Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Napis

Easy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka .

Mam pytanie . Jak usunąć napis z obrazka w gimpie :P??

Bo szukałem tutka ale nie moge znaleźć .

oDYVDfv.gif
Opublikowano

Nie da się, jeśli już jest nałożony na obrazek. Jedynie wyciąć to, ale zostanie puste tło po tym. Poza tym, mówię jak jest w Photoshopie, bo w gimpie nigdy nie robiłem.

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." ~Stanisław Lem

Opublikowano

Akurat w photoshopie da się i to bardzo łatwo usunąć napis, więc nie pisz bzdur jak się nie znasz. A co do gimpa to nie wiem, poszukaj takiej opcji wypełnij to wtedy powiem Ci więcej

mg7k04q.jpg

Opublikowano

A w jakim rozszerzeniu jest zapisany obrazek ? Nie wiem jak w gimpie, ale jeżeli jest zapisany w odpowiedniku *psd dla gimpa, to wystarczy edytować warstwę z nazwą. Jeżeli gif, png czy coś takiego, to będzie trudniej, bo będziesz to musiał zamazywać.

52287137559562145640.png

Opublikowano

To wszystko zależy na jakim tle leży ten napis, jeśli jest ono skomplikowane to może być to trudne, a jeśli tło jest proste to wystarczy gumka + pędzel i ładnie uzupełnić tło. Co do skomplikowanego tła to polecam narzędzie "klonowanie".

pozdrawiam heniuś

Opublikowano

Przeczytałem wasze wypowiedzi i nic nie czaję :P może jednak napisze do duds albo wrednej :P

oDYVDfv.gif
Opublikowano

Po co fatygować dwie świetne graficzki? Po prostu użyj takiego narzędzia jak stempel, zaznacz teren do "powielenia" który będzie wpasowywać to co chcesz zamaskować.

Potem tylko wystarczy zamazać pole z napisem i wszystko gotowe :).

deyroshu_kun_by_deyroshu-d56t0q0.png

za dużo pytań nie zwiastuje niczego dobrego... czyń.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...