Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Zabezp game czy cuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak sie zabezpieczyc przed wywalaniem kanału (padaniem)? sugestie bardzo bym prosił

Szukam Ekipy / Gildii na s9 agronas czerwoni lv +35

Opublikowano

Raczej nie własnie robilem juz testy bash panelem i nie szlo w dodatku pewna osoba która wylacza channele mi powiedziała ze to nie panel

Opublikowano

Może puszcza jakiegoś dosa czy coś, który zapycha tablicę połączeń i channel po prostu pada. Spróbuj skryptu na padanie channeli.

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

Opublikowano

Bo jest nowa luka w game wysła się specialny bajt który wyłacza serwer ale wątpię ze ktoś ci to udostępni na to fixa ;)

15961668440157620438.png

Opublikowano

A tego to ja nie wiedziałem xD Możesz coś o tym "specjalnym bajcie" powiedzieć, nawet na PW ?:D

Opublikowano

Macie tu przyklad mojego skryptu ktory robi to samo tylko sprawdza czy logowanie dziala , jak dziala to sprawdza czy game dziala (aby zapobiec samouruchamianiu sie channeli jak mam np wylaczony serwer i cos robimy)

#!/bin/sh
i=1
while [ $i -le 2 ]
do
netstat -an | grep LISTEN | grep .port_auth
[ $? -eq 0 ] && netstat -an | grep LISTEN | grep .port_channel
[ $? -eq 0 ] && echo "otwarty" || cd /home/sciezka/do/CH/game/ && ./game
sleep 20
i=`expr $i + 1`
done

W cronie ten skrypt dajemy co 1 min , i on co 20 sek sprawdza czy channel padl , jak padl to go wznawia pod warunkiem ze dziala logowanie

Opublikowano

Sam miałem problem z tym możne nie nowy ale mało kto o tym wie znaczy kto się dobrze zna to ma to załatane np zrobisz skrypt php i wysyłasz bajt kodu na port chanella i serwer się wyłacza jak by ktoś wpisał shudown ale w komend logach itp nic nie ma ;) jeśli ktoś to udostępni setki serwerów będzie miało z tym problem bo np lepsze serwery jak tiveria są już zabezpieczone przed tym ;)

15961668440157620438.png

Opublikowano

Znając życie ktoś udostępni to dla lajków niedługo. Mam już zajęcie na dziś - szukanie luki ;d

Opublikowano

w tym jest problem ostatnio z kolegą przeglądamy game i takich bugów jest duzo

PS jeśli ktoś chce mieć mniej problemów radze zablokować porty p2p

15961668440157620438.png

Opublikowano

Zablokować je całkowicie w firewallu?

Opublikowano

A no to lajcik. Coś mi IDA Pro nie chce działać, no ale dzięki za informacje o tym bugu ;)

Opublikowano

Dziękuje wam za odpowiedzi jeżeli coś odkryjecie to piszcie ja jednak tez poszukam czegos

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...