Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Mody SSP na serwerze SMP jako pluginy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem odnośnie modów do Minecrafta. Otóż mam kilka modów, które bardzo mi się spodobały (mianowicie TNT Mod i Shelf Mod) i chciałbym je zaimplementować na serwerze jako pluginy. Może to być zwykły serwer MC albo Bukkit. Czy da się coś takiego zrobić? A może jest jakiś odpowiednik tych modów odnośnie pluginów? Proszę o odpowiedź.

Opublikowano

Modów nie da się wrzucić jako plugny, ale możesz wrzucić mody na serwer, co za problem? ;)

O to właśnie mi chodzi, żeby te mody wrzucić na serwer, tak jak wrzuca się pluginy, może trochę zamotałem. Możesz zarzucić jakiegoś tuta, jak wrzucić mody na serwer?

Opublikowano

Ale tylko na zwykły, na bukkit jest ciężko, że mówi się że się nie da, żeby nie wypytywali :D

Tutorial:

http://www.mpcforum.pl/topic/614047-mega-tut-jak-wgrac-mody-na-serwer-o-to-rozwiazanie/

PS.

Jedyny mod, który ma swój odpowiednik pluginowy to Timber albo Tree Capitator --> plugin Tree Assist

@offtop

JEAH 650 POSTÓW :D

@top

Temat do zamknięcia?

1351969276-U240495.png

Opublikowano

Chyba tego nie chwytam. Czyli żeby wgrać jakiegoś moda na serwer, to będę musiał jednocześnie znaleźć jego pluginowy odpowiednik, a jeśli go nie znajdę to będę mógł zaimplementować moda? Czy po prostu nie umiem czytać :P

Opublikowano

Głównie zależy mi na modach TNT Mod i Shelf Mod, a z tego co się rozglądam to raczej nie będzie się dało ich zaimplementować. W każdym razie dzięki wielkie za szybką pomoc, daję lajki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...