Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Tworzenie modów minecraft i mpc forum (Zajrzyj)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich czy nie myślicie że na mpcforum jest dużo osób które mogłyby pisać bardzo fajne modyfikacje do minecraft a tego nie robią może nie mają pomysłów (Jeśli masz chęci na zrobienie moda to pisz właśnie tutaj na mpc ludzie ci pomogą coś wymyśleć) ja np próbowałem robić mody i nie umiem tego robić wy to umiecie ale tego nie robicie to chociaż nauczcie nas to robić bo wiem że jest tutaj bardzo dużo osób które umieją robić mody ale poprostu niemają na to ochoty i również jest tutaj bardzo dużo osób które nie umieją tego robić (Ja próbowałem ogarniam trochę Angielski ale nie wychodzi) więc prosiłbym kogoś chętnego o napisanie poradnika

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Ref

33eHdSv.png

Opublikowano

Ja uczyłem się pisać mody, ale nie mam zamiaru dzielić się tą wiedzą z kim popadnie. Musiałem poświęcić sporo własnego czasu aby nauczyć się Javy jak i zarazem modowania Minecrafta. Jeżeli tak bardzo pragniesz pojąć tą dziedzinę to rusz dupsko z MPCForum i szukaj na innych zagranicznych forach aktualnych tutoriali "Jak stworzyć własny blok" itd. aż w końcu może będziesz w stanie napisać coś oryginalnego.

Opublikowano

Ja uczyłem się pisać mody, ale nie mam zamiaru dzielić się tą wiedzą z kim popadnie. Musiałem poświęcić sporo własnego czasu aby nauczyć się Javy jak i zarazem modowania Minecrafta. Jeżeli tak bardzo pragniesz pojąć tą dziedzinę to rusz dupsko z MPCForum i szukaj na innych zagranicznych forach aktualnych tutoriali "Jak stworzyć własny blok" itd. aż w końcu może będziesz w stanie napisać coś oryginalnego.

Myślisz że nie szukałem umiem już zrobić wszystko działa jak testuje ale nieumiem zrecompilować i nwm które pliki odpowiadają za moda i które mogę wrzucić na forum

33eHdSv.png

Opublikowano

Myślisz że nie szukałem umiem już zrobić wszystko działa jak testuje ale nieumiem zrecompilować i nwm które pliki odpowiadają za moda i które mogę wrzucić na forum

To faktycznie jesteś burak jeżeli nie potrafisz rozróżnić plików oryginalnych Mojang'a, a swoich, które TY sam napisałeś.

Opublikowano

To faktycznie jesteś burak jeżeli nie potrafisz rozróżnić plików oryginalnych Mojang'a, a swoich, które TY sam napisałeś.

Napisz poradnik to może bym się dowiedział to nie jest takie łatwe ja mam 13 lat mam również szkołe i jest ciężko(Choć teraz są wakacje) (niepisz że jestem za młody itp i nie hejtujcie mam 13 lat i jestem z tego dumny a wy co od urodzenia macie po 16 ?? )

33eHdSv.png

Opublikowano

Napisz poradnik to może bym się dowiedział to nie jest takie łatwe ja mam 13 lat mam również szkołe i jest ciężko(Choć teraz są wakacje) (niepisz że jestem za młody itp i nie hejtujcie mam 13 lat i jestem z tego dumny a wy co od urodzenia macie po 16 ?? )

Ja zaczynałem pisać mody kiedy miałem 13 lat, teraz mam 14 i jakoś daję radę, a po za tym zwracam się do twojego pierwszego postu "Ci co mają chęci" mogą napisać tutoriale, ja nie mam takich potrzeb dzielenia się wiedzą, po za tym nie potrafię tłumaczyć.

Opublikowano

Powiec mi tylko które pliki odpowiedają za mojego moda jak możesz reszte zrobie sam jak sam ogarne to trochę to zrobie poradnik

33eHdSv.png

Opublikowano

@up

żeby zrobić poradnik musisz to umieć nie trochę ale na poziomie zaawansowanym. Bo tak to ktos zapyta "czemu nie działa" a ty zrobisz się blady i odpwoiesz "nie wiem"

A poza tym jest już poradnik: www.mpcforum.pl/topic/662370-tutzaawansowane-tworzenie-modow/

Opublikowano
Ja zaczynałem pisać mody kiedy miałem 13 lat, teraz mam 14 i jakoś daję radę, a po za tym zwracam się do twojego pierwszego postu "Ci co mają chęci" mogą napisać tutoriale, ja nie mam takich potrzeb dzielenia się wiedzą, po za tym nie potrafię tłumaczyć.

Więc po co spamisz by nabić sobie posty ? /report

Opublikowano

Piotrek dziękuje za poradnik :) mam nadzieje że innym też się przyda

33eHdSv.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...