Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak Instalować Aplikacje Na Karcie SD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak instalować aplikacje na karcie SD

Problemem niektórych telefonów jest to że, aplikacje można instalować wyłącznie w pamięci wewnętrznej, która nie jest wystarczająca.

Ten poradnik rozwiąże ten problem !

Na początku musimy na karcie SD utworzyć 2 partycję, jedna będzie służyła do przechowywania aplikacji, a drugą będziemy wykorzystywać do przechowywania pozostałych danych muzyki, filmów etc.

WYMAGANY ROOT

Instrukcja (tworzenie partycji):

• Pobieramy i instalujemy na komputerze program MiniTool Partition Wizard Home Edition

http://download.cnet.com/MiniTool-Partition-Wizard-Home-Edition/3000-2094_4-10962200.html?part=dl-6285158&subj=dl&tag=button

Skan:

https://www.virustotal.com/file/de8601aa04766b196fe872dc6022c21d3269da9e967596cfeaca55bd99c39826/analysis/

• Podłączamy telefon z włożoną kartą SD do komputera

UWAGA Ten Proces Usuwa Wszystkie Dane Z Karty SD UWAGA

• W programie zaznaczamy naszą kartę i klikamy "DELETE"

• Zaznaczamy wolną pamięć karty i klikamy "Create"

• W "Create As" wybieramy "Primary"

• W "File System" wybieramy "EXT2"

• W "Partition Size" wpisujemy ile mb ma zawierać partycja przeznaczona na aplikację, najlepiej dać 500 mb, nie należy dawać więcej niż 1 Gb ponieważ mogą występować problemy ze stabilnością telefonu.

• Z resztą wolnego miejsca postępujemy jak wcześniej, tylko zamiast "EXT2", wybieramy "FAT32" i przeznaczamy na niego całą resztę miejsca na karcie. Będzie to miejsce na resztę plików.

• Klikamy "Apply"

• Odłączamy telefon od komputera i uruchamiamy go ponownie.

Instrukcja (przenosimy aplikacje na kartę SD) :

• Pobieramy i instalujemy na telefonie program Link2SD

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.buak.Link2SD

• Po włączeniu klikamy jaką aplikację chcemy przenieść i wybieramy na dole "Create link"

• Czekamy chwile, aplikacja znajduję się na karcie

UWAGA

Aplikacja czasami wymaga aby przeprowadzić Restart telefonu, należy go zrobić i dopiero po nim przejść do przenoszenia

UWAGA

Pomogłem ---> Lubię To !

2r76phk.jpg

Pomogłem ----> Lubię to !

Opublikowano

nie można na większości telefonu utworzyć i zrobić jak piszesz bez zmiany krenela telefonu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Witam. Testował to ktoś może działą... ? Trzeba mieć oczywiście telefon zrotowany tak ? Bardzo by mi się przydała ta apka ;)

Opublikowano

nie można na większości telefonu utworzyć i zrobić jak piszesz bez zmiany krenela telefonu

Większość ? Partycje tworzysz na karcie SD nie w telefonie. Link2SD działa normalnie na stockowym Romie, wymagany jest tylko Root.

@maximuss sam używam i działa poprawnie <xperia x8> Telefon musi posiadać Root

2r76phk.jpg

Opublikowano

chodzi o obsługę partycji, w starociach i rzęchach może to działa ale w nowych telefonach już nie

zresztą jakby nie było tak jak inni zerznąłeś po raz enty tutorial z netu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

W nowych telefonach już nie jest to tak potrzebne ponieważ posiadają one opcje instalacji aplikacji na karcie SD, lub mają 8 Gb albo i więcej pamięci wewnętrznej.

2r76phk.jpg

• 2 lata później...
Opublikowano

sorry za odkop ale mam problem bo jak wkładam kartę sd do telefonu to pisze mi że została uszkodzona i trzbea ją sformatować co zrobić ?

MLhIXmj.gif

Opublikowano

sorry za odkop ale mam problem bo jak wkładam kartę sd do telefonu to pisze mi że została uszkodzona i trzbea ją sformatować co zrobić ?

Włożyć inną kartę? Z każdą tak jest?

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

I po co się tak męczyć skoro można pokusić się o program Folder Mount. Wymaga on też ROOT'a ale jest prostszy w użyciu. Polega on na tym, że wszystkie pliki z gry przenosimy np. na pamięć zewnętrzną przy czym w programie podajemy źródło obecne (pamięć zewnętrzną) i źródło w którym się znajduje pusty folder o tej samej nazwie w telefonie.

Tutaj link do aplikacji z Google Play

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.devasque.fmount&hl=pl

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano

I po co się tak męczyć skoro można pokusić się o program Folder Mount. Wymaga on też ROOT'a ale jest prostszy w użyciu. Polega on na tym, że wszystkie pliki z gry przenosimy np. na pamięć zewnętrzną przy czym w programie podajemy źródło obecne (pamięć zewnętrzną) i źródło w którym się znajduje pusty folder o tej samej nazwie w telefonie.

Tutaj link do aplikacji z Google Play

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.devasque.fmount&hl=pl

Po to, że po tych kilku procesach program staje się w pełni automatyczny. Poza tym teraz jest nowa wersja, która jest dużo bardziej przyjaźniejsza.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...