Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Pacza modów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mój problem polega na tym gdyż chciałem stworzyc własna paczke modów ale mam problem z zainstalowaniem ThaumCrafta i AdventureItems

Chodzi oto że mam np już wgranego ThaumCrafta i chce jeszcze zainstalowac AdventureItems ale

gdy sa zainstalowane oba niedzała Minecraft Help wiem że da sie te dwa mody razem gdyż np BlowBox ma oby dwa mody Help

Opublikowano

Po prostu te mody nie są kompatybilne ze sobą np. Adventure items nie jest kompatybilne z Inv Tweaks więc usuń na chwile Adventure items i przetestuj.

@edit

To przez Adventure items tak sądze zawsze z nim miałem problemy jest mało kompatybilny z modami

Opublikowano

Tak to jest pewne ze przez Adventure Items gdyż wgrałem najpierw w czystego MC ThaumCraft dzialal a dodalem AI i przestał działac ale przeinstalowanie też chyba nic niedaje ;/

Jeśli kotś umie to wgrac prosił bym o rade albo o pliki z tymi 2 modami oczywiscie juz wgranymi z reszta sobie poradze Poleci +

Opublikowano

Pobierz starszą wersje Adventure items jak pamiętam jest to chyba 1.1

podobno z nim jest mniej bugów

znajdziesz go w Spoilerze w Older Versions

Opublikowano

Tak wgrałem AdventureItems 1.1 i działało ale gdy dodaje ThaumCraft wersja 2.1.6d Niedzała

Mam jeszcze MinecraftForge 3.3.8.152-Client

Opublikowano

Ja także gram na modach na single używam Modloadera, Minecraft Forge [Najnowsze] oraz Optifine

Posiadam mody typu Better dungeons, adventure items jest idealnie stworzony dla niego tylko przy posiadaniu zbyt dużej ilości modów

po prostu wykonuje bugi i nie kompilują ze sobą.

W najgorszym przypadku będziesz musiał zaprzestać któremuś z modów Thaumcraftowi lub Adventure items

Bardziej pozbył bym się Adventure items.

Opublikowano

A czy jest ktoś kto by mogł sklejić te dwa mody i wyslac .Minecraft z tymi dwoma modami ?

Opublikowano

Zainstaluj sam Forge! (bez modloaderow itp.)

Do działania Adventure Items jest potrzebny Better Dungoens!

Nie instaluj AI ThaumCraft ponieważ jest dla developerów...

---

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...