Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ACTA odrzucona przez Parlament Europejski !

Dash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Parlament Europejski odrzucił w środę międzynarodową umowę o zwalczaniu handlu artykułami podrabianymi (ACTA). Zdecydowana większość eurodeputowanych głosowała przeciwko kontrowersyjnej umowie, która - zdaniem krytyków - ogranicza korzystanie z internetu.

Decyzja Parlamentu Europejskiego oznacza, że umowa nie wejdzie w życie. Partie chadeckie starały się do ostatniej chwili o przesunięcie terminu głosowania, by uratować projekt.

Wcześniej odrzucenie umowy rekomendowała komisja PE ds. handlu międzynarodowego. ACTA podpisały 26 stycznia w Tokio 22 kraje unijne. Przez Europę przetoczyła się na wiosnę fala protestów przeciwko umowie.

Źródło: wiadomości.dziennik.pl

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Myśle ze jak parlament do tego nie dopuścił to nic z tego nie będzie.

Działo by sie jakby to weszło ale nie wejdzie ;).

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Dobra, przez parlament europejski a tam jeszcze jest jedna organizacja (ważniejsza) która musi to ogarnąć i do końca nie wiadomo.

Nie odrazu Rzym zbudowano ;)

Małymi krokami, ale do celu zmierzamy więc jest dobrze.

Jak narazie internauci 1:0 ACTA :)

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Z drugiej strony, politycy zapewniają że chcą znaleźć sposób na ochronę własności intelektualnej. A ACTA przeczyła temu w większym lub mniejszym stopniu, choćby poprzez inwigilacje użytkowników internetu.

Ratyfikacja tej umowy oznaczała by w przyszłości, transformacje ACTA w SOPA & PIPA lub coś jeszcze gorszego. A w najgorszym przypadku, ludzie zaczęli by rezygnować z internetu i zaczęli schodzić do podziemia.

Gość LastPhoenix450
Opublikowano

Odkąd usłyszałem o ACTA tyle było kontrowersji, debilnych wypowiedzi extra znawców i tyle innego różnego bullszitu, że przestałem się tym absorbować i wisi mi to już bo i tak nie pirace, a jak już pirace to wisi mi czy ktoś mnie jakimś sniffer'em podgląda czy prezes ma u mnie w pokoju ukrytą kamerę... mam dosyć.

Opublikowano

Chuj wam to da, że odrzucili ACTA, skoro za waszymi plecami wpierdalaja kolejny dokument, bardzo podobny - mozna rzec prawie taki sam - INDECT i w koncu go wprowadza. Na waszym miejscu zaniepokojoilbym sie obowiazkowymi szpiekonkami(ustawa, ktora zmusza kraj do kupienia i wszczepienia kazdemu obywatelowi), co jest wbrew konstutucji, ale rzad na to sra. Był tylko 1 poseł przeciwny, reszte tej kupy przekupili albo zastraszyli. Za kilka miesiecy wpierdola wam 500 razy zmutowana przez czlowieka grype, stworza pandemie, kazdy wezmie szczepionke, 50% umrze. Unia niedlugo też upadnie, Finlandia zastanawia sie za wyjsciem ze strefy euro, co może pogłebic kryzys. Grecja upadnie, nastepnie Hiszpania, Portugalia i posypia sie wszytskie kraje po kolei. Nastepnie ktos wyjdzie z inicjatywa stworzenia rzadu globalnego, a że bedzie wielki kryzys, nie patrzac na nic, kazdy slepo to łyknie i bedzie koniec. W ameryce juz Osrama podpisal papierek, że do 30marca 2013 każdy amerykanin ma mieć wszczepiony chip pod skóre, to samo czeka europe. pozdrawiam

@up tu nie chodzi o piractwo, bo to jest tylko pretekst, chodzi o zniszczenie wolnego internetu, wolnosci slowa i prawa do informacji, których nie zobaczysz w mediach

"Matka mowiła - kochasz to, to kochaj konsekwentnie."

Swist1.png

Putin is putting puding

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...