Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Nowe bronie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dziś niczym nub, postaram się wyjaśnić swój problem. Pobrałem paczkę z fajnymi brońmi, posiadam z niej dwa pliki : *.gr2 oraz *.dds. Nigdy nie miałem żadnego problemu z dodawaniem nowych broni do clienta a dziś zostałem zaskoczony. W grze postać 'trzyma' daną broń lecz bez modelu oraz tekstury (skoro nie ma modelu to tekstury też nie będzie widać :P) ale dalej. Uzupełniłem item_list.txt w locale_pl :

1905 WEAPON icon/item/1905.tga d:/ymir work/item/weapon/sztylet.gr2

(wszędzie są tabulatory)

Wpisy do pakera item :

<File archivedPath="d:/ymir work/item/weapon/sztylet.GR2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\item\weapon\sztylet.GR2]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/item/weapon/sztylet.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\item\weapon\sztylet.dds]]></File>

item_proto :

<Item vnum="1905" name="'łúÁ¤??+0'" gb2312name="Zajebisty sztylet+0" type="1" subtype="1" weight="0" size="1" antiflag="52" flag="1" wearflag="16" immuneflag="0" gold="360000" buy_price="1320000" limittype0="1" limitvalue0="65" limittype1="0" limitvalue1="0" applytype0="7" applyvalue0="24" applytype1="0" applyvalue1="0" applytype2="0" applyvalue2="0" value0="0" value1="0" value2="0" value3="74" value4="86" value5="63" socket0="0" socket1="65008" socket2="127" socket3="64992" socket4="21631" socket5="4855" refine_vnum="1118" refine_set="80" magic_pct="15" specular="65" socket_pct="3" />

Gdzie popełniłem błąd lub czego nie zrobiłem ? Model poprawnie działa w grannym. Fotka :

pozdror.jpg

Problem rozwiązany, aż dziwne ale błąd był jedynie w tym, że DOSŁOWNIE WSZĘDZIE rozszerzenie musi być z małej litery. Do zamknięcia.

umarł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...