Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przegrzewająca sie karta ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od pewnego czasu mam problem z moim komputerem. Nie wiem czemu ale moja karta graficzna jest bardzo gorąca. Dotykam jej a to parzy ! Nie wiem czy to przez chłodzenie, czy przez samą karte. Pomocy !

Wkleję screen, z jakiegoś programu co mierzy temperature karty.

YrgTs.png?1?6028

Opublikowano

Ale przeczyść odkurzaczem, czyli odkurz go, a potem siłą własnych płuc przedmuchaj wszystko.

Następnie połóż mały wiatrak koło karty graficznej, a obudowę od komputera zdejmij, tak, żeby był dostęp powietrza.

sygnatura111.jpg
Opublikowano

@Up

pojebało cie? Odkurzaczem żeby coś spierdolił?

@Top

1.Wiadomo, jest to związane z temp. na dworu bo jest ona strasznie wysoka.

2.Otwórz obudowę

3.Mogło ci się zepsuć chłodzenie, zobacz czy chodzi wiatraczek na karcie

4.Usuń kurz jakąś gładką szczoteczką i potem dokładnie obczyścić wejścia takimi patyczkami co się w uszach grzebie ,nie pamiętam jak to się zwie :D

5.Może grasz w zbyt wymagające gry, bo karta i procek nie są dosyć mocne jak na dzisiejsze czasy

6.Jak masz wiatrak to połóż obok kompa (tam gdzie otwarta buda) i bedzie chłodzić :)

7.Nie wiem co mam pisać dalej, życzę powodzenia :D

Opublikowano

@Up

1. No bardzo gorąco...

2. Jest cały czas otwarta.

3. może to się widać dziwne, ale nie moge znaleźć wiatraczka na karcie... a wiatraczek na płyte główną wolno się kręci, a czasami w ogóle.

4. zrobiłem

5. gram w minecrafta, ale np jak siedza na FB to mi sie też przegrzewa

6. nie mam ;/ Próbowałem suszarką ale też się przegrzewał...(oczywiście zimnym powietrzem)

Przy okazji jak czyściłem komputer, odkręciłem kartę i zrobiłem jej zdjęcia, może ty znajdziesz tam chłodzenie...

42rEy.jpg?1?4429

gOnUJ.jpg?1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...