń* i wtedy zadziała.

Opublikowano

Start -> Uruchom -> cmd (uruchom jako administrator) -> (wpisz) bcdedit /set increaseuserva 2500

Aby przywrócić ustawienia wpisz bcdedit /deletevalue increaseuserva

Po zrobieniu zrestartować komputer.

Opublikowano

Start -> Uruchom -> cmd (uruchom jako administrator) -> (wpisz) bcdedit /set increaseuserva 2500

Aby przywrócić ustawienia wpisz bcdedit /deletevalue increaseuserva

Po zrobieniu zrestartować komputer.

"WYstąpił błąd podczas próby usunięcia określanego elementu danych. Nie można odnaleźć elementu "
Opublikowano

Przydziela więcej ramu dla aplikacji.

Znowu się wyłączył...... Sądzę, że to nie jest przyczyna procka, zobacz na mój post tam dokładnie napisane jest co się dzieje po wyłączeniu.
Opublikowano

Ja też mam taki problem i podstawka nic nie dała. Moim zdaniem to kurz który osadza się na procesorze. Radzę rozkręcić i przeczyścić i postawić najlepiej na klockach lego aby miał dopływ powietrza od spodu.

Opublikowano

bo mi jak gralem po 3-4 minutach zacinal sie komputer i było charaktersytyczne buczenie myślałem ze komp sie przegrzewa ale zainstalowalem antywirusa i jest wszystko dobrze

Opublikowano

@2xup

Avast Free Antivirus Ci polecam, może faktycznie Ci karta lub procek nie wyrabia przy BF'ie zmniejsz też ustawienia na NISKIE.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No i super, już myślałem, że problem rozwiązany, było fajnie przez kika tygodni, aż do dzisiaj. W końcu myślałem, że to była wina antivirusa bo jak zainstalowałem avasta to przestał się wyłączać, ale dzisiaj gram i zaczyna się wyłączać. Wieć temat trzeba kontynuować ;p

Liczę na moderatorów, że mi pomogą ;p

Opublikowano

Zrób screen z programu HW-monitor podczas gry. Polecam wyczyścić laptopa z kurzu, założyć nową paste termo przewodzącą

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...