Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Quest - upiorny lizak - funkcja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcialem dodac upiornego lizaka na serwer, ale mam problem z questem, a dokladniej z funkcja:)

Od razu pisze ze nie uzywalem tego poradnika: http://www.mpcforum.pl/topic/560116-poradnikefekty-nowych-przedmiotow/ bo nie chcialem zeby gracze mogli wywolywac sobie efekt bez lizaka w eq... Wiec dodałem za /effect 14, i /effect 15 w roocie, a dokladniej w playersettingmodule.py. - niektore serwery wykorzystaly ten sposob. I prosty quest

quest efekt begin
   state start begin
    when 79701.use begin
    command ("effect 14")
    end
   end
end

Problem polega na tym ze quest dziala poprawnie ale tylko na postaci gm, u gracza nie moze uzyc komendy...

Z tym ze na innych serwerach /effect 14 dziala tylko u gm, a efekt i tak jest wywolyany gdy ubierze sie lizaka, wiec jak zrobili to na innych serwerach? Jakiej funkcji uzyli? - jesli taka/odpowiednia istnieje

PODKRESLAM ZE CHODZI MI TYLKO O SPOSOB Z PODMIANĄ ZA /EFFECT 14/15 - Gdyz tym sposobem gracz bez lizaka nie wywola efektu lizaka:)

Za pomoc bedzie limit lajkow i +sy w profilu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...