Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Szybkie zarabianie kasy.

!.Szymcio:*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc!

Ostatnio kumpel mi zdradzil prosty a zarazem szybki sposob na zarobek, nawet dla tych bez dobrych petkow.

Sposob pozwala nam zarabiac a zarazem expic co jest bardzo wygodne.

Wiekszosc z was, a moze powiem inaczej, wiekszosc nowych graczy ignoruje Kamienie Filozoficzne i Fragmenty Lodowych Kostek obrony oraz Ataku. Ale one sa tak naprawde Bardzo Potrzebne, dlaczego?

Lodowa kostka Obrony pozwala nam na ulepszenie zbroi/tarczy/helmu/rekawic/butow/paska na losowy + , losowy +??? WTF!?

Tak! Mozna wbic na 1 kostce az do +5! Co jest bardzo przydatne na R7 i jest na to spore zapotrzebowanie.

Jak zrobic takowa kostke? Wlasnie ze to dropi prawie gotowe, Fragment Lodowej Kostki Obrony i Fragment lodowej kostki Ataku - Dropi niemalze z kazdego moba.

Fragmenty Kamienia Filozoficznego - Dropia z Kazdego Moba.

Po stworzeniu kostki obrony mozemy ja sprzedac za 40kk a za kostke uderzenia mozemy dostac ponad 100kk! Radzilbym wystawiac kostki na Aukcje.

Nie pomylcie fragmentow lodowej kostki z fragmentami zwyklej kostki obrony/ataku

:)

Wszystkie recepty na takowe kostki sa zawarte w opisie FLK Obrony i FLK Ataku.

Recepta na Kamienie filozoficzne sa zawarte w opisie FK filozoficznego.

Pozdrawiam.

P.s. Poradnik jest ubogi, to dlatego ze pisze go na NoteBooku ktory dziala dosc wolno i ma dosc maly ekran. Za 2tyg. gdy wroce z wakacij zostanie ten poradnik zaktualizowany o:

- Obrazki.

- Szczegolowy opis kostek jak i kamieni filozoficznych.

- Ewentualne poprawki.

61093c6efb.png

Opublikowano

Wraz z większym lvlem potwora, wypadają lepsze kostki, jest to bardzo żmudna robota, ale naprawdę opłacalna.

Warto zauważyć, że nie zawsze takie połączenie się uda.

Kostki można ulepszyć za pomocą przedmiotu z IS, który zwiększa szanse ulepszenia przedmiotu o 30%, tak więc naprawdę sporo :).

Co do tematu, dobre spostrzeżenie :). Zaktualizuj i opraw lepiej graficznie i będzie ok.

Opublikowano

+8?! jakim cudem jedna kostka lodowa mozesz wpic +8 jezeli ona daje losowo od 1 do 5 ( popraw ) oborny sa po 40kk a uderzenia po 110kk ( ostatnio tak widzialem na Serafinie )

@Rakocy

o czym ty mowisz sa lodowe kostki od r2 do r7 i tyle zadnych ulepszaczy nic ( przedmiotem z IS lub jak kto woli CS mozna ulepszyc tylko zwykle kostki )

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A jakie jest prawdopodobieństwo (tak na oko) że się uda? Jeżeli jest wogule możliwość spalenia.

"Daj mi kontrolę nad podażą pieniądza narodu, a nie będzie mnie obchodzić kto tworzy jego prawa."
-Mayer Amschel Rothschild

Opublikowano

Fajnie byłoby gdyby nie te kamienie filozoficzne. -.- Uzbieranie na niskim lvl'u 40 kamieni jest bardzoooo długą i żmudną robotą i wydaje mi się, że chyba od 1 do 50 lvl'a trzeba będzie zbierać ( założyłem niedawno nową postać i przy 30 lvl'u udało mi się zdobyć 11 kamieni 8S) . Nie mam pojęcia, po ile fragmentów leci dla wysokich lvl'i, ale dla niskich to na pewno nie jest sposób na szybkie zarabianie :P

Opublikowano

Inny znajomy, 114lv, na jednym pt (1 godzina) zbiera 7k odlamkow. Mozesz tez isc na mistrzow i tam dropic :) Bo na adeptach duzo nie wydropisz niestety, taki drop zaczyna sie dopiero po 20lv jak pojdzie sie do arid albo farmic na mistrzach.

61093c6efb.png

Opublikowano

Myślisz, że gdzie ja siedzę od 20lvl'a -.- . Chociaż jestem w arid od 20 to i tak nie uda mi się zdobyć 40 kamieni filozoficznych do około 50 lvl'a( nie wierzysz to załóż nową postać i sprawdź :) )

Opublikowano

Każdy sposób jest dobry, ja próbowałem kilku no i niestety ten akurat nie wypalił. Kostki często się niszczyły, co za tym idzie byłem na minusie przez filo. Najwięcej zarobiłem na kartach, ale wielkie pieniądze to to nie były. Jeżeli ktoś szuka czegoś innego na mały lv, to powiem tylko że opłaca się prosić o buffy egzorcystę, a jeżeli jest taka możliwość także arcydruida. Z tymi buffami możemy śmiało bić w strefach mistrzów jak i w lochach. Drop tam jest o niebo lepszy co nie zmienia faktu że trzeba mieć po prostu szczęście. Polecam także zaglądać na aukcje o krótkim czasie, czasami da się wyłowić jakąś perełkę za grosze ;) Pozdrawiam.

Opublikowano

Każdy sposób jest dobry, ja próbowałem kilku no i niestety ten akurat nie wypalił. Kostki często się niszczyły, co za tym idzie byłem na minusie przez filo. Najwięcej zarobiłem na kartach, ale wielkie pieniądze to to nie były. Jeżeli ktoś szuka czegoś innego na mały lv, to powiem tylko że opłaca się prosić o buffy egzorcystę, a jeżeli jest taka możliwość także arcydruida. Z tymi buffami możemy śmiało bić w strefach mistrzów jak i w lochach. Drop tam jest o niebo lepszy co nie zmienia faktu że trzeba mieć po prostu szczęście. Polecam także zaglądać na aukcje o krótkim czasie, czasami da się wyłowić jakąś perełkę za grosze ;) Pozdrawiam.

Masz racje, dlatego ja nie kupuje nigdy filo tylko je dropie.

61093c6efb.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Sposób może i dobry ale trudny w wykonaniu na małym lvlu,

teraz mam 47lvl i nie dropłem jeszcze żadnej lodowej kostki, jedynie kupiłem na aukcji,

Pozatym żeby stworzyć lodową kostkę 7 stopnia to potrzeba 56 kamyków filo

zaczynając od zera do 47 lvl udało mi sie zabrać tyle kamyków filo, tylko że kostka nie powstała,

To tyle na high lvl to sie pewnie opłaci bo wypada wszystkiego więcej, dla początkujących nie polecam tego sposobu.

Opublikowano

Sposób może i dobry ale trudny w wykonaniu na małym lvlu,

teraz mam 47lvl i nie dropłem jeszcze żadnej lodowej kostki, jedynie kupiłem na aukcji,

Pozatym żeby stworzyć lodową kostkę 7 stopnia to potrzeba 56 kamyków filo

zaczynając od zera do 47 lvl udało mi sie zabrać tyle kamyków filo, tylko że kostka nie powstała,

To tyle na high lvl to sie pewnie opłaci bo wypada wszystkiego więcej, dla początkujących nie polecam tego sposobu.

Znaczy, na malym lv oczywiscie jest to dosc trudne. Nie rob bledu i nie kupuj filo bo mozesz stracic. Od +/- 50 zaczyna sie dobry drop filo na Farmie czy w CV, dodam info ze filo mozna laczyc po 10,100,500 i 1000 ;-)

61093c6efb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...