Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ Szukam pomocy ] Przy Plikach Serwerowych ..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W najbliższym czasie zamierzam wykupić swój własny serwer do MineCraft'a.

Żeby nie tracić czasu, postanowiłem, że już zacznę robić pliki serwerowe.

Niestety nie wszystko umiem wykonać .. :P

Tutaj potrzebna jest mi wasza pomoc.. :

1.Gdy nadam sobie rangę Administrator mogę ją zminić na rangę wyższą, czyli HeadAdmin. Moderator zaś nie może przydzielić sobie wyższej rangi. Jak temu zapobiec ? - Plugin Permissionsex

2. Gdy gracz wejdzie na serwer automatycznie dostaje startowe Eq ( Kamienne itemy ). Jak zrobić, żeby gracz nie dostawał w ogóle nic. ? - Plugin Essentiales

3. Gdy wejde na serwer automatycznie robię się niewidzialny, do piero po wpisaniu komendy / vanish wszystko wraca do normy. Jak zrobić, żeby wchodząc na serwer wsyztsko było normalnie ? - Plugin Vanish

4. Nie mogę zmienić koloru nicku - Plugin ColorMe

To będzie na tyle :D

Bardzo proszę o pomoc ..

Za każdą małą podpowiedź " + " !

Pozdrawiam.

xcysiek_eune_105_3_logo.png

Opublikowano

1.Spróbuj dodac uprawnienie

- permissionsex.*

3.Zmieniałeś coś? Może usuń i jeszcze raz wrzuć plugin Vanish

4.Kolor zmieniasz w config.txt w linijce color: <kolor> bodajże

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Witam.

W najbliższym czasie zamierzam wykupić swój własny serwer do MineCraft'a.

Żeby nie tracić czasu, postanowiłem, że już zacznę robić pliki serwerowe.

Niestety nie wszystko umiem wykonać .. :P

Tutaj potrzebna jest mi wasza pomoc.. :

1.Gdy nadam sobie rangę Administrator mogę ją zminić na rangę wyższą, czyli HeadAdmin. Moderator zaś nie może przydzielić sobie wyższej rangi. Jak temu zapobiec ? - Plugin Permissionsex

2. Gdy gracz wejdzie na serwer automatycznie dostaje startowe Eq ( Kamienne itemy ). Jak zrobić, żeby gracz nie dostawał w ogóle nic. ? - Plugin Essentiales

3. Gdy wejde na serwer automatycznie robię się niewidzialny, do piero po wpisaniu komendy / vanish wszystko wraca do normy. Jak zrobić, żeby wchodząc na serwer wsyztsko było normalnie ? - Plugin Vanish

4. Nie mogę zmienić koloru nicku - Plugin ColorMe

To będzie na tyle :D

Bardzo proszę o pomoc ..

Za każdą małą podpowiedź " + " !

Pozdrawiam.

1. Aby np. moderator nie mógł sobie dać wyższej rangi musisz ustawić "nadrzędnego" owego moderatora czyli administratora , ustawiając to moderator nie może ustawić wyższej rangi niż moderator.

2.Usunąc kit tools

3.Najlepiej usuń go ^^

4.ColorMe odpowiada za kolory podczas pisania jeśli się nie mylę , do kolorów nicku jest plugin nChat/iChat

Proszę ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...