Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Uruchomienie pc

mas12mix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż po uruchomieniu pc ekran staję się cały czarny ( komputer gra normalnie słychać go wiatrak pracuję ) i nic się nie wyświetla muszę go resetować z 20 razy żeby 1 raz zadziałało

i później kiedy wyłączam peceta i chce go znowu włączyć jest tak samo.Uruchamia się dopiero kiedy wyjmę i z powrotem włożę bateryjki.

Ale i tak po wyłączeniu komputera jest to samo. A ja nie będę się bawił w wyjmowanie i wkładanie bateryjek!!!

Dodatkowe informacje

- nie posiadam parametrów swojego kompa ( pamiętam tylko ilość ramu i miejsce na dysku twardym )

- 4 GB ramu

- 20 GB miejsca na dysku ( 1 dysk )

- posiadam 2 dyski ( oba z win 7 )

- 5 GB miejsca na dysku ( 2 dysk )

- pamięć DDR2

- bawiłem się jeszcze w restartowanie pamięci ram, podłączanie kabli do dysków, restart ekranu ( podłączenie go jeszcze raz do kompa ) lecz te wszystkie procedury nie pomogły mi.

- komputer na pewno się nie przegrzał - regularnie sprawdzam temperaturę komputera i kiedy komputer miał ten problem ( patrz wyżej ) resetowałem go aż dałem sobie spokój przed

obawą że komputer się przegrzeje po wyłączeniu kompa czekałem 2h.

Za pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam

Mam nadzieję że problem się szybko rozwiąże :)

PS. w grę nie wchodzi kupowanie nowego sprzętu

- karty graficznej, procesora, włożenie więcej ramu, kupienie nowego kompa itp...

I czy włożenie nowego BIOSA coś pomoże lub wymienienie płyty głównej ?

Opublikowano

Sprobuj wyjac bateryjke na noc i rano ja wlozyc, pewnie bios trzyma dluzej pamiec. Mozesz tez zrobic z wlozona bateryjka reset biosu przez zworke, poprostu zlaczyc piny obok tego co jest zlaczone (np. jest zlacozny prawy ze srodkowym to wyjmij zworke i zlacz lewy ze srodkowym). Znajdziesz to przy opisie clear cmos albo obok bateryjki.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...