Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Ashe VS Teemo VS Tryndamere

Hraklo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trynda ;d

Fury system

Leczenie na Q

Spora szansa na kryta

bdb slow na W jeśli przeciwnicy są odwróceni tyłem

Mobilny dzięki E

Z ulti na pare sekund nieśmiertelny

@3down

Potrzeba czasu żeby dobrze nim grać?Jak to jest taki op że za pierwszą grą miałem 10/0/0

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Ashh. Ranged ad carry - chyba najprościej nauczyć się tym grać. Permanentny slow, niezła farma, coś w stylu warda (totemu odkrywającego mape), ulti ogłusza przeciwnika na 3s (to bardzo dużo wbrew pozorom). Ma dobry dmg jako ad carry, składasz Berserker Graves, Infinity Edge, Phantom Dancer, Bloodthrister, Guardian Angel / Last Whisper, ---- | | ----

Ogólnie trzymasz się z dala i lasthitujesz (dobijasz miniony, żeby leciał hajs). A jak jest okazja to zabijasz, w teamfighcie trzymasz się z dala, czekasz na inicjację, bądź rzucasz ulti (świetna inicjacja), team wpada, a Ty naparzasz z odległości wszystko co się rusza. Priorytety: AD CARRY > AP CARRY > SOLO TOP / JUNGLER > SUPPORT

To chyba najważniejsze wskazówki, miłej gry ;)

Gold Member

nvm

Opublikowano

tak jak pisał gralfon,

jako pierwsza postać ashe jest zajebista

osobiście ashe była moją 1 postacią(ostatnio brata uczyłem grać, to też go uczyłem ashe i mu się podobała i nadal nią gra)

co do buildu

składasz Berserker Graves,2x doran blade(potem sprzedajesz) Infinity Edge,vampiric scepter(itemka z bloodthristera) Phantom Dancer,

Last Whisper,

Bloodthrister, guardian armor(na początku najlepiej guardian armor)

pamiętaj że najwięcej hajsu zdobywasz na dobijaniu potworków(minionów)

Opublikowano

Trynda ;d

Fury system

Leczenie na Q

Spora szansa na kryta

bdb slow na W jeśli przeciwnicy są odwróceni tyłem

Mobilny dzięki E

Z ulti na pare sekund nieśmiertelny

Jesteś newbie w lolu lub nie grasz tryndą? To co napisałeś to troche złe ...

Trynd :

+ czym więcej Furii - większa szansa na kryta

+ zwiększony dmg - Q

+ długie pozostanie na linii, dzięki Q = heal

+ duży % slow z W

+ free flash z E

+ na 5 sekund z ulti jesteś nieśmiertelny

+ dobry jungler/gangi

- padnie stun i traci swoją przewage

- potrzeba czasu, by dobrze nim grać

Teemo :

+ niewidka

+ "free ignite" = trutke = E

+ zwiększony speed z W

+ oślepienie (bardzo przydatne na ad)

+ ulti - grzyby, które zadają duży dmg, są wardami

- papier

- trudny do opanowania

Do Ashki nic nie napisze, ponieważ, jej Ci nie polecam.

Opublikowano

Ashh. Ranged ad carry - chyba najprościej nauczyć się tym grać. Permanentny slow, niezła farma, coś w stylu warda (totemu odkrywającego mape), ulti ogłusza przeciwnika na 3s (to bardzo dużo wbrew pozorom). Ma dobry dmg jako ad carry, składasz Berserker Graves, Infinity Edge, Phantom Dancer, Bloodthrister, Guardian Angel / Last Whisper, ---- | | ----

Ogólnie trzymasz się z dala i lasthitujesz (dobijasz miniony, żeby leciał hajs). A jak jest okazja to zabijasz, w teamfighcie trzymasz się z dala, czekasz na inicjację, bądź rzucasz ulti (świetna inicjacja), team wpada, a Ty naparzasz z odległości wszystko co się rusza. Priorytety: AD CARRY > AP CARRY > SOLO TOP / JUNGLER > SUPPORT

Co do pierwszego zdania to newbie sobie nie poradzi bo to glass cannon, a co do drugiego to ten co ma największy dmg jest focusowany i odrazu leci CC 2 strzały i nie ma cie...

Co prawda podałeś guardian angela ale to jednak jest za mało :<

Wg. mnie ashe to postać do nafarmienia sobie kasy żeby postacie kupować i ogólnie nauczyć się podstaw, a tak to ta postać to shit...

Opublikowano

Taka rada jesli grasz AD Carry nie ma czegos takiego jak priority co atakowac.

Po prostu atakujesz to co jest najblizej ciebie.

@up

Ashe to shit...boze ten poddzial powinien zostan usuniety jak widze takich ogarow.

Ashe ma global ulta,perma slowa,oraz hawkshota zajebisty skill na baron fight lub dragona.

Ashe ma najlepsze CC ze wszystkich ad carry.

Jej ult jest po prostu zajebista inicjacja team fight!

Po prostu jak widze ze ashe to " shit " to plakac mi sie chce.

Pozatym wszystkie AD Carry sa glass cannonami,gra ad carry jest zalezna od pozycjonowania w fightach,lecz widocznie tego nie wiesz. Mniejsza o to eh.

Opublikowano

@Up

JAPIERDOLE, że się tak brzydko wyrażę...

czy ty kurwa czytać nie umiesz? napisałem WEDŁUG MNIE

czyli to co ja o niej myślę, ty nie musisz

Pozatym wszystkie AD Carry sa glass cannonami,gra ad carry jest zalezna od pozycjonowania w fightach,lecz widocznie tego nie wiesz. Mniejsza oto eh.

co prawda to prawda ale wg. mnie ashe jast najbardziej papierowa i jeśli zależy mu na większym dmg to polecam Varusa...

i tyle w temacie

a jak Ja widzę takich co nie mają znaków polskich na klawiaturze to też mi się płakać chcę...

Opublikowano

@Up

JAPIERDOLE, że się tak brzydko wyrażę...

czy ty kurwa czytać nie umiesz? napisałem WEDŁUG MNIE

czyli to co ja o niej myślę, ty nie musisz

co prawda to prawda ale wg. mnie ashe jast najbardziej papierowa i jeśli zależy mu na większym dmg to polecam Varusa...

i tyle w temacie

a jak Ja widzę takich co nie mają znaków polskich na klawiaturze to też mi się płakać chcę...

Varus i dmg to 2 odrębne rzeczy. Ashe to lategame carry so hard. Lepszy jest tylko kog chyba - range + %hp dimicz. Jest tanky ad carry - urgot. Jego w ogóle nie wliczam w to ;)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Stąd polecę Teemko <3

+W miare dobrze sobie radzi na solo topie

+Niezbyt trudny do ogarnięcia

+DoT z E ( mini ignite )

+Blind z Q ( walcząc z AD Carry nic Ci nie zrobi ;3 )

+Movement Speed z W

+Ulti to świetny ward z damage

-Na początku papierkowy

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Polecam kupić trynde.

Jak na początkującego jest łatwy do ogarnięcia, ma heala, slowa, częste kryty, dobry dmg, dobry escape system, nieśmiertelność na parę sekund.

Opublikowano

Tryndamere jest po prostu zarabisty dla osob zaczynajacych gre

Nie ma many tylko furie

Leczy sie z q

Slow przeciwnikow z w

Cc system z e

Ult daje ci niesmiertelnosc na 3 sekundy ( chyba 3 )

Tryndamere budowany pod full ad dmg attack speed i krytyk rozpieprza wszystkich

Moze rozwalic kazdego dzieki ultowi

Ulti i e jest po prostu zarabiste do ,, skakania pod turrent by zabic wroga "

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...