Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop pod ładowarką a bateria.

Ruudi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ;)

Chciałbym się dowiedzieć od kogoś konkretnie jak to jest z tymi laptopami i bateriami.

W chwili gdy mam podłączonego laptopa pod ładowarkę, tak aby go normalnie używać mogę mieć bez problemu włożoną baterię w niego czy lepiej będzie, jak będzie wyjęta?

Słyszałem wiele teorii, mitów czy kij wie czego innego, że jak jest laptop podłączony i jest bateria włożona, to szybciej traci te chujki w środku które odpowiadają za jej wytrzymałość.

Laptopa nabyłem dziś (Sony Vaio VPCEH3S8E, hehć) i nie chcę aby za parę miechów bateria trzymała mi godzinę ;d

Czekam na wszelkie odpowiedzi. Dyskusje za i przeciw wypowiedzi mile widziane ;)

Pozdrawiam.

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

przy zasilaniu sieciowym bateria nigdy nie działa, jest tylko ładowana do pełna ale nie używana po naładowaniu

nic więcej ci nie trzeba wiedzieć , poza tym że badziewne akumulatory i tak siądą choćbyś ich używał czy nie tak średnio po roku

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

cofka ;s

Na baterii pisze Li-ion ;p

No to szkoda baterii, każda odłączenie - podłączenie się wlicza :)

Pozdrawiam, jeśli jesteś tak miły to zlajkuj :)

Opublikowano

@up. Ale nie ma dużego wyboru baterii. Jest tylko li-ion i chyba 2 inne rodzaje.

@top.

Polecam wyjąć baterię i pracować/grać na zasilaczu. Bateria z czasem "wymiera"

Opublikowano

A co ma do tego jaki to rodzaj baterii? Układ sterujący zasilaniem baterii wyłącza obwód gry bateria jest naładowana...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...