Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kurs C++ "Od zera do gier kodera" - kilka pytań ! :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, ostatnio kumpel opowiedział mi o kursie C++. Nazywa się on "Od zera do gier kodera", jestem już w 2 rozdziale i 2 podrozdziale w którym to muszę poprać program "Visual Studio 7 .NET" lecz nie mogę go znaleźć :<

Pomożecie ?

r718w5.png

Ludzie używajcie Alt'a, bo chyba jest różnica w tym czy robimy komuś "łaskę" czy "laskę"

:)

Opublikowano

Podczas instalacji mam błąd :

tdt4ik.jpg

r718w5.png

Ludzie używajcie Alt'a, bo chyba jest różnica w tym czy robimy komuś "łaskę" czy "laskę"

Opublikowano
W użyciu jest parę wersji Visual C++. W tym tutorialu będę opierał się na pakiecie Visual Studio 7 .NET (Visual C++ jest jego częścią), który różni się nieco od wcześniejszej, do niedawna bardzo popularnej, wersji 6. Dlatego też w miarę możliwości będę starał się wskazywać na najważniejsze różnice między tymi dwoma edycjami IDE.

Oto właśnie nakazuje użycie mi tego kompilatora :)

Tutaj link do całego kursu :

http://xion.org.pl/productions/texts/coding/megatutorial/

r718w5.png

Gość dordo12
Opublikowano

polecam zainstalowac code blocks, dobry darmowy przejrzysty program, pozatym to w jakim programie piszesz nie ma wiekszego znaczenia poniewaz wszystkie sa bardzo podobne i wykonuja te same zadania ;d

Opublikowano

Najlepiej używać MinGW 3.1 .

http://www.mingw.org/

Jeżeli chodzi o komplikacje.

Jeżeli o edytor tekstu, to Crismon Editor jest chyba najlepszy.

Opublikowano

Ściągnij cały pakiet Visual Studio 2010 Express a jeśli masz konto na stronie Dreamspark.com ściągnij wersję profesional w wersji 2012.

I tam jest wszystko, oczywiście trzeba czasem jakieś biblioteki do grać ale to będzie najlepsze rozwiązanie niż korzystanie z jakiś tam mało znanych i ogranicznonych w funkcję Kompilatorów.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...