Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowe zabezpieczenia antyspamowe?

mieciu0077

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przez ostatnie kilka dni na forum Minecraft zauważyłem narastający spam w tematach (zupełnie losowych)typu: ,,Wbijaj na xxx.pl rekrutacja na moderatorów" albo ,,zarejestruj się na xxx.pl wyślij sms za 2,46 zł i weź udział w losowaniu gift code!!!"

Aha, dodam też, że problem dotyczy nie tylko forum Minecraft, a to, że nasilił się w ostatnim tygodniu, nie znaczy, że kiedyś go tu nie było (2 miesiące temu = minimum co 2 dni wiadomość-spam) :(

Czy nie da się jakoś podnieść poziomu zabezpieczeń?

Myślałem nad tym jakieś 2 godziny i doszedłem do wniosku, że nic nie wymyślę :P

Może na mniejszych forach dałoby się zrobić ręczne zatwierdzanie postów, ale na takiej wielkiej maszynie jak MPC jest to niemożliwe.

Od razu wybijam pomysł z płatną rejestracją itd. To tylko zniechęci userów do korzystania z forum.

Temat ten kieruje szczególnie do osób, które znają się co nieco na zabezpieczeniach anty-spamowych.

Być może razem z administracją uda nam się wymyślić blokadę spamu, która będzie prawie niezauważalna dla pozostałych użytkowników.

Teraz wiadomość do CIEBIE. Jeśli teraz to czytasz i masz jakiś pomysł - napisz, na pewno się przyda :)

W skrócie: potrzebujemy anty-spamu, który nie zniszczy forum

Pozdrawiam

mieciu0077

1351969276-U240495.png

Opublikowano

Można blokować niektóre frazy jak ktoś napisze wbijaj na google.pl to będzie Makinwaslubi.pl :P

Jest jeszcze coś takie na stronie komputerswiat że jak w komentarzu da się link to nie pozwala dodać komemtarza ale to też jest łatwe do ominięcia bo już tak robiłem :P

jedyny sposób to zatwierdzanie postów ale tutaj się nieda po prostu za dużo jest userów jak by było 50 -100 to tak ale jak jest parę tysięcy to ilu modów musiało by być 24h przed kompem :P

Nie ma rozwiązania tego tematu...

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

No tak, ale gdyby nawet zablokować linki to by pisali ,,w w w . g o o g l e . p l" czy coś...

Problem jest taki, że wszystko da się ominąć...

Trzeba znaleźć na nich jakiegoś haka, ale nic mi nie przychodzi do głowy.

Pomyślę trochę ale nie mam głowy do zabezpieczeń :(

PS.

Dobre z tym Makin was lubi :D

1351969276-U240495.png

Opublikowano

Po co robić jakieś głupie blokady.

Z tego co mi się wydaje , to za każde założone konto i za każdy napisany post zwiększa się wartość domeny.

Po co odbierać sobie pieniądze.

Od czegoś są gm i modki , niech to ogarniają ;)

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

No ale do moderatorów nikt takiej wiadomości nie wyśle...

Bo od razu by zbanowali.

A userzy czasem ignorują to bo myślą, że to taki bot założony przez forum czy coś...

1351969276-U240495.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...