Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] System Achievementów

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Owszem są luki w tym queście.

Jeżeli np. chcemy aby dostawało się punkty za zabicie króla demonów to DT nie przejdziemy :P. Chyba że da się to jakoś inaczej zrobić, ale nie wiem bo i się nie znam na questach. To chyba jedyna luka jaką zauważyłem. Ogólnie system jest dosyć fajny wystarczy tylko dobrze pomyśleć za co te punkty można zdobywać i ten mały szczegół może bardzo urozmaicić nasz serwer. Like : ).

Opublikowano

Astrix, wystarczy edytować questa na dt.

Teraz masa serwerów draenoro-podobnych :D

pjona

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

Taki quest dużo czasu by nie zajął, tylko czekać aż ktoś go udostępni ;)

Teraz masa serwerów draenoro-podobnych :D

Dlaczego draenoro podobnych? Po prostu całą robotę odpierdalają niemcy, a nie jakiś draenor, nie wiem, dlaczego jak jest Achievement w Metin2, to od razu na myśli Draenor, który sam ma to z e*pvp.

Opublikowano

Dlaczego draenoro podobnych? Po prostu całą robotę odpierdalają niemcy, a nie jakiś draenor, nie wiem, dlaczego jak jest Achievement w Metin2, to od razu na myśli Draenor, który sam ma to z e*pvp.

Nie wiem dlaczego, ale jak wyjdzie jakiś dobry serwer, to po tygodniu/dwóch jego client jest rozpakowany, a inne serwery kopiują wszystko co na nim było...

Opublikowano

Nie wiem dlaczego, ale jak wyjdzie jakiś dobry serwer, to po tygodniu/dwóch jego client jest rozpakowany, a inne serwery kopiują wszystko co na nim było...

po co rozpakowywać? wystarczy wejść na elitepvpers.

jedyne ciekawe rzeczy znajduja sie po stronie serwera, klient jest mało wartościowy, nawet jesli chodzi o to okienko z petem na draenor - niepotrzebny bajer jak dla mnie.

Opublikowano

po co rozpakowywać? wystarczy wejść na elitepvpers.

jedyne ciekawe rzeczy znajduja sie po stronie serwera, klient jest mało wartościowy, nawet jesli chodzi o to okienko z petem na draenor - niepotrzebny bajer jak dla mnie.

Pet.. no i tutaj sie popisał, ogolnie "okienko" mi się podoba. Ale pety na rev. 2089 = chuj ;/ męczy to, że trzeba przywoływać konia co relog.

W chuj dobry jesteś

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

W chuj dobry jesteś

Słuchaj, napisałem że mi się podoba i dalej tak myśle.

Ale przy rev. 2089 i kombinowaniu z tymi konikami, to niestety jest to niepotrzebny bajer, bo więcej minusów niż plusów. To, że tak pisze nie oznacza ze mi się nie podoba, a to, że mi się podoba nie oznacza, że chce to mieć ;3.

@down czy ja gdzieś napisałem o tym, że okienko z petem jest z e*pvp? raczej nie.

wiesz, trudniej wpaśc na taki pomysł niż zrobić, uwierz mi, okienko w pythonie i wyświetlanie informacji które pobral skrypt php (ja bym tak to zrobił, nie wiem jak jest na draenor) - to mało roboty, naprawdę ;3

Opublikowano

Słuchaj, napisałem że mi się podoba i dalej tak myśle.

Ale przy rev. 2089 i kombinowaniu z tymi konikami, to niestety jest to niepotrzebny bajer, bo więcej minusów niż plusów. To, że tak pisze nie oznacza ze mi się nie podoba, a to, że mi się podoba nie oznacza, że chce to mieć ;3.

@down czy ja gdzieś napisałem o tym, że okienko z petem jest z e*pvp? raczej nie.

wiesz, trudniej wpaśc na taki pomysł niż zrobić, uwierz mi, okienko w pythonie i wyświetlanie informacji które pobral skrypt php (ja bym tak to zrobił, nie wiem jak jest na draenor) - to mało roboty, naprawdę ;3

PHP nie trzeba, wystarczy to co jest w plikach serwerowych

Opublikowano

Podoba mi się to ^^ Tylko mam pytanie, gdzie znajduje się "Gratulacje" ? Quest czy .py?

uiachievement.py w root.

Opublikowano

http://wklej.to/X1oy3

wymiana AP na przedmioty

gdy tylko zadziała mi na komputerze mpcforum pokaże jak dodać tablicę taka jak jest na Draenor z osiągnięciami bo na www.reinor.pl już mi się to nie przyda ;)

10s55xy.jpg

Ładną grafikę dla Reinora dostarcza L&A Studio!

Kontakt do L&A Studio: 44934972

Opublikowano

Krok po kroku dodaje wszystko tak jak chcecie.Wszystko ładnie się spakowało,quest dodałem a za 1 logowaniem nie wyskakuje komunikat.Jakieś propozycje?

nanicz.png

Opublikowano

Krok po kroku dodaje wszystko tak jak chcecie.Wszystko ładnie się spakowało,quest dodałem a za 1 logowaniem nie wyskakuje komunikat.Jakieś propozycje?

Zrób nową postać i zobacz czy będzie.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...