Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] straszne lagi pomocy...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystich. Sytuacja którą teraz wam przedstawię według mnie jest bardzo dziwna - wszystko zaczeło się 3 godziny temu. Otóż od kiedy pamiętam minecraft śmigał mi jak jak należy, bez żadnych lagów, nawet na full detalach, choć mój komp też nie należy do dobrych, poprostu jest w miare przyzwoity... W pewnym momencie załapałem strasznego laga i zostało to do tez pory.. Zresetowałem komputer, zainstalowałem ponownie minecrafta, wgrałem optifine do gry, przeskanowałem czy to może nie jakiś wirus, zainstalowałem ponownie jave, ale nic... Jedyne co zaobserwowałem to straszne użycie procesora poprzez minecrafta, wachające się od 400 000 K do nawet 800 000! Z tego co pamiętam minecraft zawszę miał ok 150 000 -200 000... Macie jakieś pomysły? Bardzo mi zależy na naprawieniu tego błędu, który zmiejsza użycie procka poprzez jave, czy coś w tym stylu, proszę piszcie, to jakaś masakra... Na koniec dodam jeszcze że pomyślałem że cos mi sie spaliło np. karta graficzna czy kość ramu, ale parametry jakie były takie są, inne gry typu metin śmigają mi normalnie... Proszę o pomoc

@edit Dodam że szukałem info o tym w sieci, ale nic :[

wszystkie pomysły piszcie każdy może okazać sie pomocnym!

Opublikowano

- Zeskanuj komputer ponownie darmowym bardzo dobrym programem Malwarebytes

- Wyczyść komputer programem CCleaner

- Usuń wszystko z .minecraft i zrób force update

- Wgraj OptiFine

- Zainstaluj GameBooster

- Ustaw w menadżerze zadań w procesach priorytet javy na wysoki

Jeśli to nie pomoże to pomyślimy dalej ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...