Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Olaf - The Berserker

Genso

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj chciałem przedstawić poradnik do gry Olafem na solo topie ( raczej build, masterki, oraz runy). Dołącze też jeszcze film na Youtube, właśnie z tej postaci. Zapraszam !

Itemy :

Berserker's Greaves

Frozen Mallet

Atma's Impaler

Warmog's Armor

Maw of Mamortius

The BloodThirster.

Masterki, jakie ja używam to 0/21/9 . Nie muszę dawać w dmg itp, ponieważ mam już trochę armor penetration i Attack Dmg z moich Runek.

Runki :

Marks : Armor Penetration ( + 1.66 )

Seals : Armor ( + 1.41 )

Glyphs : Magic Resist ( + 1.34 )

Quintessences : Attack Damage ( + 2.25 )

Summoners Spells : Flash/Exhaust, albo Teleport, Exhaust, lub Teleport/Flash. Ewentualną opcją jest jeszcze Exhaust/Ghost. Olaf nie posiada żadnego dasha, więc wybierając Exhausta i Ghosta, ułatwiamy tym samym zabicie wroga. Najlepszą opcją na solo top jest moim zdaniem Flash oraz Exhaust, ponieważ przez flasha mamy łatwą drogę ucieczki, lub możemy doskoczyć do przeciwnika, co z naszym slowem z naszego "Q" i Exhaustem może przynieść doskonałe efekty.

A oto mój poradnik, gameplay na youtubie xxxxx . Statystyki końcowe : 27/12/7.

Zapraszam też do subskrypcji tego kanału, gdyż nagrywam też tam poradniki do innych postaci z gry League of Legends, oraz Smite.

Serdecznie zachęcam !

Genso.

Opublikowano

TuT słaby. Popraw na coś lepszego, dodaj obrazki, więcej info itd

Z resztą zobacz jak wyglądają inne tuty.

btw. usuwam link do filmu...

Opublikowano

1.Nie warto robic frozen + warmog od razu.

2.Lepiej ranudins omen + merce + shurleya. A potem cos hp dokupujesz lub resy.

3.I te twoje "haha <3".

4.STATY O NICZYM NIE SWIADCZA

5.ZYCZE POWODZENIA

Opublikowano

No wiesz, jak chcesz Olafem się bardzo przytankować, to proszę bardzo. Mi raczej chodziło o Attack Dmg a nie o itemy supportujące jak na przykład Shurley .

Opublikowano

Shurleya jest przydatna do ciebie bo na wyzszym poziomie gry olaf wlacza ult + ghosta i napierdala ad carry lub ap carry. Wez wyjdz.

Opublikowano

Po co mu berserkery? Olaf lepszy w jungle.

Masterki - ... 9/21 na zawsze! W runach nie masz % armor pena ani buffa do ss ,więc te 9 pkt. w offense się bardziej przyda

Runy - Są ok ,ale magic res. per lvl lepsze

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Nie macie pojęcia o prawdziwym olafie spróbujcie go zrobić pod full CoolDown Reduction i troche hp i napierdalajcie z E zobaczycie moc !

Opublikowano

O mój Boże..

Ja gram z Flashem i dobrze mi się nim gra, a jeśli miałbym grać z Ex + ghost to zdecydowanie nie! Co prawda może i się komponują z jego ultem ale wg. mnie toporek do spowolnienia wystarczy.

Na olafa rodzaj butów jest opcjonalny - zależgo kogo masz na line, a jeśli dobrze ci idzie to bierzesz berki dla wkomponowania się w jego pasywkę.

Co do twojego builda to po cholere Ci warmog i mallet? Przecież można malleta zamienić w late na warmoga.

MoM? Na jakiego kija Ci item na Ap skoro jego główny skill opiera się na true damage. Zamiast tego bym dał brutalaizera i później złożył yoummu (chyba tak się pisze).

Po co itemy na CD? Przecież to jest offtank a nie jakiś z dupy Ap, który potrzebuje HP i pierdolnięcia.

Jak coś mi się jeszcze przypomni to napiszę ;)

Opublikowano

O mój Boże..

Ja gram z Flashem i dobrze mi się nim gra, a jeśli miałbym grać z Ex + ghost to zdecydowanie nie! Co prawda może i się komponują z jego ultem ale wg. mnie toporek do spowolnienia wystarczy.

Na olafa rodzaj butów jest opcjonalny - zależgo kogo masz na line, a jeśli dobrze ci idzie to bierzesz berki dla wkomponowania się w jego pasywkę.

Co do twojego builda to po cholere Ci warmog i mallet? Przecież można malleta zamienić w late na warmoga.

MoM? Na jakiego kija Ci item na Ap skoro jego główny skill opiera się na true damage. Zamiast tego bym dał brutalaizera i później złożył yoummu (chyba tak się pisze).

Po co itemy na CD? Przecież to jest offtank a nie jakiś z dupy Ap, który potrzebuje HP i pierdolnięcia.

Jak coś mi się jeszcze przypomni to napiszę ;)

Okej ,wytłumaczę:

MoM jest w miarę OK ,daje tankowatość i jeżeli ładuje Ci się E ,to walisz z auto attacku , czyli MoM posiada przydatne AD.

Teraz kwestia cooldownu i HP. HP jest po to ,by móc spamować z E , a cooldowny po to ,by jeszcze bardziej móc z tego spamować.E to główny skill ,a dla Olafa nie ma nic lepszego jak połączenie HP+CDR ,nawalasz z tego E jak szalony.

Myślę ,że wytłumaczyłem parę istotnych spraw :)

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Kuźwa mać... co ja odpierdzieliłem z MoM...

wielkie sorry ale zapomniałem o passywie - sorry!

Hmm.... co do tego co powiedziałeś to może i racja ale wg. mnie olaf lepszy pod off tanka

Wiadomo jak kto woli ;)

Opublikowano

Olaf to offtank z RESAMI A NIE SAMYM HP! Omen, warmog, atma, merce, MoM i jakiś hmm blood albo youmoo. Ghost+ult+omen i napierdalasz w ich ad carry czym sie da

Opublikowano

Okej ,wytłumaczę:

MoM jest w miarę OK ,daje tankowatość i jeżeli ładuje Ci się E ,to walisz z auto attacku , czyli MoM posiada przydatne AD.

Teraz kwestia cooldownu i HP. HP jest po to ,by móc spamować z E , a cooldowny po to ,by jeszcze bardziej móc z tego spamować.E to główny skill ,a dla Olafa nie ma nic lepszego jak połączenie HP+CDR ,nawalasz z tego E jak szalony.

Zamknij pysk bo zjebanie tlumaczysz i masz brzydka twarz.

zmien ten avek bo cuchnie

Opublikowano

Okej ,wytłumaczę:

Myślę , że z tym hp chodzi bardziej o ogromnego kopa do ad ze skilla W i z atmy.

Opublikowano

Gdzie Shurleya? TO JEST COREN OLAFIE. OMFG. ... Mallet+Warmog się nie składa razem,

Zróbcie Olafa pod HP+CDR 40% to zobaczycie jakie ma jębniecie z E parę razy. :D Poradnik słaby.

PMK3yt4.png

• 3 tygodnie później...
  • 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...