Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] za 1350 IP

Kadinsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proponuję Ci zagrać Tryndamere, bo jesteś początkującym, z tego co widać, a trynd dość łatwa postać. Każdy newbie w lolu, zaczyna się pchać i zazwyczaj ginie, dlatego Ci tryndamera polecam, bo jego ulti nie raz uratuje Ci życie.

Tryndamere :

+ Nie ma many - system fury

+ Im więcej pkt fury tym większa szansa na kryta (naładujesz pasek na minionach, a potem lecisz na wroga i zazwyczaj pada)

+ zwiększony dmg z Q + czym mniej hp, tym większy dmg

+ slow

+ free flash

+ ulti, na 5 sekund życie nie schodzi poniżej 1hp, gdy ulti się kończy regeneruje nam się ok. 53hp

+ dla początkującego dobra postać

- podatny na stuny

Jeśli chcesz inne propozycje, pisz! :)

Opublikowano

Tak właśnie nad nim myślałem . Jak możesz to podeślij mi jakiegoś builda . ;)

Póki co jeszcze poczekam na propozycje innych . Łap lajka .

350x19.png

NAJLEPSZY SERWER TYPU EASY/MEDIUM !

SERDECZNIE ZAPRASZAM !

Opublikowano

Zależy na jaką mape chcesz bulid, 3vs3 czy 5vs5. I dzięki, za like.

Edit, chcesz w PL nazwach czy ENG.??

Opublikowano

Na mape 5vs5 , już jestem do nich przyzwyczajony , a w nazwach najlepiej PL , bo jeszcze LoLa po ENG nie ogarniam :D

350x19.png

SERDECZNIE ZAPRASZAM !

Opublikowano

Buty berserki

Ostrze nieskończoności

Widmowy tancerz

I potem 3x Krwiopijca

Jak to złożysz leczysz się jak głupi po 1k z hita, na dodatek masz ogromny dmg.

Opublikowano

do tryndka na początek:

Rękawice awanturnika/Buty+potki>zapał>widmowy tancerz>kw miecz>ostrze nieskończoności/krwiopijca

jednak ja za tę kwotę na początek polecam warwicka/cho'gatha

Warwickiem gram czasem na rotacji , fajnie mi sie nim gra . :D

Przedstaw mi jak możesz cho'gatha . + i - , najlepiej build jeszcze . Nagradzam oczywiście . :)

350x19.png

SERDECZNIE ZAPRASZAM !

Opublikowano

Wawrick :

+ pasyw nadający się do jungli jak do 3vs1

+ E, które daje nam speeda i szybkość ataku, na dodatek widzimy ludzi z % hp

+ heal z Q

+ ulti, które przygwożdza na dość długi + heal i dmg

- manożerny

Bulid :

Obuwie Merkurego - Buty

Oblicze Ducha

Krwawe Szpony Madreda lub Lodowy Młot

Lodowy Młot lub Krwawe Szpony Madreda

Czarny Tasak

Anioł stróż

Cho Gath :

+ dobry pasyw, dzieki któremu długo pozostajemy na linii

+ sra CC ...

+ ulti, które pozwala zjeść przeciwnika - za każde zjedzenie przeciwnika (do 6) rośnie nam cho gath i mamy zwiększone hp

- manożerny

- wymaga opanowania przy rzucaniu Q i W

- mag, który bije wręcz

Bulidu nie podam, bo nie gram nim często i nie mam sprawdzonego.

Opublikowano

Dzięki , łap lajki i 5* .

Ale jeszcze poczekam na wypowiedzi innych . :)

350x19.png

SERDECZNIE ZAPRASZAM !

Opublikowano

Mój najlepszy build do smoka to:

Buty (te co mają 3 szybkość poruszania)>różdżka wieków>kapelusz (ten co daje 140 mu i zwiększa ją w 30%) po tym samo ulti zabiera ponad 1000 hp na 18 lvlu.Co do combo polecam zacząć od kolców>fala dźwiękowa(?)>I ulti

@AsGrad taki build nie sprawdza się na początkujących graczy, do ww to nagolenniki>ostrze nieskończoności/krwoipijec>widmowy tancerz>troche pancerza i jesteśmy jak god

Jeśli zależy Ci na hp bierz Cho'gatha, jak napisał asgrad to gdy zabijesz przeciwnika na pomocą ulti to on rośnie jak i jego hp

Opublikowano

Mój najlepszy build do smoka to:

Buty (te co mają 3 szybkość poruszania)>różdżka wieków>kapelusz (ten co daje 140 mu i zwiększa ją w 30%) po tym samo ulti zabiera ponad 1000 hp na 18 lvlu.Co do combo polecam zacząć od kolców>fala dźwiękowa(?)>I ulti

@AsGrad taki build nie sprawdza się na początkujących graczy, do ww to nagolenniki>ostrze nieskończoności/krwoipijec>widmowy tancerz>troche pancerza i jesteśmy jak god

Jeśli zależy Ci na hp bierz Cho'gatha, jak napisał asgrad to gdy zabijesz przeciwnika na pomocą ulti to on rośnie jak i jego hp

Ten bulid co napisałem jest dobry, bo on jest wtedy bardzo wytrzymały, a co sie za tym wiąże możę zrobić duży dmg, ja z kolegą Wawricka w 18minucie biliśmy ~40sekund i padliśmy...
Opublikowano

Ja ci polecam Jaxa na wyzysz lvl uzywasz E (stun) potem W i jak doskoczysz do kogos Q to on udezy E wtedy dotaje stuna potem udezenie po W ma wiekszy damage a jak go nie zabijesz to mozliwe jest drugi doskok Q.

Minus tryndy to jego ulti jak dostaniesz stuna na ryj to nic nie zrobisz i koniec gleba.

Opublikowano

Ja ci polecam siona, dobrze się nim walczy w wrecz, chyba ze jestes poczatkujacy to jak wiekszosc polacam ci Tryndamere

Opublikowano

Jax jest dobry.AoE stun,dash,tanky ulti,w miare fajny pasyw.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

POlecam warwicka bo jaxa ostatnio strasznie znerfili

Warwick jest po prostu swietny do carrowania gier

Jego +

Heal z pasywa i q

Przyszpieszenie ataku

Zwiekszenie predkosci ruchu kiedy przeciwnik z malym zyciem ucieka

Ult z duzym dmg i przygwozdzeniem na pare sekund

Moze bardzo dlugo trzymac linie

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Ja bym Ci polecał Garena ... Jeżeli potrafisz go zrobić, ma dużo HP i potrafi zadać spore obrażenia ... może coś o nim ...

garenb.jpg

Dobra pasywa regeneracja 0,5 max hp na sec. Jeżeli nikt przez 7 sec nie zada mu obrażeń .

Kolejna pasywa to powiększanie się pancerza i resistów o 0,5 za każdą zabitą postać ...

Garen jest znakomitą postacią na solo top'a potrafi dobrze odeprzeć atak, a zarazem z dobrym gankiem można min zdobić double ...

:)

Oczywiście brak many, robi z niego znakomitego farmera ...

;)

Jego ulti przekracza wszelkie możliwe granice KS'erstwa, dosłownie jak Darius, nie porównując do Krthusa

To są jego skille ;)

garenp.jpg - Garen regeneruje 0,5% swojego maksymalnego życia na sekundę, gdy przez 7 sekund nie otrzyma żadnych obrażeń.

garen1g.jpg - Garen zyskuje dodatkowe 15/20/25/30/35% prędkości poruszania się przez 2 sekundy. Jego następny atak 120% jego obrażeń i dodatkowe 30/45/60/75/90 obrażeń, uciszając cel na 2.5 sekundy.

Cooldown - 12/11/10/9/8 sekund

Koszt - brak

Zasięg - 300

garen2.jpg - Pasywnie: Armor i magic resist Garena zwiększają się na stałe o 0,5 za każdym razem gdy zabije wrogą jednostkę. Maksymalna wartość wynosi 5/10/15/20/25.

Aktywacja: Garen aktywuje na sobie tarczę obronną trwającą 3 sekund, która redukuje otrzymywane obrażenia o 10/15/20/25/30%.

garen3.jpg - Garen wiruje z niezwykłą prędkością, atakując mieczem wszystkich wokół przez 3 sekundy, zadając 60/100/140/180/220 (+1.2 AD) obrażeń wrogim jednostkom w zasięgu co sekundę. Ta umiejętność zadaje połowę obrażeń minionom i może uderzać krytycznie.

Cooldown - 15/14/13/12/11 sekund

Koszt - brak

Zasięg - 660

garenu.jpg - Garen wzywa potęgę Demaci aby wykonać wyrok na celu, zadając 175/350/525 obrażeń +1 za każde 3.5/3/2.5 punktów życia jakiego mu brakuje.

Cooldown - 140/120/100 sekund

Koszt - brak

Zasięg - 400

To build [ MÓJ ] !

3046.gif

Buty oczywiście na początek, sorry za kolory sam mam wtf ...!?

Mastery następujące ...

beztytuuuzo.png

a tu SS :

ghostvp.png - Przydatny do ucieczki, bądz do dogonienia wroga.

exhaustk.png - Bardzo dobry SS do zatrzymania wroga który jakimś cudem ucieknie mam z np ulti [ nie używać na mastera ! ].

To tyle

:)

Są ludzie, których uprzejmość gorsza jest od bezczelności.

Pomogłem ? Zostaw po sobie ślad :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...