Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] minecraft bardzo laguje help me

Quczer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam taki problem szukalem wiele lecz nic nie pomoglo.

Mój WIndows to :

-Windows7 Home Premium

System:

-Procesor Intel core i5-2430m cpu 2.40ghz

-ram 6,00 gb

-64 bitowy system

-karta graficzna nvidia geforce gt520mx 1gb

-Komputer Asus x53s series

-nowy laptopkupiony w kwietniu

-java najnowszy update !

Mam problem... Otóż minecraft STRASZNIE mi się zacina! Laguje , żeby kamera się przesunęła o 5 stopni trzeba czekać 4 , 5 sec. Gram na laptopie. Na XP działał doskonale , wiem to bo mam stacjonarnego kompa ale się popsuł. wkurzylem się i wszystko skasowalem i teraz chce mi sie grać xD piszcieco mam robić krok po kroku od sciągnięcia minecraft a postawie browara xD z Góry dzięki ;)

Opublikowano

Podłącz laptopa do prądu, ta karta graficzna wykorzystuje technologię nVidia optimus dzięki której oszczędza energię, niestety kosztem wydajności. Gdy już podłączysz laptopa do prądu nie powinno być problemów, tylko też w panelu sterowania nVidia ustaw sobie kartę "nVidia o dużej wydajności".

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

A czy byś mógł powiedziec jakie zrobić do tego ustawienia graficzne w minecrafcie ?? i gdzie zmienić tą wydajność ;)

Opublikowano

Komputer sam w sobie dobry. Tak jak poprzednik mówił Nvidia, jak i sam laptop wykorzystuje oszczędzanie energii. Jeżeli podłączyłbyś go do prądu, i zrobił to, co mówil ProcekAMD, napewno pomogłoby, a jeżeli nie, napisz. Spróbuj równiez CCleanera, GameBoostera i ASC. Choć nie powinni ci pomóc, bo to nowy lapek.

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

cclenerem czyśćiłem te historie a ładowarke do prądumam zawsze podlaczona gdy gram w gry a ten procekamd mówił coś o zmiankie wydajności tylko nie wiem jak to sie robi ;)

i dalej nie pomaga nawet na singlu a o multi to juz nie powiem bo to porażka ;) Proszę o dalsza pomoc

Opublikowano

DObra już zrobilo się mniej lagów prawie nic poniewasz w pasku baterie miałem ustawioną na oszczędzanie energi xD a terazwziełem na rozrywke i śmiga dobrze wielkie dzięki procekAMD ;))) temat uważam za zamknięty ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...