Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

14 lat i praca na wakacje

Smalt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam 14lat,i czy znacie jakąś pracę dorywczą żeby dorobić sobie pieniądze?

roznoszenie ulotek itp.

random.jpg

Opublikowano

Dokładnie tak jak up. zbieranie truskawek i tego typu rzeczy. Nie wiem czy za roznoszenie ulotek dużo zarobisz ;)

Opublikowano

Zawodowy sprzedający yangów na allegro :D

A tak to myśłe żę ulotki będą najlepsze.

1337113491-U379973.png

Opublikowano

Ja 2 lata temu [16 lat, podobna sytuacja] pracowałem w firmie która nakleja różne nadruki na samochody (reklamy itp.), siedziałem przy biurku i składałem ulotki, tak na 3 części (po liniach), ponadto mogłem oglądać telewizje, od 1 ulotki zarabiałem 25gr.

Było to u znajomego mojego taty

Opublikowano

Zbieranie malin, borówek. Idzie na tym sporo zarobić, czym więcej zbierzesz tym więcej masz kasy. Ja dziennie wyciągałem 120zł. (15 lat) W tamtym roku to było. I do tego z wżywieniem ;)

fs_pc.png

Opublikowano

A ile mogę tak przeciętnie dostać kasy za dzień za zbieranie truskawek malin itp?

puki co znalazłem robotę na sprzątanie mojej piwnicy ( 100zł ) i posprzątanie u wujka w ogródku ( 50 zł ),jeszcze popytam ojca czy nie ma znajomych żebym se mógł dorobić ;)

czekam na dalsze propozycje

random.jpg

Opublikowano

Ja rok temu w sklepie zarobiłem 130 zł :) Za co ? za stanie 12 godzin i rozdawania ulotek ale warto było ... Rozdawałem w sklepach typu Saturn, carrefour czy Real ;) i sie opłacało w tydzieńzarobiłem 500 zł ;_)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Zależy od właściciela sadu. Czym więcej zbierzesz tym więcej ci płacą.

Jeszcze możesz spróbować z allegro. Jak masz okazje w których np jest -75% to kupujesz kilka razy ten produkt i gdy wyprzedaż minie to sprzedajesz o powiedzmy 25-50% drożej ;).

fs_pc.png

Opublikowano

pracować legalnie możesz od 16 roku życia, teraz to najwyżej zbieranie truskawek albo koszenie trawy :P

1377531174-U173186.png

Opublikowano

hehe ja roznosze gazety do skrzynek pocztowych i mam ok 400 zł :D. Mama się niby zapisała do pracy ja roznosze i mam 400 miesięcznie po wakacjach bd mial 1k :F

1340299139473443.png

Bywalec
Opublikowano

Poszukaj ofert w internecie.

Ja polecam jeśli masz sąsiadkę jakąś babcię/ dziadka - albo pojechać na wieć i zaproponować np. wypielenie ogródka czy coś.

Sypną Ci pieniędzmi z renty, a Ty tylko pozamiatasz, bo oni nie mogą ;).

5jJNSGS.png

Opublikowano

Truskawki w Lipcu xD ?

Przecież sezon na nie był na początku czerwca.

Teraz będą Wiśnie.Popytaj się kogoś czy nie ma sadów u Ciebie w okolicy

Opublikowano

W okolicy spróbuj znaleźć kogoś kto ma jakiś sad i u niego pytaj albo idź do lasu na jagody jak szybko zbierasz to dziennie możesz 100 zł + wyciągnąć na luzie.

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Ja po lataniu samolotem mam to samo. Mam czasami też tak, że mi się odetka po 3 dniach. Spokojnie.

Tak jak wcześniej: ziewaj, ruszaj szczęką, mocno przełykaj ślinę.

chyba tematy pomyliłeś ^^

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Sprobuj zarobić w internecie np. wystawiając pliki z hostingów które płacą za pobieranie np 10$ za 1000 ściągnięć bo jak masz 14 lat to o pracy zapomnij ;/

Opublikowano

Ja po lataniu samolotem mam to samo. Mam czasami też tak, że mi się odetka po 3 dniach. Spokojnie.

Tak jak wcześniej: ziewaj, ruszaj szczęką, mocno przełykaj ślinę.

wtf?

A na przykład gdzie mogę zgłosić się na zbieranie truskawek :D?

taa bo zaraz truskawki będą rosnąć w zime ..

Nie wiem czy nawet na ulotkach się załapiesz w tym wieku ..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...